Før Rosenborg hjemme

0 poeng og 0 mål er fasit etter to spilte kamper. Vi har Ikke akkurat fått en lystig start på 2016-sesongen og nå venter et lag vi ikke har slåttt siden 2011. Da er det typisk Vålerenga at det snur. 

Tekst: JonasA // foto: Grydis


Det er ikke alltid like lett å ose positivitet når man følger Vålerenga tett. Nå er vi inne i en typisk periode der det blir satt kraftig på prøve. Jada, det er bare spilt to kamper og det er 28 igjen, men det vi så i Sogndal er noe av det svakeste undertegnede har sett. Og selv om jeg blir regnet som en junior av mange, har jeg fulgt laget i 20 år nå, så jeg har sett en del matcher etterhvert.

Denne saken skal absolutt ikke handle mye om kampen i Sogndal. For det første var den ræva. Jævlig ræva! For det andre er det lenge siden den ble spilt. Men bare for å ha det sagt, så blir vi ydmyka utpå Ullevaal-gresset lørdag kveld hvis vi ikke hever oss mange hakk fra den.

Sånn da er nok gruff ute, og det er på tide å være litt mer positiv. De siste tallene vi hørte fredag kveld var at det var nesten 15.000 solgte billetter og da skal det meste ligge tilrette for at rammen hvert fall blir bra. Det skal regne hele dagen i følge meteorologene til NRK, så hvis det kommer 15.000 tror jeg vi skal være fornøyde. Altså en dobling fra første serierunde, uten at det har regna poeng, målsjanser, mål, hælflikker eller annet severdig siden den gang.

15.000 tilskuere, vått gress, flomlys og to (?) gode lag. Bedre forutsetninger for en fotballkamp skal du slite med å finne i dette ganske land. Så er det bare å håpe at våre gutter møter opp. Og gjør de det kan sesongens første poeng komme lørdag, for så jævla gode er ikke Rosenborg. De tapte for Odd i første serierunde og har skifta ut flere av fjorårets beste. Derfor tør jeg påstå at årets Rosenborg er svakere enn fjorårets og de kan bare glemme å vinne serien like lett som de gjorde i fjor.

Det gjør at troa på poeng absolutt er tilstede. Men da må det scores mål og hvem skal gjøre det? Brown har starta begge og det har ikke mangla på sjanser, men som i fjor brennes for mange av dem. Likevel får han nok fornyet tillit mot Rosenborg. Ellers er nok dette en av de få kampene på Ullevaal i år hvor vi får en motstander som er villig til å angripe. Det bør passe oss bra og det bør gi muligheter for overganger der vi kan bruke styrken vi har med mye hurtighet fremover på banen. Personlig håper jeg på Omarsson fra start, men tviler på at det ønsket går i oppfyllelse.

I tillegg blir det spennende å se om vårt nyeste tilskudd, Vajebah Sakor, får noen minutter. Om det er akkurat på midtbanen vi trenger flere alternativer får vi diskutere en annen gang, men at en mann som er henta fra Juventus har kvaliteter bør det ikke være tvil om. Likevel er det som vanlig forsvaret jeg er mest skeptisk til. Arvidsson, som var meget god mot Viking, er tilbake nå. Lundström er fortsatt ute, så kabalen i forsvaret er en utfordring for Rekdal & Co. Jääger ut på backen og Larsen inn som midtstopper er en mulighet. Dessverre tror jeg Rosenborg scorer, men vi kan da ikke gå tre kamper uten nettkjenning? Vi scorer vi også. Ett mer enn dem.

Det er lørdag og en av sesongens kuleste kamper. Vi får gjøre vårt på tribunen og bare håpe på at Rosenborg-forbannelsen blir brutt nå. Blir den det bør kranene på Oslos skjenkesteder få kjørt seg for da skal det feires. Vi ses på Ullevaal.

Rosenborg er ræva!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.