Supporterliv 2013 – Kanarifansen

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Kanarifansen.


 Tekst: EspenB 

Foto:Fra Kanarifansen på Facebook


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget supporterforeningtabelltips 2013.

Denne underlige supporterforeningen som ser ut til å delvis basere sin eksistens på det glødende hatet de føler for Vålerenga og delvis synge svært repeterende sanger til svært repeterende tromming. Erkerivalen er Vålerenga, Klanen og alt som har med Oslo å gjøre. Denne gjengen med mindreverdighetskompleks har klart å gjøre seg misslikt over det ganske land helt ved å være seg selv. De surmuler over Lillestrøm Sportsklubb sin elendighet på Martins før kampene.

Antall medlemmer:

Ca 2000 er medlemmer i Kanarifansen. Nest størst i Norge. Det hadde vært interessant å vite hvor mange av dem som faktisk støtter fugla og hvor mange av de som er med for å hate Vålerenga.

Poeng: 8

Evne til å få med publikum på egen stadion:

Svært liten. Det ryktes at medsupportere stiller med sov i ro grunnet gjentagende og repeterende dunking fra tromma. Nedgangen i antall på kamp har rammet Lillestrøm på samme måte som marjoriteten av tippeligaklubbene.

Poeng: 1

Lydnivå:

De er ganske bra på sitt beste på hjemmebane, men likevel ikke  bedre enn at 1500 fra Klanen synger dem ut hver gang vi er på Vårt Åråsen.

Poeng: 5

Reisende på bortetur:

De elsker å overdrive antall reisende på borteturer, men det er i realiteten få som faktisk reiser.  Det skal nevnes at de har vært veldig uheldige de siste åra med flest mandagskamper av alle klubbene. I år er mandagskampen borte, så får vi se om det genererer flere reisende pip-piper. Jeg tror ikke det.

Poeng: 3

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Årets høydepunkt for Kanarifansen er turen til Ullevål. De er i sitt ess når de kan skrike ut sitt ubehjelpelige hat mot Vålerenga. Det gjør dem til en av de store grupperingene som gjester Ullevål. Sist gang måtte endel av dem forlate tribunen tidlig, men sånn er det jo når en ikke evner å oppføre seg.

Poeng: 6

Kreativitet sanger:

Uffameg! Forza og Olè Olè til den store gullmedalje. Pip-pipene er papegøyer som elsker å gjenta enkle ord og setninger. Patetisk og enerverende kjedelig for alle andre.

Poeng: 1

Integritet:

Her trenger vi minusskala, og jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. De har begynt å dukke opp i Lørenskog Ishall for å synge ut sitt hat mot Vålerenga – ikke for å støtte Lørenskog. Hva skjer oppe i huet ditt når du kommer til en annen klubb, i en annen sport, i en annen kommune for å stå og synge ut ditt hat mot Vålerenga? Hva tenker de på?

I traktene rundt Lillestrøm finner du ikke «elsker LSK » og annen støttende  grafitti. Du finner «Hater Enga» og andre nedsettende slogans om Vålerenga. Det er trist det.

Poeng: 1

Behandling av egne spillere:

Forrige gang fugla vant var Torgeir Bjarmann konfirmant. Det gjenspeiles i kommentarene til egne spillere fra tribunen. Gjennomtrekken av spillere på Åråsen kan sammenlignes med E6 retning Gardermoen.

Poeng: 1

X-Faktor:

Ingen. Patetisk middelmådig gjeng med tromme. De er like sjarmerende som fotsopp.

Poeng: o

Totalscore: 26 poeng

Denne gjengen jobber særdeles godt med å gjøre seg vanskelig å like. De er motparten i det eneste virkelige derbyet i Norge, men det er på tide å rykke ned nå. Jeg unner dem virkelig et nedrykk.

Tidligere vurdert:

Godsetunionen – Strømsgodset

Tornekrattet – Molde

Stormen – Aalesund FK

Vikinghordene – Viking

Maakeberget – FK Haugesund

Oddrane – Odds Ballklubb

Isberget – Tromsø

Tigerberget – Start

Fossefallet – Sarpsborg 08

Gaukereiret – Sandnes/Ulf

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss

 

 

<Link inn tidligere anmeldelser med klubbnavn  her>


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.