Supporterliv 2013 – Brannbataljonen

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Bataljonen.


 Tekst: EspenB 

Foto:Fra klubbens hjemmesider


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget suppoorterforeningtabelltips 2013.

Skarrepakket er i gang med feiringen av seriegull 2013 på sedvanlig vis, selv om det er endel bergensere som innser at de ikke har fnugg av sjanse på seriegull i år heller. Bataljonen har kickoff på fredag og kamp å tape på lørdag. Kickoff har de på stamstedet Fotballpuben, og der skal grue seg til den grisedengen de vet kommer lørdag. Erkerivalene er alt og alle som ligger utenfor de syv fjell.

Antall medlemmer:

Ca 2000. Det er som det pleier å være i Bergen. Medlemstallet er relativt stabilt.

Poeng: 7

Evne til å få med publikum på egen stadion:

Når hele stadion drar til i Bergen er de landets beste. Det er ikke tvil dessverre. Heldigvis er det ikke ofte de klarer å få til det trykket. Man kan sammenligne med Ullevål mot Stabæk siste seriekamp i 2004 – du får gåsehud når du tenker på stemninga i den kampen, ikke sant?

Poeng: 8

Lydnivå:

Bataljonen i seg selv er ikke mye å skryte av. Får de ikke hjelp av stadion er de en lavmælt gjeng. Litt merkelig når man tenker på hvor breiale og høyttalende bergensere er i alle andre sammenhenger.

Poeng: 3

Reisende på bortetur:

De må være flaue over seg selv og  byen sin, for ingen vil reise på bortetur. Avlysninger av turopplegg er en gjenganger i Bergen. Det siste jeg hørte var salg av togbilletter med comfort til reduserte priser.

Poeng: 1

Liv på bortetribunen på Ullevål:

Nei, de er få, stille og inneslutta på Ullevål.

Poeng: 2

Kreativitet sanger:

Tjuagutta har egne sanger. Det er godt de ikke synger så høyt. Den skarringa er slitsom i lengden.

Vi e berømte Brann fra Bergen, vi vinner serien i år.
Ja visst faen gjør vi det, som i 1963.
Mens vi ler av alle bønder i vårt land.

Poeng: 4

Integritet:

Det finnes ikke integritet i en gjeng med navlebeskuende tjuagutter hvis hovedoppgave i livet er å være missfornøyd med trener og egne spillere. Hatet de føler for Østlandet er dog ekte. Det er da noe.

Poeng: 2

Behandling av egne spillere:

Tragisk. Her halshugges det spillere over en lav sko. De har gjort det til en egen vitenskap å være kreative i forhold til å slenge dritt om egne spillere og trenere. Administrasjonen i klubben er konstant skyteskive for fansen.

Poeng: 1

X-Faktor:

Om sint, bitter, brautende og høylytt syting er x-faktor får de full pott. Det er dog ikke det som legges i begrepet. X-faktor er for dem som kan komme med noe nytt, de som kan gjøre det uventede. Det som beskrives over her er flass. Bergensflass. Nå syter de i redsel over å tape mot Vålerenga på lørdag. Med rette!

Poeng: 1

Totalscore: 29 poeng.

Om Bergen skulle skli ut i havet hadde det vært helt greit. Inntil det skjer får vi kose oss med at vi har godt tak på Brann i Bergen. Vi spiller av dem skjorta og synger fletta av dem på lørdag. Det er seriestart!

Tidligere vurdert:

Kanarifansen – Lillestrøm

Godsetunionen – Strømsgodset

Kjernen – Rosenborg BK

Tornekrattet – Molde

Stormen – Aalesund FK

Vikinghordene – Viking

Maakeberget – FK Haugesund

Oddrane – Odds Ballklubb

Isberget – Tromsø

Tigerberget – Start

Fossefallet – Sarpsborg 08

Gaukereiret – Sandnes/Ulf

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss

 

 

<Link inn tidligere anmeldelser med klubbnavn  her>


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.