Overblikket: Full fyr i teltet

Nei, vi snakker ikke om han som drakk for mye på sirkus – vi snakker om kampen tirsdag kveld. Doh!

Tirsdag kveld gjester konstruksjonen fra Stavanger Jordal Amfi, og det kommer til å bli kamp, en kamp fylt av blod, svette og (Stavanger-)tårer. Vi er sikre. Sankt Hallvards menn, også kjent som #iskrigerne, har fått nok av oppkomlingene, og skapet de kan gjemme seg i skal tilbake der hele konstruksjonen hører hjemme; i et hjørne i kjelleren i oljetanken.

Hvordan kan vi være så sikre?

Vel, vi så kampen mot Stjernen. Der ble det forsøkt flere formasjoner, og alle virket. Ikke nødvendigvis optimalt alltid, men det viste at laget nå spiller sammen som en organisme, ikke som en haug hodeløse høns vi har sett «enkelte» innslag av tidligere i sesongen. Konsentrasjonen mot Stjernen var på topp, og det var tydelig at fokus var på samspillet – ikke nødvendigvis det å score så mye mål.

Vålerenga førte kampen fra start til slutt.

Nå burde kanskje 33 skudd på mål resultert i mer enn 5 scoringer, men vi er sikre på at om det hadde vært nødvendig kunne Vålerenga scoret 10 til. Så overlegne var de – men fokus var ikke der.

Fokus tror vi var på kampen tirsdag kveld.

Stavanger kommer fra en litt usikker og vaklete periode, og hjemmekampen deres lørdag mot Kongsvinger (6-0) skremmer ingen. Spesielt ikke når man vet at Kongsvinger kom med 11 utespillere.

Flaut.

Og Vålerenga stiller med Sondre Olden som ny gammel mann. Hvis Vålerenga setter standarden fra start, altså starter på topp og øker, har ikke Stavanger noe å komme med. Sånn som i seriefinalen i fjor. Det er ikke vanskeligere enn det.

Konsentrasjon – spilleglede – samspill – tacklinger.

Og med all sannsynlighet blir det stinn brakke i Jordal Amfi tirsdag kveld. Det taler bare til Vålerengas fordel. Det kommer ikke en eneste med Stavangerfetisj av verdi.

Sånn, ferdig snakka: 5-2.

God natt nedturer, nå er det andres tur…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.