MortenNsSluttspillDagbok: The Burning Bucket

Vålerenga Hockeys hockeysesong er som en skikkelig god actionfilm. La oss kalle den «Burning Bucket». Med et stjernespekket lag av aktører har de tatt seg igjennom en forrykende berg og dalbane av en start, og vært inne i et roligere parti (med semi-nakenscener der et kvinnfolk blander seg inn). Nå er vi klar for den forrykende avslutningen – eller begynnelsen på slutten, om du vil. Jeg gir deg litt om scenarioet, litt om fienden – men mest fjas om våre egne helter.

Først ute i sluttspillet er den lille og brysomme Stjernen-banden. Anført av den aldrende Aleksandrs Macijevskis fra dom baltiske länderna og den rutinerte bakmannen Pål Grotnes (viden kjent for å stenge butikken, også internasjonalt) skal Stjernen forsøke å stoppe våre helter.

Stjernen kommer fra et område med flere små byer, med hver sin bande. Der nabobanden Sparta har alt på plass (omfattende støtte og sviktende økonomi), har Stjernen stort sett bare sviktende økonomi. Noe bedret har situasjonen blitt etter at den svært korrupte bandelederen (med kontakter helt nede i Nigeria) måtte gi tapt for noen år siden, men Stjernen klarer lite annet enn å befeste sin posisjon som en irriterende ubetydelighet.

For våre helter skal Stjernen være en overkommelig miniboss.

Solide lokale våpendragere som Steffen «Tøffen» Thoresen, Brede «Slissa» Csiszar og Fredrik «Fettern» Csisar går i front. Steffen «Stoppen» Søberg, Morten «Dask» Ask, «Cocker» Daniel Sørvik eller Sondre «Golden» Olden må vi heller ikke glemme.

Bossen Espen «Shampo» Knutsen og sersjanten Stig «Myggen» Johansen må vi definitivt ikke glemme.

Jeg tør forreste nesten ikke tenke på hvorledes Stjernen frykter Cato «Barbarossa» Cocozza, Anders «Colt» Jørgensen eller Erik «Follekniv» Johansen.

Men det stopper ikke der. Rutinerte leisoldater som de livsfarlige tvillingbrødrene Donati from the Mortensrud-area er viktige hitmen. Viktige er også Ryan «Air» O´Marra, Jens «Kjøtthue» Karlson (vår svenske slakter) og David «Comeback» Bräck (brekker).

Duncan «Disorderly» Milroy er nå også nevnt, mens Stefan «Blodfan» Espeland på ingen måte er glemt.

Nei, nå får det være nok vås: Kvartfinalespillet mot Stjernen starter i dag kl 1600 på Jordal Amfi. Vi skal ta det første virkelige skrittet mot bøtta! The quest for the holy bucket!


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.