Supporterliv 2013 – Vikinghordene

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Vikinghordene.


 Tekst: EspenB 

Foto:Vikinghordene på Facebook


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget suppoorterforeningtabelltips 2013.

Hordene ja. Det er litt av en gjeng. I følge HP Jørgensen – ivrig Vikingblogger i Aftenbladet – var forrige gang med skikkelig stemning på stadion da de nesten klarte å hente opp Vålerengas 3-0 ledelse i 2007. Jeg var på den kampen og det ble 2-3 til slutt. De var ikke spesielt bra da heller. Det er nesten så jeg ikke gidder å skrive om supporterlivet i Stavanger. Det er så trist.

De lader opp til kamp på Beverly og motstanderens supportere er velkommen. De spiller annenhver Vikinglåt og motstanderlåt og synes det er helt topp.

Antall medlemmer:

Ca 800. Mister medlemmer for hvert år. Det er ikke det minste rart.

Poeng: 5

Evne til å få med publikum på egen stadion:

En snøball har større sjanse til å overleve i helvete enn at stadion blir med på liv. Hordene lager ikke liv sjøl engang. Det finnes imidlertid en liten tapper gjeng, mer om dem senere.

Poeng: 1

Lydnivå:

De forrige som reiste seg og sang ble kasta ut. Det er den lille tapre gjengen.

Poeng: 1

Reisende på bortetur:

Det er endel reisevirksomhet til kamper på Vestlandet. De er glade i å kjøre med båt. Det arrangeres turer over til Østlandet også, men noe massemønstring ser vi ikke.

Poeng: 3

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Labert selv om de kan være endel mennesker innimellom.

Poeng: 2

Kreativitet sanger:

De har to sanger: Viging *klapp klapp klapp* og V-I-G-I-N-G, kå bli de? Viging!

Poeng: 1

Integritet:

En gjeng som kaller seg F19 forsøkte å blåse liv i en tafatt og surmulende supportergruppering. Enden på den visa var at de ble kasta ut av stadion og hordene samt hengt ut i lokalavisa som casuals. Selv definerer de seg som en Ultrasgruppering, men de har aldeles håpløse arbeidsforhold. På stadion ville Viking innføre regel som gjorde det mulig å avvise folk i døra basert på klærne de hadde på seg. De får ikke lenger stå med hordene heller.

Poeng: 1

Behandling av egne spillere:

Her skal de få poeng siden de har gått fra å æreskjelle spillere til å være helt stille. Det er en klar forbedring. I alle fall for spillerne.

Poeng: 2

X-Faktor:

Her er det mer eks-faktor. Vikinghordene er meget tynn suppe. Nå diskuteres forøvrig hvorvidt den nye speakeren Kjartan Salvesen bør si «e de nokke liv her då» på stadion eller ei.

Poeng: 0

Totalscore: 16 poeng

Det må være usigelig trist for en ærerik klubb som Viking å ha tilhold i en av Norges største byer og så er det Vikinghordene de må sette sin lit til for å få trykk og liv på stadion. Sånn trenger det ikke å være. Viking har sagt at F19 er uønska på stadion med mindre de  godtas av Hordene og står sammen med dem. Det er å gripe saken feil an. Et velment tips er å la F19 styre showet. De gutta er uendelig mer kreative enn Hordene og skjønner fotballkultur. Det er de som er fremtiden. Flere sanger har de også.

Tidligere vurdert:

Maakeberget – FK Haugesund

Oddrane – Odds Ballklubb

Isberget – Tromsø

Tigerberget – Start

Fossefallet – Sarpsborg 08

Gaukereiret – Sandnes/Ulf

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss

 

 

<Link inn tidligere anmeldelser med klubbnavn  her>


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.