DRY superspesial: Bortefansrapport

Klanen.nos svar på «Norge i dag», har vært på fotballkamp. DRY-redaxzonen lar seg imponere over Godsetfansen. Stemningsrapport fra EngaSang kommer det jo alltid, nå også for de besøkende.

Tekst: DRY-redaxzonen // Foto: DMK

Trøkk i VG-svingen

Det er lenge siden Klanen har blitt sunget ut på Ullevaal. Selv om stemninga både på Gaza og Vestbredden ga tilløp til frysninger før kampen – var det en ganske traumatisk opplevelse å sitte på nøytral tribune underveis.

GodsetUnionen kjørte voldsomt i den første omgangen. Tidvis ble Klanens to supporertribuner regelrett overdøvet. Når Gaza forsøker å dra i gang Kom igjen Enga etter snaue 20 minutter, blir styrkeforholdet tydelig. Godsetfansen svarer imot med Kom igjen Godset og regelrett rævkjører Klanen på hjemmebane. Straks etter svarer Klanen med ny runde mot Vestbredden, GodsetUnionen melder seg ikke på, og dermed går den godt en liten stund.

Likevel, det river i hjertet på tre av Vålerengas supportere på pressetribunene og oppleve dette fra nøytral plass. Det er langt ifra viljen eller innsatsen det står på hos de på Klanstribunen. Det er rett og slett bare flere og mer trøkk i bortefansen.

Når den smått episke VIF-sviska «Mitt Vålerenga» ble spilt mot slutten av pausen, ble både lydanlegget på Ullevaal og de tre-fire i Klanen som sang, verbalt voldtatt av GodsetUnionen. Rett og slett flaut.

At Godset får en boost på tribunen av å kjempe i toppen i Eliteserien er ganske åpenbart. At man skal la dem regjere på vår stadion med våre sanger, er derimot bare fælt.

Totalt fravær av kreativitet

Likevel er det bemerkelsesverdig hvor lite kreative disse bolerapene fra Krokstadelva er. Nær samtlige sanger er direkte stjålet av Klanen. Et ord eller to er bytta ut, før det pakkes inn som noe eget. De få unntakene har de tatt fra andre norske klubber. Det er altså like spennende som å se på at kunstgress vokser.

Konklusjonen må bli at GodsetUnionen har masse lyd og mange «mennesker», mens kvalitet og kreativitet erlik null.

Terningkast 2

 

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
DRY-redaxzonen er en totalt ikke-eksisterende redaksjon, og har som formål å produsere mer eller mindre morsom tekst som kan få opp humøret hos den enkelte. Les oss gjerne høyt på bussen. Syns du ikke det er morsomt? Skriv en lapp med hvorfor, putt den i kjeften og tygg. Eller prøv sjæl.

Les også:

Comments are closed.