Supporterliv 2013 – Gaukereiret

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Gaukereiret.  Tekst: EspenB // foto: Fra facebooksiden til Gjøkene


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget suppoorterforeningtabelltips 2013.

Den nyeste supporterklubben i Tippeligaen.  Ble stiftet så sent som i 2011. Det måtte altså ett opprykk til Tippeligaen til før noen gadd å bry seg om Sandnes/Ulf. Tidligere var det noen få karer som kalte seg Ulvene som fulgte laget. Hvor disse ble av vet jeg ikke, men litt research viser at de gutta bytta lag fra Bryne og Viking for å støtte Sandnes/Ulf.  Klubbhorene støtter vel andre lag nå da. Gaukereiret er tufta på Kardemommeloven og det synes på tribunen. Nesten bare drittunger med maling i trynet på stadion gjør disse gjøkene til et latterlig skue. I tråd med loven de er tuftet på har de ikke erkerival, men de liker å møte naboene Viking og Bryne. Stampub får de først når de blir gamle nok, men vi nevner at FIFA13-supporterturneringa ble arrangert på Meglern Øl og Vinstue.

Antall medlemmer:

ca 350. Brorparten løser barnemedlemskap. På sikt vil de vokse seg større. Medlemmene altså, ikke supporterklubben.

Poeng: 3

Evne til å få med publikum på egen stadion:

Joda, det hender at laget scorer. Da er det liv på Sandnes Stadion. Ved opprykket i 2011 reiste nesten alle seg fra setene sine og klappet.

Poeng: 2

Lydnivå:

Gleder meg til de kommer i puberteten og får litt maskulint trykk bak pipinga. Ingen supporterforeninger eller fotballag gruer seg til å reise til Sandnes.

Poeng: 1

Reisende på bortetur:

De fleste reiser i bilen til pappa. Kollektiv til Bryne og Vikingkampene. Organiserte borteturer har 18-årsgrense, men du kan få være med om du har verge. Vergeskjema finnes ved alle påmeldingseventer.

Jeg tror jeg ler meg kav ihjel!

Poeng: 1

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Aner ikke. De har aldri vært på Ullevål og sett laget sitt spille.

Poeng: 1

Kreativitet sanger:

Ulvene spikra i sin tid sammen noen sanger som gjør at sangutvalget fremstår som lite men variert. Gjøkene bruker sangene ennå. Denne egenkomponerte sangen har nok gjøkene brukt mye tid på å klekke ut; Me gjekk ein tur på stien og  søkte skogens ro – då hørte me frå liå ein gauk som skreik: Heia, heia, heia Sandnes.

De skal ha cred for å ikke ta den enkle veien og rappe sanger fra andre norske lag. De har faktisk en sang på «Love is in the air» Herregud!

Sangtyveriet begynner dessverre å skli noe jævlig ut i Sandnes nå. Rykk tilbake til start og les Kardemommeloven gang til. Stjeling er fy!

Poeng: 3

Integritet:

Finnes ikke integritet blant gjøker røska sammen av folk som ikke passa inn i Bryne eller Viking. Det skjærer noe så jævlig i øya på en sart supportersjel å se sånt. Supporterkultur kan ikke tuftes på lover Thorbjørn Egner har skrevet. Du kommer ingen steder med den holdninga.

Poeng: 1

Behandling av egne spillere:

De støtter laget på tribunen så godt de kan på hjemmebane. det er ikke spesielt godt. Det er ikke rart at Tommy Høiland er en frustrert sint herremann når det er sånne folk han må ha med seg i krigen.

Poeng: 4

X-Faktor:

De er helt annerledes en andre norske supportergrupperinger. Det skal de ha for. Egenart er fint. Det er begrenset hvor mange supporterklubber som driver med sambatog og gratisbilletter til alle mellom 10 og 16 år. Heldigvis!

Poeng: 3

Totalscore: 19 poeng

At de velger å kalle seg for Gjøkeredet – der gjøker samles, viser stor selvinnsikt – eller selvironi. De drives av engasjement som oppstod etter opprykket til Tippeligaen i 2011 – det året Sandnes/Ulf feira 100 år. Jeg tviler på at de klarer å holde det engasjementet levende. Nedrykk er kroken på døra, og folka begynner igjen å holde med Viking og Bryne.

Det plager meg ikke nevneverdig!

Tidligere vurdert:

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.