Før Sogndal borte

Det ble som sikkert mange har fått med seg tap i serieåpningen. Nå er det andre runde og da er det på tide å komme seg på tavla og vekk fra bunnplassen.

Tekst: JonasA // foto: Line Svalastog


Mange slaktet Vålerenga etter serieåpningen. Det er ikke overraskende med tanke på at vi Vålerenga-supportere er svært gode på å sutre i sosiale medier når det går dårlig.

Så jævla ille var det ikke. Vi kjørte til tider over Viking og skapte mer enn nok til å vinne kampen. Men det blir vanskelig når baller treffer månen istedenfor nettet på skudd fra 10 meter og innover.

Vi tapte og det er alltid kjipt. Å tape hjemme i serieåpning skaper ikke akkurat trygghet i rekkene. Nå har vi satt oss i en posisjon der vi må ta poeng i Sogndal for å ikke havne ubehagelig langt bak allerede etter to runder. Og i runde tre venter Rosenborg. Et lag vi er vaksinert mot å slå.

Viktigheten av seier her er derfor ganske stor. Samtidig føler jeg meg ganske trygg på at vi vinner denne hvis vi spiller som mot Viking. For Sogndal kommer ikke stinne av selvtillit de heller. De ble spilt ut av et Glimt som skal være en god del svakere enn i fjor.

Og ser du på det Sogndal-laget er det liten tvil om at det sterkeste laget på banen vil være det gjestende. Bare én Flo har de også. Hva skjer? Sogndal er ikke Sogndal uten at det minst er sju blad Flo på banen.

Det er ikke mange jeg kjenner når jeg ser over det laget. Rune Bolseth er en av de man kjenner igjen, men han må da snart ha bikka 50 år? Ellers har de visst en rask jævel av en spiss som var skada i serieåpningen og håpet å rekke kampen mot oss. Det vil ikke overraske meg veldig om han blir klar. Scorer gjør han sikkert også.

Det blir neppe mange endringer på Vålerengas lag her. Men Arvidsson, som forøvrig var meget god sist, er ute med skade. Det kan fort bety Jääger ut på backen og Larsen inn i midtforsvaret med Wæhler.

Ellers håper jeg virkelig Berge starter. Da han kom inn mot Viking viste han med en gang at han var i egen klasse utpå der. Alt han gjorde så lett ut og han bare gikk forbi spillere som om de skulle vært kjegler. Er han klar for 90 minutter nå mener jeg det styrker vinnersjansene våre ganske betydelig.

Utenom det er det vel spørsmål om hvem som starter som spiss. En Moa som ikke er helt fit for fight enda blir neppa sluppet ut på kunstgresset i Sogndal for 90 minutter, så jeg tipper det blir noe av det samme som sist. Brown starter, også kommer Moa inn den siste halvtime eller noe i nærheten der.

I og med at jeg tippa 5-0 sist og sa at Viking bare kunne glemme å holde nullen, så står jeg over resultattips denne gangen. Det er nok best for oss alle. Men faen, vi skal vinne denne! Også skal vi slå bartefaen neste gang.

God tur til alle som tar turen til saftbygda. Syng høyt, syng Vålerenga!

Ta med dere tre poeng hjem og husk at ferjeturen er kortere enn det ser ut.

Heia VIF!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.