Supporterliv 2013 – Isberget

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Isberget


 Tekst: EspenB 

Foto:Fra Isbergets Facebookside


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget suppoorterforeningtabelltips 2013.

Det er mye som er på stell i Isberget. De har bygget seg opp sakte men sikkert til å bli en habil supporterklubb organisatorisk og har fått på plass de fleste rammene. Ugrei geografisk plassering i forhold til alt og alle gjør at de har to underavdelinger. Isberget Sør holder hus i Oslo og Isberget Vest i Stavanger. Stampuben i Tromsø er Roger`s og som i hele Tromsø forøvrig er alle hjertelig velkommen.

Antall medlemmer:

Isbergets ledere liker å hause opp antall medlemmer i flest mulig sammenhenger og bruker aldri konkrete tall. De var i fjor ca 450 medlemmer. Ble muligens litt flere da de klarte å spille seg til cupfinalen. En av få supporterforeninger som har hatt stabilt antall medlemmer de siste åra. Det tilskrives sportslig suksess. Vær klar over at ca halvparten av medlemmene ikke bor i nord og sjelden er på Alfheim.

Poeng: 4

Evne til å få med publikum på egen stadion:

De har verdens mest tragiske speaker, og han klarer lett å ødelegge enhver form for stemning blant hjemmefansen. Når det er sagt stemmer publikum med i «Heia TIL» etter mål. Publikum blir forøvrig færre og færre selv med sportslig suksess. Dette tilskrives kaffe latte og kjøpesenter med tak av supporterne. Den oppvoksende generasjonen fikser ikke å være ute.

Poeng: 3

Lydnivå:

Det skal ikke mange bortesupportere til for å synge ut Isberget på hjemmebane.  Kanskje de skjemmes over stygge drakter og tippeligaens mest elendige stadion?  Heldigvis for dem er det sjelden mange bortesupportere på kamp på Alfheim.

Poeng: 2

Reisende på bortetur:

Naturlig nok er det ikke mange som drar fra Tromsø til alle bortekamper. Det er nesten urimelig å be om all den tid fly er eneste løsning. Det virker som om Isberget Sør en en aktiv gjeng som reiser på kamper som spilles på Østlandet. Antall reisende er det umulig å si noe om. Isberget Vest har noe reisevirksomhet, men ikke mye.

Poeng: 4

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Labert. Det hender de er en grei flokk, men sangen har aldri klart å imponere noen. Jeg husker miniklanen sang dem lett ut et år.

Poeng: 2

Kreativitet sanger:

Isberget har et bredt utvalg sanger men de synges ikke. Mulig de mumles men jeg har ikke hørt dem i alle fall. Masse olè olè og mesteparten av sangene er rappa fra andre og omskrevet. Det ser ut til at Lillestrøm er det musikalske forbildet. Så galt kan det altså gå når tyver ikke klare å skille kråkrsølv fra ekte vare. Innimellom finner man perler av nordnorsk selvironi. Man må jo bare flire av denne her:

Fesk fesk fesk, olé olé olé
rein rein rein, olé olé olé
subsidia, olé olé olé
TIL TIL TIL olé olé olé

Poeng: 3

Integritet:

De bruker tromme. Supportere i Norge med integritet bruker ikke tromme.

Poeng: 1

Behandling av egne spillere:

De er strålende fornøyd med alle som vil komme til Tromsø og spille fotball. Om man tenker over det er de faktisk trålende fornøyd med alle som kommer til Tromsø. Tromsøværinger er et inkluderende folk sjøl om det er saftig bannskap innimellom.

Poeng: 7

X-Faktor:

Laget er kjedelig og supporterne fremstår som kjedelige supportere. De er få syngende hjemme og få syngende borte. De skal gjerne se hva andre gjør før de dilter etter. Det er ikke denne gjengen som skal utvikle supportergjerninga i Norge de kommende årene. Anonyme uten skikkelig særpreg. Det blir omtrent som en liten sky som dekker for sola en solskinnsdag. Du merker den er der, men du bryr deg egentlig ikke.

Poeng: 3

Totalscore: 29

Som nordlendinger flest er Tromsøværinger tilpasningsdyktige. Det betyr at det er lite pigger ute og at de er ikke spesielt frampå når maten skal fordeles. Det tekniske rundt supportergruppa er bra. De har gode nettsider som oppdateres ofte, infrastrukturen er på plass i samarbeidet med grupperingene sine lenger sør og rammeverket som supporterklubb står som en påla. De har godt utvalg av sanger og egen Tifogruppe. Men så var det selve supportergjerninga da, støtten til laget under kamp. Det viktigste. Der er det mye upløyet mark for Isberget. Altfor mye.

Tidligere vurdert:

Tigerberget – Start

Gaukereiret – Sandnes/Ulf

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.