Supporterliv 2013 – Fossefallet

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Fossefallet

 Tekst: EspenB 

Foto:Fra klubbens hjemmesider


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget suppoorterforeningtabelltips 2013.

I Sarpsborg ligger alt til rette for at man skal klare å skape et skikkelig supportermiljø. Krigen med erkefienden Fredrikstad gjennomsyrer det knøttlille samfunnet Sarpsborg fullstendig. De er oppfostra på indignasjon over å måtte være lillebror hele tiden. Nå er de best i Østfold i ishockey og fotball. Det er godt nytt for denne gjengen fra «Hockeytown»  I tillegg er de jublende glade over at de får flytta vekk fra fuglebrettet de har vagla seg sammen på ved Sarpsborg Stadion under kamp. Klubben har invitert dem inn under tak på langsiden. Nå skal de spise kirsebær med de store igjen.

Stampuben heter «Oppe og Nede». Den er sikkert oppkalt etter heistilværelsen til klubben de siste åra. Om ikke, så føler i alle fall supportera seg hjemme der. Bortesupportere er velkommen.

Antall medlemmer:

Aner ikke. Det opplyses ingen steder, mest sannsynlig veit de ikke det sjøl en gang. De melder om stor pågang siden de har fått tak over hodet. Jeg anslår 150-200 særpingær og da er jeg nok snill. Bør øke litt siden de leker med de store gutta i år.

Poeng: 2

Evne til å få med publikum på egen stadion:

Liten. I følge supportersjefen har de vært plaget med motvind på hver eneste kamp. Nå har de tak over hodet så da skal resten av stadion virkelig få merke det! En liten gjeng på langsiden prøver å følge opp, men det fungerer dårlig.

Poeng: 3

Lydnivå:

Elendig. De sliter med å rekke frem til midtbanen. Motvind veit du, den er lei! De er i tillegg såpass lite samstemt at det er kav umulig å høre hva som synges.

Poeng: 1

Reisende på bortetur:

Det var greit med reisende, men småkonger og intern krangling har klart å ødelegge reisemiljøet totalt. Ikke i nærheten av å fylle en buss selv på korte turer. Folk kjører heller sjøl.

Poeng: 1

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Begredelig. Mulig opplevelsen av skikkelig stadion er veldig intens om du er vant til trær i umiddelbar nærhet av banen.

Poeng: 1

Kreativitet sanger:

Har greit repertoar men det brukes ikke i særlig stor grad. Kanskje de ikke kan sangene sine? Mye spillersanger og for mye oleole og lalalala for min smak.

Denne liker jeg faktisk godt. Kred til låtsnekker.

Sarpsborg, Sarpsborg 08
Vi er Sarpsborg,Sarpsborg 08
Sammen står vi og vi tror på en by hvor storhet gror

 

Poeng: 3

Integritet:

Klubben har flytta dem rundt på stadion etter eget forgodtbefinnende 6-7 ganger i løpet av noen få år. De blir pissa på av egen klubb og bare står der med kjeften oppe og lua i hånda. Ingen står opp blant supportera og sier klubben i mot.

De skryter av supportershoppen sin på nettsiden. Jeg klikker på linken og havner på en ekstern side der de selger alt mulig drit i tillegg.

Det har vært store utskiftninger i styre og stell. Stor oppstandelse i medlemsmassen da de fikk på plass et styre som var gode på å styre men dårlige på å skape stemning under kamp. Det knakk faktisk stemninga på stadion fullstendig. Ingen hadde tenkt tanken på at andre enn styret kunne dra i gang sanger og fikse Tifo. Det gamle styret gadd ikke lenger siden de ikke var styret.

Poeng: 1

Behandling av egne spillere:

Klubben og spillerne er alt. Det kunne ikke falt Fossefallet inn å gå i mot dem. Ikke å se dem i øya heller, for den del.

Poeng: 8

X-Faktor:

Det er noe veldig stakkarslig over denne tapre gjengen som står og mumler i motvind hver eneste kamp mens de ser seg om etter lederskikkelser å samle seg rundt. Det er som i en barnehage hvor unga sier: Hva skal jeg gjøre nå tante?  

Poeng: 2

Totalscore: 22

Forutsetningene til å skape noe bra er tilstede i Sarpsborg. De mangler imidlertid trøkket og iveren som er nødvendig. Per i dag er de ikke er i nærheten av å få det til.

Alt virker halvveis med Fossefallet. De krangler internt og klarer ikke å bestemme seg for retningen de vil utvikle seg i. De aner rett og slett ikke hva de skal gjøre for å få til best mulig stemning på stadion.

Noen må fortelle dem det!

Tidligere vurdert:

Gaukereiret – Sandnes/Ulf

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.