Supporterliv 2013 – Tigerberget

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Tigerberget  

Tekst: EspenB  Foto:Fra Tigerbergets Facebookside 


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget suppoorterforeningtabelltips 2013.

Starts trofaste følgesvenner ramler inn i tippeligaen igjen. De het Menigheten en stund, men mista trua og bytta navn tilbake til Tigerberget. Sliter voldsomt med rekruttering både før og etter navnendringen. En periode var de ikke mange nok til å fylle styret engang, og ingen av de som var med ville sitte i noe styre.

Det er tre ulike grupperinger rundt Start, de to øvrige er Gyldenløves og Ultras 1905. De to sistnevnte har en form for samarbeid seg i mellom, men er i klinsj med Tigerberget. I år skal de stå på felt ved siden av hverandre og skule mot hverandre og banen.

Tigerberget er rotløse  og bytter stamsted hvert år. Denne sesongen har de fått best avtale hos Harveys, så da blir det stamstedet.

Antall medlemmer:

Ca 300 i fjor. Tigerberget kan ikke være mange fler enn en håndfull medlemmer per i dag. Krangelen mellom Tigerberget og de alternative grupperingene har utsletta hele organisasjonen. 18 stk møtte på årsmøtet.

Poeng: 1

Evne til å få med publikum på egen stadion:

I gode gamle dager var det liv. Da runga «Heia Start» ganske bra. De dagene er det ikke mange av lenger. Stort sett er det mer liv på bedehusene enn på Sør Arena.

Grupperingene krangler seg i mellom om sanger, og klarer ikke engang å få sangene ut på forum eller hjemmeside selv om det etterlyses av folk som vil lære dem. En liten lukket krets kan sangene og vil helst ikke dele dem med noen.

Poeng: 2

Lydnivå:

Tromma høres over hele stadion. Sangstemmene høres ikke. Skal de få til høyere lyd er løsninga flere trommer, og trommer er jo en jævla uting. Flere syngende medlemmer er en utfordring de ikke klarer å løse.

I fjor sto grupperingene på forskjellige tribuner. Ikke for å spre sangen, men fordi de ikke liker hverandre. I år har de ulike grupperingen «samla» seg ved å stå på to felt ved siden av hverandre. Utfordringa ligger i om det blir krangling mellom nabofeltene og dermed hvert sitt sangløp, eller om de klarer å stå sammen og synge sammen.

Poeng: 1

Reisende på bortetur:

Tigerberget tar mål av seg til å sette opp minibuss til borteturene i år. Det forteller alt.

Poeng: 1

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Ja, om hele minibussen synger blir det sikkert helt knall.

Poeng: 1

Kreativitet sanger:

Denne gjengen her er faktisk mer opptatt av alle pengene de kan spare ved å inngå avtale med lokale bedrifter enn å støtte eget lag. De har til gjengjeld mange kreative avtaler.

Poeng: 1

Integritet:

De går ikke av veien for å ha sponsornavn på bannerne sine. Det er total «sell out» og fortjener hundrevis av minuspoeng. De fikk sikkert en god avtale ved å selge plassen laget skal ha til supporterklubbens sponsorer.

Tromme for å holde takten for så få mennesker er latterlig. Legg til at hærverk på bortesupporteres busser er et kjent fenomen i Kristiansand.

Poeng: 1

Behandling av egne spillere:

Du husker vel det forrige nedrykket der det ble kasta 30-40 makrell på spillerinngangen? Sånn vises støtte til klubben og spillerne når de trenger det mest.

Det er mange sinte unge menn på Sør Arena, men de er neppe medlemmer av Tigerberget. Man slenger gjerne dritt under kamp.

Poeng: 1

X-Faktor:

Skal de ha poeng for X-faktor så må de være noen, stå for noe og ha noe å vise til. Per i dag er Tigerberget bare en flau bris langs svabergene på Sørlandet. Det er forsåvidt stemningsskapende det, men har svært lite med fotball å gjøre.

Poeng: 0

Totalscore: 9 poeng

At det står så dårlig til nede i Kristiansand overrasker meg veldig og jeg er skuffet. Dette hadde jeg ikke trodd. Jeg håper virkelig at de kan bedre en dette.

Supportergjerninga i Kristiansand ligger til de grader nede at det knapt kan bli verre.  Gode forslag og initiativ blir raskt sablet ned og ingen viser vilje eller evne til å samle troppene.

Jeg håper for Start sin skyld at det nye styret i Tigerberget vet hva de driver med, men jeg tviler. Allerede nå har styret vært ute og sagt at toveiskommunikasjon med medlemmer er uaktuelt på forum og andre plattformer. Det skal tales til undersåttene via innlegg på hjemmesiden og facebook. Å gjemme hodet i bakken og late som om verden ikke er der er strutsetaktikk og ikke et styre i en supporterklubb verdig. Ikke er det spesielt utviklende heller.

Tidligere vurdert:

Fossefallet – Sarpsborg 08

Gaukereiret – Sandnes/Ulf

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.