Supporterliv 2013 – Stormen

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Stormen


 Tekst: EspenB 

Foto:Fra klubbens hjemmesider


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget suppoorterforeningtabelltips 2013.

Har du ikke vært i Ålesund og sett Vålerenga bør du unne deg turen. Ålesundere er så hyggelige at det nesten er slitsomt. De første åra etter at Ålesund rykka opp i eliten kom vanlige folk i gata og håndhilste på meg mens de smilende ønska meg velkommen og takka for at jeg kom. Det var nesten umulig å få kjøpt ølen sin sjøl. Klanen er Stormen sitt store forbilde. De har forøvrig underavdelinger i Oslo og Bergen.

Stormen nærer et intenst hat mot Molde og de møtes på Toldboden før kamp for å snakke om det.

Antall medlemmer:

Ca 2000 medlemmer. Er med det en av de større supportergrupperingene i Norge.

Poeng: 7

Evne til å få med publikum på egen stadion:

I medgang runger det godt på den eneste landfaste båten i imperiet til Olav Nils Sunde. Dessuten har klubben godt fotfeste i befolkningen. Omtrent hele stadion er sesongkortbilletter. På treningskampen mot Vålerenga for litt siden var der 1700 betalende tilskuere.

Poeng: 5

Lydnivå:

Intim og fin stadion gjør at det er lett å lage liv. Stormen på sitt beste pisser på de fleste. Jeg har aldri hatt gleden av å se dem i motgang live på Fargestreken stadion dessverre.

Poeng: 7

Reisende på bortetur:

Pengesterke møringer reiser gjerne på tur for å se laget sitt spille.

Poeng: 7

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Ikke imponerende. Ikke imponerende i det hele tatt. Den  som ødelergger tromma deres for meg skal få øl øl hver gang vi møtes på Bohemen.

Poeng: 3

Kreativitet sanger:

Det er mye Åle og Ale på denne gjengen. Jeg grøsser bare jeg tenker på det! Det blir ikke verre en trommer og ole. Ser ut til at de har valgt Lillestrøm som forbilder på stemningsfronten.

Her kommer vi – fra Ål’sund by
Vi e så stolt og vi e kry
Av AaFK
Vår lidenskap
Vi ofra alt for laget vårt!

Alê Alê,
Alê Alê,
Alê Alê Alê Alê
Alê Alê,
Alê Alê,
Alê Alê Alê Alê

Poeng: 1

Integritet:

Du skal få en god historie av meg: Ålesund spilte europacup og hadde besøk av en ungarsk klubb med svært utagerende og sinte supportere. Det blir bråk overalt de gutta reiser.

Stormen foreslo at de kunne rydde bussen deres før de dro igjen og dermed hadde de verdens hyggeligste gutter på besøk. Vanligvis blir disse gutta møtt med store politistyrker og kjepper. Vennlighet var de ikke vant til.

Poeng: 5

Behandling av egne spillere:

Det er mye sinne og mye glede blant sunnmøringer. De holdt på å gå helt av skaftet da Rekdal fikk fyken og ble tilsvarende glade da de fikk ny trener. Det heter engasjement og det er mye engasjement i Ålesund

Poeng: 6

X-Faktor:

De vil så mye og prøver så hardt. Det kommer de langt på. Synd de ødelegger for seg selv med tromma og dårlige sanger.

Poeng: 1

Totalscore: 42 poeng

Trivelig gjeng. Nytes best i små doser, sånn ca to ganger i året og en og annen cupkamp.  Stormen er bra på masse, synd de har så jævlige sanger og den helvetes tromma.

Tidligere vurdert:

Vikinghordene – Viking

Maakeberget – FK Haugesund

Oddrane – Odds Ballklubb

Isberget – Tromsø

Tigerberget – Start

Fossefallet – Sarpsborg 08

Gaukereiret – Sandnes/Ulf

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss

 

 

<Link inn tidligere anmeldelser med klubbnavn  her>


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.