Tre strake og vekk med dem. VIF til semi!

Vålerenga slo Frisk for tredje gang på noen dager og er med det klare for semifinale i årets NM-sluttspill. Martin Laumann Ylven ble matchvinner i sudden.

Tekst: FrodeL/JonasA     Foto: Kenneth Myhre

Vålerenga ledet den sjette kvartfinalen hele kampen, men surret det til for seg i slutten av tredje periode. Det endte likevel godt ved at vi avgjorde drøye minuttet ut i sudden death.

Frisk åpnet best de første par minutter, men Vålerenga kom kjapt til hektene. Etter drøye tre minutter satte førsterekka et press i Frisks sone og etter flere store muligheter satte Lindström til slutt inn 1-0. Han plukka opp en retur og satte pucken elegant inn med backhand. Perfekt start fra våre gutter. Vålerenga fortsatte å kjøre kampen etter ledermålet og var flere ganger svært nære å sette inn 2-0. Blant annet med et skudd i stolpen ved Knutsen. Vålerenga fortsatte perioden med god kontroll helt til vi fikk overtall med minuttet igjen. Med bare 30 sekunder igjen gambles det på blå og plutselig er Dokken alene med Søberg. Han setter den sikkert og plutselig stod det ufortjent nok 1-1 på tavla da lagene gikk til pause.

Den andre perioden startet med ett minutt overtall og når Bastiansen får to minutter for usportslig opptreden 40 sekunder inn i perioden er vi plutselig 5 mot 3. Spillet blir satt opp og på det tredje eller fjerde skuddforsøket sitter den fra Ask. Vålerenga opp i 2-1. En ny pangstart på perioden. Etter det skjer det lite en stund. Tempoet var ikke like høyt i denne perioden som det var i første og det var mindre sjanser begge veier. Spillet foregikk mest i rundvant og Asks scoring ble periodens eneste. Frisk vant skuddstatistikken 13-10, men det var ikke mange av de skuddene som var spesielt farlige. Før tredje periode ledet Vålerenga 2-1.

Tredje periode startet i samme spor. Lite sjanser og mye dueller i rundvant. Vålerenga virket å ha full kontroll i starten av perioden og Frisk skapte nada. Det første skuddet de fikk på mål kom etter drøye sju minutter av perioden. Første gang gjestene trua oss kom halvveis i perioden da Karterud fikk en to minutter for albuetakling. Den så billig ut, men vi kom oss unna uten baklengs. Likevel virka det som Frisk ble inspirert av dette og pressa oss kraftig også etter at vi ble fulltallige. Med 3.40 igjen på klokka skjedde det verst tenkelige. Fischer fikk en utvisning og Frisk fikk en ny mulighet i overtall. Det straffa seg selv selvfølgelig og Frisk utligna til 2-2. 2.33 unna en semifinaleplass altså. Blytungt. Også verdt å merke seg at Vålerenga gikk de 15(!) siste minuttene av tredje periode uten skudd på mål. Kampen gikk til sudden.

Vålerenga starta overtid i powerplay og bare sekunder ut i perioden skal Frisk ha en mann til utvist, men dommerne tør rett og slett ikke gi det. Shampo og hele benken klikker. Men samma faen. Sekunder etter avgjør vi kampen ved Ylven. Vi er semi. Vi har slått Frisk ut av sluttspillet for tredje året på rad. Så jævla deilig!

Hvem vi møter i semi er ennå usikkert, men mest sannsynlig blir det pakket fra Stavanger.

4. periode:

1,36: 3-2!!!!  Martin Laumann Ylven styrer inn en puck på skudd fra Csisar. Assist også til Karterud. Vi er i semifinalen!!

Vi er gang med fjerde periode her på Jordal. Første mål vinner. Kom igjen, Enga!

3. periode:

Tredje periode er over. Stillingen er 2-2, Vi får sudden death. Dessverre roter vi det til for oss selv med å på dra oss en utvisning få minutter før slutt. Det er Follestad Johansen som skaper situasjonen da han absolutt skal drible ved blålinja. Han mister pucken og «tvinger» Fischer til å ta en utvisning. Sånn kan man faktisk bare ikke gjøre når man leder med ett mål med få minutter igjen.

19.43: 2 min Frisk. Kåsastul for hekting. Etter å ha oversett flere klare Frisk-utvisninger måtte til slutt dommerne krype til korset og dømme i favør Vålerenga for en gangs skyld.

17.27: 2-2! Så sitter selvsagt scoringen. En litt tilfeldig puck som går inn bak en dekket Søberg. Veldig forsmedelig.

16.20: 2 min Vålerenga. Fischer for tripping. Igjen som roter vi når vi skal ha pucken ut av vår egen sone. Det fører til at Fischer tar denne utvisningen. Veldig unødvendig!

5 minutter igjen av perioden nå. Vålerenga forsøker å spille kontrollert, men drar på seg en del spill på grunn av det. Frisk får ha pucken mye i vår sone. I hvert fall etter min smak.

Vålerenga klarer også dette undertallet. Frisk har pucken i sonen vår det meste av overtallet sitt, men klarer ikke å skape noen opplagte sjanser.

9.37: 2 min Vålerenga. Karterud for albuetakling. Nok en svært tvilsom utvisning.

Mathias Trygg kjemper seg ti en god mulighet, men dessverre er Dahlberg med på notene og får blokkert.

Litt mye rot på begge lag de første fem minuttene av perioden. Først hadde Enga problemer med å komme seg ut av egen sone, mens de siste par minuttene er det Frisk som har hatt tilsvarende problem.

Da er vi i gang med tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over og stillingen er 2-1. Det har vært en ganske jevn og tett periode. Vålerenga begynte perioden best. Vi klarte også da å score i power play tidlig i perioden. Etter hvert jevnet kampen seg ut. Begge lag kom seg til en del sjanser, men kvalitetsmessig var nok denne perioden svakere enn den første perioden. Vi fikk dog ryddet unna de enkle pucktapene i egen sone som vi hadde noen av i den første perioden. Forhåpentligvis klarer vi å heve pasningsspillet og skuddkvaliteten noe i i tredje periode. Det blir for mye slurv. Litt rotete perioden altså av Vål’enga, men vi leder i hvert fall kampen før tredje periode. Skuddstatistikk 2. periode: 10-13.

Fire minutter igjen av perioden og stillingen er fortatt 2-1. Har vært litt mye surr de siste minuttene. Frisk har skapt et par muligheter, men Søberg har tatt seg av dem. Nå må vi holde konsentrasjonen ut perioden!

10.30: Liten dans mellom Fischer og Kåsastuen. Fischer vinner enkelt! De får 2+2 minutter hver til å roe seg ned.

Enga rir forholdsvis  enkelt av det undertallet.

7.03: 2 min Vålerenga. Csisar for krysstakling. Nok en Frisk-spiller som faller lett. Frisk Bandy?

1.17: 2-1! Morten Ask scorer i power play! Han smeller pucken inn fra blålinja. Assist til Csisar.

0:36: 2+2 min Frisk. 2 min Vålerenga. Bastiansen for usportslig oppførsel og roughing. Frisk for roughing. Vi spiller 5 mot 3 i 22 sekunder.

Da er pucken droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-1. Vål’enga har vært det beste laget i denne perioden, men dessverre klarte vi å slippe inn et mål i overtall i det siste minuttet. Så utrolig unødvendig! Vi har skapt ganske mange gode sjanser i første periode, men dessverre har vi bare klart å omsette en av dem til mål. Skuddene våre er rett og slett ikke gode nok og altfor ofte treffer vi ikke målet i det hele tatt når vi skaper gode skuddmuligheter. Selv om Enga er det førende laget, skaper Frisk også noen muligheter, som regel på grunn av slurv fra Engas side eller fordi vi ikke får pucken ut av vår sone. Intensiteten og tempoet har vært høyt i første periode, så forhåpentligvis opprettholder Enga denne delen av spillet samtidig som presisjonen og konsentrasjonen heves et hakk. Skuddstatistikk 1. periode: 10-10.

19,28: 1-1. Typisk Vålerenga-overtall. Vi mister pucken på blå og Frisk spiller Dokken igjennom med Søberg. Han klarer å dra av Søberg og utligne. Så unødvendig!

18.58: 2 min Frisk. Gaarder for roughing.

Frisk har kommet til et par halvsjanser de siste par minuttene på grunn av slurv i Engas sone. VI er nødt til å luke bort disse personlige feilene!

Kjempesjanse for VIF igjen. Frisk setter opp Knutsen i slottet. Han skyter en one-timer, men Dahlberg redder mesterlig. Svært nære!

Drøyt 10 minutter spilt og Enga har hatt to store sjanser de siste minuttene. Laumann Ylven var nære nå senest, men  satt pucken over fra god posisjon.

Etter scoringen har kampen bølget litt frem og tilbake. Frisk har hatt en bar mulighet, mens Gunnarsson kom nære for oss.

3.38: 1-0! Etter et par store sjanser sitter scoringen endelig for Vålerenga. Tobias Lindstrøm setter inn en retur med en backhand opp i taket. Assist til Follestad Johansen og Karterud.

Da er vi i gang med kveldens kamp på Jordal. Kom igjen, Enga!