Supporterliv 2013 – Kjernen

Klanen.no vil i tiden frem til seriestart se på våre motstanderne i årets tippeliga. Alle supporterklubber tror de selv er best, og vi går dem nærmere etter i sømmene.  I dag har turen kommet til Kjernen


 Tekst: EspenB 

Foto:Fra klubbens hjemmesider


Vi har satt opp noen måleparametere vi kommenterer og gir en poengscore. Poengscoren går fra 1 til 10 der tosiffra er best. Totalscore vil danne grunnlaget for et eget suppoorterforeningtabelltips 2013.

Rosenborgs faste følgesvenner ligger nede med brukket rygg. Stor gjeld gjør at Kjernen ikke klarer å få gjennomført årsmøtet sitt. De har ikke på plass budsjetter og det virker å være kaotisk nå rett før seriestart. De prøver fortvilet å få sanert gjelda si. De har i alle fall klart å stable bortetur mot Odd på bena til første serierunde, slik at det viktigste i enhver supportergruppering ivaretas. De skal på kamp.

Erkerival er Molde og de hater Lillestrøm Hvor de har stampub er umulig å vite. De bytter stampub så ofte at de knapt nok vet hvor den er sjøl.

Antall medlemmer:

Ca 900. Diger nedgang de siste årene. Tydeligvis er det ikke spesielt in å være medlem i Kjernen. Selv skylder de på at det er vanskelig å melde seg inn. En del av medlemmene følger Rosenborg ishockeyklubb også, etter at TIK gikk konkurs og RIHK ble konger i Trondheim.

Poeng:  5

Evne til å få med publikum på egen stadion:

Før var det liv, vet du, med R-B-K fra hver sin tribune. Nå er bortskjemte og seiersvante trøndere ikke på Lerkendal lenger. Vinner ikke laget, gidder ikke folk å gå på kamp.

Poeng: 5

Lydnivå:

Tromma er jo hjertelig tilstede.  På sitt beste lager Kjernen bra med trykk, men det er en stund siden de var skikkelig gode. Det må lokaloppgjør mot Molde til for at de skal nå de store høydene.

Poeng: 5

Reisende på bortetur:

Rosenborg er fortsatt i den posisjonen at folk som holder med andre klubber kommer til egen stadion for å se dem spille. De klarer å mobilisere egne folk også. Trøndere finnes overalt.

Turen til Molde i 2009 var nedtur for alle. De hadde med seg eget digert banner med «Vi hate Molde» og de ble selvsagt slåssing supportergrupperingene imellom.

Poeng: 5

Liv på bortetribunen på Ullevål:

En av de bedre bortefølgene på Ullevål. Det skal de ha for. Tromma høres vesentlig bedre enn sangen.

Poeng: 5

Kreativitet sanger:

De høres ut som resten av tromme-klubbene. De samme sangene med forskjellig klubbnavn. Kjernen har en del nidsanger mot Molde og Lillestrøm. Tilfeldigvis er de klubbene også eksponenter for ensartet tromme-synging. Du kjenner igjen denne sangen nå eller?

Forza Troillan allez allez allez

allez allez allez allez allez allez

Forza Troillan allez allez allez

allez allez allez allez allez allez

allez allez allez allez

Forza Troiillongan allez allez

Ja..den er det flere som synger gitt.

Poeng:  1

Integritet:

De har etterhvert måttet lære seg å tape. Til å begynne med var det fryktelig vanskelig å akseptere at laget ikke lenger var best i Norge. Det lugger mye der ennå. Det var ikke mange som jubla over bronse i fjor.

Dette blir bra når de innser at de holder med en middelmådighet i norsk fotball og lærer seg å sette pris på de få oppturene de får.

Poeng: 5

Behandling av egne spillere:

De er ikke nådige når laget ikke vinner med flere mål i kamp etter kamp. Velkomsten til den nye treneren Perry var direkte ufin med «nei til Perry» bannere . Han opplevde det sikkert som en diger tillitserklæring og starta på nyjobben full av selvtillit og iver.

Poeng: 2

X-Faktor:

Troillongan til hele Norge, hele Norges Rosenborg. Rosenborg, som skulle starte supporterbutikk i Oslo. Piss off, Rosenborg er Norges mest misslikte lag. Rosenborg er laget alle elsker å slå. Det er bare trøndere og Semb som mener Norge trenger et sterkt Rosenborg.

Poeng: 1

De har blitt mer visuelle under kamp Kjernen også, med bannere og flagging. Ultras Nidaros har selvsagt en finger med i spillet her.

Det blir spennende å se hvilke konsekvenser økonomien til Kjernen drar med seg i år. Kanskje de blir borte?

Totalscore: 34 poeng

Tidligere vurdert:

Tornekrattet – Molde

Stormen – Aalesund FK

Vikinghordene – Viking

Maakeberget – FK Haugesund

Oddrane – Odds Ballklubb

Isberget – Tromsø

Tigerberget – Start

Fossefallet – Sarpsborg 08

Gaukereiret – Sandnes/Ulf

Saftkokaradn – Sogndal

Fosseberget – Hønefoss

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.