Supporterliv 2013 – Saftkokaradn

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Saftkokaradn

 Tekst: EspenB 

Foto: Sindre Haugen Mehl


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget supporterforeningtabelltips 2013.

Sogndals mektige hær Sakftkokaradn er supporterforeninga som ikke er en supporterforening. De har navnet sitt og noen få som bryr seg, men det stopper der.

Hjemmeside har de  slutta med, de har istedet oppretta lukkede grupper på Facebook. Det gjør sikkert underverker for rekrutteringen. De få som bryr seg har ambisjoner, men mangler fullstendig gjennomføringskraft. De identifiserte problemene sine i 2011 etter hjemmekampen mot oss. Bakgrunn var denne saken hos NRK. Det har ikke skjedd noe som helst etter det. Ingenting. De lesker seg med øl/brus og kaffi  til rabatterte priser på Lægreidspuben før kamp.

Antall medlemmer:

130 i fjor. Ingen tilgjengelige tall i år. Ikke regn med eksplosjonsartet økning. Tippeligalag og 130 medlemmer i supporterforeninga. Ærre muuulig? Heia Norge!

Poeng: 1

Evne til å få med publikum på egen stadion:

Like stor som gjennomføringsevnen. Den er lik null. Når de ivrigste ikke makter å holde på i særlig mer enn 10 min sammenhengende kan man neppe vente at trauste inneslutta Sogndøler henger seg på.

Poeng: 1

Lydnivå:

Lite egnet til å imponere noen. De klarer ikke engang å samle de som bryr seg om tribunestemning på ett felt, og plages stadig vekk av stygge blikk fra de som sitter og drikker kaffi.

Poeng: 1

Reisende på bortetur:

De klarer nesten å  fylle en buss om alle sitter aleine på hvert sitt dobbeltsete.

Poeng: 1

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Noen få ivrige utflyttere kommer og ser på. Lyd er det dårlig med. Ikke engang Sogndals fagre datter, nå mest kjent som nedfallsfrukt Tone Damli møter opp og og synger med uten presseoppslag først.

Poeng: 1

Kreativitet sanger:

Bedre en man kanskje skulle tro. Synd ingen synger sangene på tribunen. Jeg falt pladask for denne rakkarrøkaren: «Aller beste bønda i Norge – Mi ska pløye Enga!» Får litt kudos for engenart i tekstvalg selv om jeg ikke alltid skjønner hva dere mener. Stao no pao Saftkokera!

Poeng: 3

Integritet:

Svært lav. Tror dette rett og slett er en vennegjeng som liker fotball og tilfeldigvis bor i Sogndal.

Poeng: 2

Behandling av egne spillere:

Haldningi er framifrå, som de sier på lokalspråket. Manglende støtte under kamp gir jo lav score. Missfornøyde Saftkokere går hjem og furter før kampslutt fremfor å slenge dritt til spillera.

Poeng: 3

X-Faktor:

Nei, nei, nei! De kunne vært sjarmerende, små og søte men da må de vise seg fram. Nå er de ikke der for andre enn seg sjøl. De er ikke der for egen klubb engang. Det ser ut til at klubben ikke bryr seg nevneverdig om dem heller. Trist.

Poeng: o

Totalscore: 13 poeng

Mor halvhjerta trives ikke på tribuner i Tippeligaen. En ildsjel med gjennomføringsevne og vyer kunne gjort underverker for den hjelpeløse songndalfansen. Jeg oppfordrer til å finne henne eller ham snarest mulig. Grip samtidig tak i en som har erfaring i å bygge opp små organisasjoner. Hva er egentlig greia med å ikke ha en logo å samles under engang?

Jeg kunne sagt at Saftkokaradn – som laget de støtter – holder Adeccoligastandard, men det er å pisse på supporterforeningene som jobber godt i Adeccoligaen. Det gjør jeg ikke.

Ny klubb i morgen.

 Tidligere vurdert:

Fosseberget – Hønefoss

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.