Overblikket: Stavanger slaktet, partert, tygd og spyttet ut

Vålerenga eide ikke kampen, men Stavanger var ikke nok tilstede. Tallene taler for seg selv – 5-2 på måltavla. Eat that!

Med Morten Ask ute med snue i hoften var det duket for Niklas Bröms mellom Fortier og Gamache, og Sondre Olden tok plass sammen med Trygg og Ihnacak. To spennende kombinasjoner.

Og Vålerenga hørte vår befaling; gikk ut på topp og økte!

Det tok drøye to minutter før Vålerenga to ledelsen etter nok ei storslegge fra Daniel Sørvik. Andreas Stene gjorde et glimrende forarbeid. Så gjentar Stefan Espeland bedriften til Sørvik i overtall drøye fem minutter senere. Storslegge. Og han fikk et hav av tid til å lade slegga av Stavangers forsvar. Det så virkelig ut til å bli backenes aften i Jordal Amfi.

Å si at Vålerenga eide 1. periode er en liten overdrivelse, men det var jammen ikke langt unna. I følge rakettforskeren Tommy Kristiansen fikk Vålerenga to enkle mål, et bevis på ekstrem nærsynthet. Den mannen er ikke god – men det var ingen nyhet for så vidt.

3-0 satt før 2. periode var minuttet gammel. Daniel Sørvik legger en puck inn på Ruben Smith, Smith slipper en retur og der er Simon Gamache og kan enkelt legge skiva i mål. Igjen brilliant av Sørvik. Men da skjedde det noe med Vålerenga, man slapp seg bakover, slapp taket på kampen, ble nonchalante. Det straffer seg.

Først nevnte Kristiansen, så Rudolfs Balches, 3-2. Balcers mål var en perle!

Så mot slutten av perioden, etter en meget shaky periode av Vålerenga, kommer magien vi har savnet så sårt; Brian Ihnacak spiller fri Sondre Olden som effektivt setter pucken bak Ruben Smith. Vålerenga hadde tatt tilbake initiativet, og holdt det perioden ut.

I tredje periode gjorde Vålerenga akkurat det de skulle. De la seg avventende, lot Stavanger sakte med sikkert få smake på desperasjonen, og kom med små stikk forover. Konsentrasjon og fokus. Det holdt gjennom tre undertall. Mesterlig!

Og så til slutt; Sondre Oldens 2. for kvelden – i åpent mål.