Supporterliv 2013 – Fosseberget

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber mener de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene. Først ut er Fosseberget.


Tekst: EspenB 

Bilde: Fra klubbens hjemmesider


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for supporterforeningtabelltipset 2013.

Fosseberget har eksistert siden 2002 og kaller seg Norges beste supportere. Dem om det. På hjemmesiden vier de sine egne sponsorer større oppmerksomhet enn klubben de støtter, og de vil gjerne kle deg opp i hettegenser. Litt spesielt er det at du må ha vært medlem i fjor for å kunne møte på årsmøtet for i år, men det er slik de vil ha det. Stampuben heter 2 Brødre og de ønsker bortesupportere velkommen dit.

Antall medlemmer:

Fosseberget oppgir å være ca 300 medlemmer i fjor. Tragiske for en klubb som spiller i Eliteserien.  Forteller 27/2 i år til klubben sin at medlemmene strømmer på om dagen. Hele 166 medlemmer så langt i år! Målsetting om 400 i løpet av sesongen.

Poeng: 1

Evne til å få med publikum på egen stadion:

Den er overhode ikke tilstede. Spredt klapping ved mål forekommer.

Poeng: 1

Lydnivå:

De påstår at de synger samfulle 90 minutter.  Det er fjas. De er i tillegg så få at de sliter med å overdøve den saktegående elva som renner forbi stadion.

Poeng:1

Reisende på bortetur:

Få selvsagt. De har i år fått to av sine mange sponsorer til å gi dem gratis buss til Kristiansand i åpningskampen, og håper å fylle denne. Lykke til!

Poeng: 1

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Hahaha!

Poeng: 1

Kreativitet sanger:

«Heia Hønsa ole!» er rappa av bittelillestrøm. Resten av de ytterst få sangene er rein omskrivning av Vålerengasanger. Må nevne «I Hønefoss der herjer vi» Svakt.

Poeng: 1

Integritet:

Ingen. De bor i sin egen lille boble og rapper fra andre uten blygsel. Motstykket til Miniklanen heter forøvrig Miniberget..

Poeng: 1

Behandling av egne spillere:

Her er Fosseberget et stykke på vei. Den lille støtten de kan oppvise bruker de til å støtte laget. Møter på trening og girer opp. Du hører nesten aldri Fosseberget slenge dritt til egne spillere.

Poeng: 7

X-faktor:

Hønefoss har faktisk ingen X-faktor i det hele tatt. Så kjedelige, tamme og traurige er de. Noe som er oppsiktsvekkende med tanke på det totalt fraværende kulturtilbudet utti skauen hos Panzer.

Poeng: 0

Totalscore 14 poeng.

Dette er trist Fosseberget. Jeg hadde håpet å gi dere noen flere poeng, men fraværet av supporterkultur er påtrengende sterkt hos dere. Jeg er klar over at dere er relativt nye på toppnivå og sikkert er i en læringsprosess. Gjør læringskurven brattere! I den grad jeg kan trekke frem noe positivt så er det forbedringspotensialet. Det er til gjengjeld enormt.

Ny klubb kommer i morgen.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.