Seier på Jordal, Olden er tilbake!

Vålerenga-Oilers 5-2 Vålerenga leverte en strålende første periode og så seg aldri tilbake etter det.  Kjøpelaget fra vest hadde lite og ingenting å bidra med på Jordal i kveld. Så ble det da også en fortjent seier til Iskrigerne våre. Sondre Olden satt kraftig preg på oppgjøret med to pinner og en assist.

Tekst:FeiteFrode/EspenB//foto: Engamedia

Daniel Sørvik starta ballet etter 2.08 av første periode (Andreas Stene, Tobias Lindstrom)  og det skulle ikke gå mer enn drøye fem minutter før Stefan Espeland satt pucken i krysset i  PP (Tobias Lindstrom, Sondre Olden) etter 7:24. Kjøpelaget fra vest hadde lite å by på og perioden ebba ut med særdeles fortjent 2-0 ledelse til hjemmelaget. Det burde stått både 3 og 4 til oss.

Andre periode var jevnere sel om Simon Gamache satt 3-0 i PP før et nesten fullsatt Jordal fikk satt ræva ned på setet (Daniel Sørvik, Brian Ihnacak) 0:37, Oljebønda fikk redusert to ganger før vår hjemkomne sønn Sondre Olden satt 4-2 mellom bena på sila Ruben Smith.  (Brian Ihnacak, Anders Hilt Jørgensen) 16:49.

Vi trodde tredje periode skulle bli en lidelse uten like, men stavangerlaget var lite interessert i å spille hockey. De tøysa rundt på skøytene sine og var storveis fornøyd med å få besøke en ekte by for en gangs skyld.  De hadde syv skudd på Søberg i siste periode. Nakent.

Våre gutter leverte ingen stor sisteperiode, og scora da heller ikke. ett enkelt skudd på Snmith er jo altfor lite. De holdt likevel nullen mot det ynkelige laget fra vest og det holdt i massevis. Oljesølet plukker ut keeper i sluttminuttet og Sondre Olden benytter anledningen til å sette 5-2 i åpen kasse. Vi konkluderer med at det beste laget vant, og at det faen meg var på tide med en seier mot oljesølet igjen. 5-2 smaker deilig på en dag som dette.

Dagen Vif-gutt ble Sondre Olden. Selvsagt!

Under følger vårt livereferat:

Tredje periode:

Kampen er over. Vålerenga vant 5-2! For en kveld på Jordal!

19.38: 5-2! Sondre Olden skøyter i fra alle og setter pucken i åpent mål! Assist fra Sørvik.

Stygg ettersleng på Brede som ikke fikk noen konsekvens.50 sekunder igjen. Dropp i Engas sone.

18.48: Dropp i Engas sone. Åj-Lars har tatt ut keeper.

15.53: 2 min Vålerenga. Bröms for delay of game.

15.42: Beste slåsskampen på Jordal denne sesongen!  Bräck støter sammen med et svin. Dette blir et durabelig oppgjør hvor vår svenske trekker det lengste strået. Begge blir sendt i dusjen.

13.38: 2 min Vålerenga. Sørvik for krysstakling. Brede blir taklet stygt og Sørvik tar igjen. Selvsagt ser dommerne bare den siste . Håpløs dømming her nå.

12.19: Power break. Dommerne har skrudd på sjarmen nå. Overser flere klare Stavanger-utvisninger. Det koker litt på Jordal nå.

08:20 Vålerenga er fulltallige.

06:20 2 min Vålerenga. En helt meningsløs utvisning på Gunnarsson. Tror han fikk for interference, men gudene vet!

05:00 Det glipper skikkelig for backene til Vålerenga og en bonde får stå alene med Søberg. Han klomsa det heldigvis til for seg selv og klarte ikke engang å avslutte. Skjerpings! Sånt har vi ikke råd til!

04:00 Vålerenga er agressive og gir Oljesølet lite rom. Det medfører at vi eier pucken mesteparten av tiden. Det er fint!

02:35 Juell med stor sjanse, men pucken går via et kølleblad og over vantet.

o2:00 Litt nølende start av gutta våre, men oljesølet er ikke noe bedre så vi har et visst overtak på dem.

Pucken er droppet på Jordal. Nå  skal vi bade oss til seier!

Andre periode:

2. periode er over med stillingen 4-2 til Vålerenga. En jevn periode her på Jordal. Enga begynte perioden klart best. Deretter tok Stavanger mer over etter at de fikk de to litt enkle målene sine. Vålerenga tapte i denne perioden veldig mange dropper og det gjorde at oljesølet fikk tilbrakt lengre tid i vår sone. De kom seg til en del skudd, men ikke så mange store sjanser. På slutten av perioden våknet Vål’enga igjen og fikk uttelling gjennom scoringen til Olden. Nå gjelder det bare å fullføre kampen, gutta. Åj-lars kommer nok ut «blasting» i siste periode, så her gjelder det å være forberedt. Skuddstatistikk 2. periode: 12-11.

16.49: 4-2! Sondre Olden! Golden Olden! Han setter pucken i mål etter et flott angrep. Assist fra Ihnacak og Csiszar.

4 minutter igjen av perioden og spilet bølger frem og tilbake. Sykt spennende!

Power break nå etter 11 minutter. Stavanger er langt mer med i kampen nå. De klarer å oppholde seg i Vålerengas sone lenger enn tidligere og kommer seg til skudd. Helt åpen match sånn det ser ut nå.

Drøyt 7 minutter spilt og Sondre Olden var akkurat alene med keeper. Han forsøkte å sette den mellom bena på Smith, men lyktes ikke.

05.03: 3-2. Utrolig enkelt scoring. Håpløst forsvarsspill der en bonde bare setter fart og går rett igjennom og scorer. Helt latterlig! Balcers het visst hurtigtoget.

02.56: 3-1. Skikkelig bittert. Vi har hatt et par store sjanser etter vårt mål. Første gang Stavanger er i angrep, så scorer svinet Kristiansen på en styring.

00.37: 3-0!! Vi går rett i strupen på oljesølet. Simon Gamache scorer på en retur på skudd fra Sørvik. Assist også til ihnacak.

Midtperioden er i gang. Kom igjen, Enga!

Første periode:

1. periode er over med stillingen 2-0 til Vålerenga. Den ledelsen er ikke et mål for lite. Hadde vi hatt klaff og unyttet sjansene våre hadde vi ledet med 4-5 mål. Enga var totalt dominerende i denne perioden. Stavanger hadde et par bra muligheter på kontringer, men Søberg ser tent og konsentrert ut for dagen. Fremover på banen er det utrolig deilig å se Sondre Olden tilbake i Enga-drakta. Han viser innimellom hvor viktig han kommer til å bli fremover. Når han er vant til lagkameratene sine igjen blir han stor! Nå gjelder det bare å følge opp utover i kampen. Vi leder bare med to mål og det er borte på et blunk hvis vi mister intensitet og konsentrasjon. Men det er i uansett godt å se at Enga fortsatt kan! Skuddstatistikk 1. periode: 12-6.

18.51: 2 min Stavanger. Balcers for slashing.

15 minutter spilt og Juell setter pucken i stolpen. Vi har uflaks nå. Har hatt flere sjanser de siste minuttene.

Snart 13 minutter spilt og for en åpning vi har vært vitne til på Jordal! Nylig hadde Rasmus Juell en kjempesjanse for Enga, men Smith  får avverget i siste liten. Enga har dominert så langt!

07.24: 2-0! Stefan Espeland scorer på et glimrende slagskudd fra slottet! Assist fra Bröms og Olden.

06.00: 2 min Stavanger. Henriksen for tripping.

03.07: 2 min Stavanger. Kristiansen for roughing. Allerede i gang med grisespillet…

02.08: 1-0! Vålerenga tar ledelsen! Det er Daniel Sørvik som skyter hardt fra blålinja. Pucken går inn bak en dekket Smith. Assist fra Lindstrøm og Stene.

02:00 Sjansefattig de to første minuttene.

Det ryktes at Morten Ask står over pga hofta. Vi har ikke sett ham på oppvarming.