Før Stabæk borte

Vi har kommet til fjerde serierunde og Vålerenga står fortsatt med like mange som da vi starta. Nå venter Stabæk på Nadderud, et lag som har tatt akkurat like mange poeng som oss.

Tekst: JonasA // foto: Inga Brandsnes


Vi har ikke scora mål, vi har ikke tatt poeng og nesten daglig kommer det saker i landets største mediehus om hvor ræva det står til i VIF. Vi kan også legge til at hockeylaget røyk ut av sluttspillet for et par dager siden. Man kan trygt si at vi har hatt det bedre enn vi har det nå, men vi har hatt det verre også. Det er tross alt 27 kamper og 81 poeng igjen å spille om. Også må vi heller ikke glemme at det ikke er mer enn et drøyt år til vi åpner egen hage. Heads up!

Nå skal vi den lange veien til Bekkestua, og til en arena som burde vært lagt i ruiner for lengst. Mot et lag som har scora mål, men som heller ikke har poeng. Ikke at media bryr seg noe om det, selv om laget tok bronse i fjor. Det er bare å innse at det er et ordentlig bunnoppgjør som venter oss lørdag kveld.

Men selv om Stabæk ikke ser i nærheten av like bra ut som de gjorde i fjor føler jeg meg på ingen måte trygg på at sesongens første poeng kommer på Nadderud denne runden. Til det har jeg dratt derfra tomhendt altfor mange ganger. Det er rett og slett et sted jeg gruer meg til å dra til, men vi trenger en opptur nå. La den komme nå da kjære Vålerenga. Vi orker ikke en ny uke med side opp og side ned om hvor ille det står til.

Har ikke noen god forklaring på det, men jeg har faktisk sett alle Stabæks kamper denne sesongen. De har minnet veldig om Vålerenga sine. Hjemme mot Molde var de til tider veldig gode, men tapte, mens de borte mot Aalesund var helt elendige. Akkurat som vi var oppe i Sogndal. De har et tynt lag og har mista ligaens beste trener, men de kommer til å ta mange poeng på Nadderud. Dette blir altså ingen «walk in the park», om noen skulle tro det.

For selv om vi hang greit med Rosenborg en stund, så var det ingen tvil om at det er klasseforskjell mellom lagene. Rosenborg vant fullt fortjent og vi var aldri nærmere noe annet enn å redde inn en heldig 0-0. Og det er kanskje det som skremmer mest, for offensivt virker det ikke som det er noen plan i det hele tatt. Spillere roteres rundt og spiller i forskjellige roller fra kamp til kamp og i løpet av kamper. Det hele virker litt panisk. Ikke skaper vi sjanser lenger heller.

Og i forsvaret er det fortsatt problemer. Begge de svenske backene er ute og det betyr nye rokkeringer. Det skal sies at Larsen var god på backen sist, men vi har alle sett kamper der han varierer veldig. På motsatt side virker det som om Lindkvist skal spille. Kanskje ikke så dumt med tanke på at han der møter ligaens kanskje raskeste spiller, men Lindkvist er da ingen back lenger. Dette kan bli en ny lang kveld på Nadderud.

Opp med huet alle sammen. Vi har vært gjennom verre saker enn dette før og det er ikke mer enn et par seire på rad som skal til før vi er godt inne på øvre halvdel. Gi alt fra tribunen og litt til, så skal vi faen meg vinne denne kampen. Vi ses på Nadderud!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.