DRY nummer tre, og en halv: SPESIAL Godset kommer

Klanen.nos svar på Forbrukerinspektørene har i siste øyeblikk tatt en titt på morgendagens kamp mot Strømsgodset. Billige billetter for oss, gratis buss for Godsetpakket. Vi spenner oss til toppkamp i Eliteserien.

Tekst: DRY-redaxzonen // Foto: Nei, ikke nå heller

Først og fremst er denne kampen en milepæl i Vålerengahistorien. Det ser nå endelig ut til at Breen-regimet på Valle har innsett at Vålerenga ikke er en «vanlig bedrift». Vålerenga er en fotballklubb, og kan ikke være seg selv om det ikke er noen som ser på.

Igjennom iherdig innsats fra NTVFF, og klubbene, de siste årene – har tilskuertalla i norsk fotball synki fortere enn Titanic. Rett ned har det gått. Under RimiBowl-skandalen tidligere i år virka det ikke som at Breen-regimet selv forstod hva de var iferd med å gjøre.Nå prøver de å skape fotballkamp på den riktige måten – ved å få tak i fotballintresserte.

Han er ikke idiot han som forstår at han har gjort noe galt. Selv om han har gjort det aldri så lenge!

En de facto halvering av bilettprisen inn mot en slik toppkamp er ikke bare til etterfølgelse i eget hus, det viser vei mot hva norsk fotball som helhet burde gjøre. Overprisinga av fotballen live, sammen med overeksponering hjemme – gjør at folk velger det enkle. Det er mye enklere å se fotball hjemme enn på stadion.

Å kutte billettprisene er et viktig verktøy for å få folket tilbake på fotballkampene. Når så det er gjort får vi håpe at man kan få vite om når de avvikles innen rimelig tid, og at dette foregår på datoer som egner seg for utflukt.

Kampens dilemma
Før denne kampen står man med et dilemma i de ytre mageregioner. Om Vålerenga vinner vil man ta ett stort skritt i retning av fjerdeplassen. Samtidig vil man gi Molde og Rosenborg en fordel i gullkampen.

Det er nemlig ikke til å stikke under en stol at det Strømsgodset gjør, som fotballklubb,  er det Vålerenga så innstendig ønsket å gjøre når «Prosjekt Martin» ble igangsatt. Helt på egenhånd har de bygget ett storlag fra absolutt ingenting. Med en trenerstørrelse som Ronny Deila i spissen står det utrolig stor respekt av det Strømsgodset gjør sportslig.

Når man i tillegg klarer å bygge produkt rundt dette, og sågar gjør norges mest feminine fotballspiller til en profil. Da har man lykkes i svært mye. Når klubben da i tillegg kommer fra det eneste veikrysset som er mer harry enn Lillestrøm, og har metropoler som Hokksund, Mjøndalen og Krokstadelva som rekrutteringsgrunnlag er det bare å innse at de gjør mye riktig.

Men, det er en liten ting som egentlig er ganske stor.

Tribunemessig gjør ikke Strømsgodsets supportere mye nytte. GodsetUnionen er og blir en gjeng med innavla bondetamper, helt uten sjel og karakter. Når livet starter som voldtekt på den lokale veikroa, og resten av oppveksten dreier seg om hvem av sine søsken man skal gifte seg med, er det heller ikke stort mer å forlange.

De har vel noen sanger, og kanskje har de noe mer å by på. Men vi tviler. Som de fleste andre vil det etter det vi i DRY-redaxzonen kan forutse handle om det samme gamle:

De klisjéaktige sangene om at vi driver med narkotika, at vi knuller horer på Karl Johan og at vi er fattige arbeidsledige NAV-klienter. Merkelig er det da at vi har råd til å organisere våre egne borteturer uten ekstern hjelp fra klubbens sponsorer…

All denne drittslenginga dreier seg om misunnelse. Mens Oslos narkotikamiljø har tilgang på ekte narkotiske stoffer, må Drammansknarkerne ta til takke med utvanna GHB som Rune Rudberg glemte igjen etter sin siste konsert. Billig erstatning for dop, billig erstatning for øl, og foreldre som er søsken. Det er rett og slett bare en stor og trist gjeng som kommer på sponsa bytur. Vi får håpe dem finner veien hjem igjen.

Tribunekampen vinner Vålerenga lett. De siste hjemmekampene har stemninga på 228 tatt seg vesentlig opp, om man skal tro på stemningsrapportene. Den gode gamle spontaniteten er tilbake, og dukka også opp mot FFK borte nå sist. At det har blitt mer «rom» på tribunen til å skape stemning, og ikke bare kjøre bånn spiker er tydelig noe 228 trengte. I morgen blir det forhåpentligvis enda bedre, ettersom det er billige billetter og helgestart.

Fotballmessig kan det bli noe tøffere, men en lodding i DRY-redaxzonen tilsier at Vålerenga burde vinne også på banen. Så får det heller være at Rosenborg vinner serien enda en gang. Det er vi så vant til at det plager ingen.

Avslutningsvis velger vi å legge til denne musikkvideoen, som er å betegne som nasjonalsangen til Buskerud, Drammen og omkringliggende nasjonale friområder for etniske bønder:

 ¤Neste gang: Roast av fanzinemiljøet

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
DRY-redaxzonen er en totalt ikke-eksisterende redaksjon, og har som formål å produsere mer eller mindre morsom tekst som kan få opp humøret hos den enkelte. Les oss gjerne høyt på bussen. Syns du ikke det er morsomt? Skriv en lapp med hvorfor, putt den i kjeften og tygg. Eller prøv sjæl.

Les også:

 

Comments are closed.