Supporterliv 2013 – Oddrane

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Oddrane

Tekst: EspenB  Foto:oddrane.no


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget suppoorterforeningtabelltips 2013.

Oddrane sin historie strekker seg tilbake til 1999, og har ikke akkurat fulgt en stigningskurve de siste åra. Det eneste imponerende med supporterklubben per i dag er Fort Falkum, puben de driver rett over gata for stadion. Alt er dugnadbasert og puben åpner tre timer før hjemmekamper og en time før bortekamper. Gjestende supportere er selvsagt velkommen. De legger jo igjen penger til supporterklubben.

Det var mange opprivende diskusjoner blant Oddrane da det ble kjent at ODD Grenland skulle bytte navn rundt nyttår. Man var livredde for hva det nye navnet kunne bli. Det nye navnet er Odd, som de egentlig har hett hele tiden. De bare strøk Grenland.

De kunne jo like gjerne kjørt det helt ut og døpt seg Odd Fellow.

Antall medlemmer:

I underkant av 800. Det er ikke så verst i norsk målestokk. Utfordringa til Oddrane ligger i å få medlemsmassen på kamp, de har for mange sympatimedlemmer. 800 mennesker kan lage bra trykk, 400 gjør det ikke. I hvert fall ikke folk fra Skien.

Poeng: 5

Evne til å få med publikum på egen stadion:

Du kan si mye om Skiensfolket, men lette å dra med seg på sang er de ikke. Skagerak Arena har ikke opplevet skikkelig stemning siden Vålerenga var å henta seriegullet der i 2005 . Dessuten er det vanskelig å høre sangen mellom alle ukvemsordene. Mer om det senere.

Poeng: 1

Lydnivå:

I sine beste stunder er Oddrane ikke spesielt høylytte. De fleste stunder er de dårlige. Tromma lager jo lyd, men å kalle tromming for support blir feil. Bannskap til egne spillere gir dessverre for Oddrane ikke poeng på dette punktet.

Poeng: 2

Reisende på bortetur:

Blant de dårligste i Tippeligaen. Virker som om interessen for å se andre steder enn Skien er forsvinnende liten. Da er det godt å ha egen pub som åpner en time før avspark på kampdag. Lurer på om de trommer der inne under bortekamper? Oddrane har en egen poll på hvordan de skal få flere til å reise på bortetur på hjemmesiden sin. Hele to stykker har svart på den. Jadda!

Poeng: 1

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Nei, det er ikke liv på bortetribunen når Odd gjester Oslo. Se punktet «reisende på bortetur» over her.

Poeng: 1

Kreativitet sanger:

Jeg tror dette holder i massevis for å beskrive kreativiteten til Oddrane:

Oddrane allèz, allèz, allèz
Oddrane allèz, allèz, allèz
Oddrane allèz
Oddrane allèz
Oddrane allèz, allèz, allèz

Poeng: 1

Integritet:

Pinlig å være så få og måtte ha tromme for å holde takten. Likevel synger klarer de ikke å synge synkront. De vandrer i elendighetens dal og ingen klarer å lose dem ut igjen. Det spira og grodde folk med integritet i Odd for et tiår siden. Hvor har det blitt av de gutta?

Poeng: 1

Behandling av egne spillere:

Det er såpass dårlig behandling av egne spillere på Skagerak Arena at man så seg nødt til å avholde krisemøte i fjor sommer. En ukultur de prøver å bli kvitt har festa sin klamme hånd om supporterne og parolen ser ut til å være: Gi noe som varer – gi faen!

Det taler dog til Oddrane sin fordel at de missliker trener Fagermo like intenst som resten av Norge og dermed vanker det poeng.

Poeng: 4

X-Faktor:

Finnes ikke. Kjedelig lag, kjedelig sted og kjedelige supportere. Det mest kjønnsløse laget i eliteserien. De har ingenting som utmerker seg ved dem for oss som står på utsiden og ser inn.

Poeng: 0

Totalscore: 16 poeng

Det skorter på engasjement rundt Odd om dagen. Denne mangelen gjennomsyrer supporterklubben også. Jeg tipper stor nedgang i medlemstallet i år. Det er mye frustrasjon blant medlemmene ser det ut til. Det lover ikke bra for supporterlivet i Skien det som skjer nå, men de får styre på.

Ny klubb i morgen.

Tidligere vurdert:

Isberget – Tromsø

Tigerberget – Start

Fossefallet – Sarpsborg 08

Gaukereiret – Sandnes/Ulf

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.