Supporterliv 2013 – Godsetunionen

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Godsetunionen.


 Tekst: EspenB 


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget suppoorterforeningtabelltips 2013.

Her er supportergruppa som seiler i medvind om dagen. Sportslig suksess gjør at de virkelig har fått revitalisert tribunelivet nede i Drammen. Medlemmene strømmer inn i Unionen, og de har et driv de fleste kan misunne dem. Det jobbes godt i styre og stell i Unionen.  Nå er det dog litt malurt i begeret siden Godset har lyseblått på de nye hjemmedraktene i år, og det faller virkelig ikke i smak hos folk som er vant til mørkeblått.

Stampub skal være Z, men det er veldig mange som ikke liker seg der, og går heller andre steder. Å få til en stampub over tid har vist seg vanskelig for Godsetunionen. Medlemmene regner Mjøndalen som erkefienden.

Antall medlemmer:

Ca 1500 per nå. Gulljakta sørger vel for at det blir noen hundre til.

Poeng: 7

Evne til å få med publikum på egen stadion:

Publikum reiser seg når Godsetunionen synger sanger som ber dem om det. og så er det litt klapping i forbindelse med det. Omtrent som på stadion til en klubb nær deg. Intet spekulært.

Poeng: 4

Lydnivå:

Topp tre i Norge på hjemmebane. I alle fall med sportslig suksess. Det var kult på Marienlyst i fjor, da 1500 fra oss møter motstand på tribunen.

Poeng: 9

Reisende på bortetur:

Unionen satser bevisst på å øke antall reisende på bortekamper, og medlemmer av Unionen får bussbillett til kampene på Østlandet for 50 kroner. Da er det lett å mobilisere. Kamper lenger unna er en annen skål. Her har det vært minibusser, avlysning av turer og dårlig oppmøte.

Poeng: 6

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Om vi stikker finger`n i jorda så sang Godsetunionen ut Klanen i første omgang på Ullevål i fjor. Det har ikke noen klart på svært, svært lenge. Skikkelig ukult var det, og jeg håper det aldri skjer igjen. Vi reiste oss i andre omgang, men alikkavæl da gitt! På vår hjemmebane!

Poeng: 9

Kreativitet sanger:

Godt utvalg, og de er orientert mot britisk supporterkultur. Det vil si at de har sanger med tekster der mange andre kjører på sitt evinnelige olè olè , forza og lalalala. De har mye av det samme repertoaret som Klanen, og det er jo irriterende nok. Tyvene nekter å innrømme rappinga også.

Poeng: 6

Integritet:

De gjør åpenbart mye riktig når de klarer å øke antall medlemmer hvert år. De har innsett at Drammen ikke er Norges navle, og gleden over at laget faktisk hevder seg i Norsk fotball igjen er ekte og genuin. De prøver tilogmed å være breiale på lagets vegne, og det er nesten litt søtt.

Poeng: 6

Behandling av egne spillere:

Internjustisen forsøker å slå ned på slenging av dritt til egne spillere. Det fungerer sånn delvis. Historisk sett var Strømsgodsetsupporterne  av de verste i klassen, og sånn sett har det bedret seg.

Poeng: 5

X-Faktor:

De når ikke helt opp her. De blir for blasse og kjønnsløse. Det er ingenting ved Godsetunionen som gir dem særpreg, og de fremstår ikke som noe fyrtårn i Norsk supportersammenheng.

Det kan de godt hende at de blir.

Poeng: 4

Totalscore: 56 poeng

Molde og Tornekrattet kan sitte der med sine to seriegull, men jeg er ikke i tvil om at Unionen er mer stolt av sitt lags sine bragder de siste to åra, og jeg tror jaggu de har det mer gøy også. På sikt kan Godsetunionen få til noe digert. Det betinger dog at den sportslige suksessen fortsetter.

Det gjør den ikke!

Tidligere vurdert:

Kjernen – Rosenborg BK

Tornekrattet – Molde

Stormen – Aalesund FK

Vikinghordene – Viking

Maakeberget – FK Haugesund

Oddrane – Odds Ballklubb

Isberget – Tromsø

Tigerberget – Start

Fossefallet – Sarpsborg 08

Gaukereiret – Sandnes/Ulf

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss

 

 

<Link inn tidligere anmeldelser med klubbnavn  her>


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.