Overblikket: Lørenskog neste + konkurranse

Så hadde ikke Petter Thoresen baller allikevel. Det ble Lørenskog i semifinalene. Det, og konkurranse står på menyen denne onsdagen.

Vi spekulerte i gårsdagen Overblikket om Petter Thoresen hadde like store baller som Kong Sune der ute i pengebingen i Asker. Ballene til Kong Sune ligger som kjent igjen i boksen på Jordal, søndertråkket. Frisk var freidige og overmodige som valgte Vålerenga, de var høye på bronserusen fra serien. Høye på seg selv, nå skulle de tukte Vålerenga.

Det gikk ille for Frisk Asker.

Nå er eneste tegn til liv fra Frisk Asker røyken fra krematoriet.

Og dette har skremt den godeste avtroppende Stavanger Oilers-coach Petter Thorsen. Han har garantert holdt seg oppdatert på hvordan kvartfinaleserien mellom Frisk Asker og Vålerenga har utviklet seg, og sannsynligvis har han sett det samme som oss; Vålerenga i en underog-posisjon er livsfarlige. Man spiller hver kamp som om det er den siste, og man spiller uten press; seriespillet 2015/16 viste at man ikke skulle forvente så mye i sluttspillet.

Null press. Bare moro.

For Vålerenga er i sum bunnsolide i forsvar, og er bestykket med en gjeng unghvalper som enda ikke har lært seg respekt for motstanderne. Det er ikke sånn at disse unge piratene er de som scorer brorparten av Vålerengas mål, nei de kommer fra veteranene. Men unggutta kjemper med en intensitet og en vilje som skremmer motstanderne.

Og det krymper ballene deres. Ja, motstandernes altså.

For Frisk Asker ble det en ny opplevelse å møte Vålerenga anno 2016 i sluttspillet. Et Vålerenga som lå lavt, var dødelig effektive i såvel egen sone som rundt Frisk Askers mål og i deres sone. Et lag som spillte gjerrig. Som stolte på sin fantastiske målvakt,

Og det taklet ikke Frisk Asker, og vi sier det igjen; Kong Sune hadde for store baller.

Petter Thoresen lærte – og valgte Storhamar. Han la is på ballene.

Et Vålerenga som underdogs anno 2016 ble for scary. Og det er en klar beskjed til Petter Thoresen om hva som fungerer først i møte med store nasjoner når han tar over landslagsjobben etter Roy Johansen; bygge forsvar først – deretter angrep. Lære av Vålerenga.

Hører du Petter?

Og dermed venter altså Lørenskog i semifinale-serien. Vi gidder ikke gå så mye inn på Lørenskog anført av den tidligere helten Kenneth Larsen nå, det kan vente til over påske. Nå skal vi sutte på karamellen vi stjal fra et Frisk Asker med gull i blikket. Et blikk som nå er galssaktig og apatisk.

Vi koooser oss.

Konkurransen som var…

…ble vunnet av Marthe. Marthe var blant 4 som hadde alt rett. Vinnerrekka var nei, nei, nei og ja. Mathe vinner et valgfritt skjerf fra Vålerengasjappa og er med i trekningen om et sesongkort donert av klubben for 2016/17-sesongen.

Og vi gratulerer!

Ny konkurranse

Vi fyrer like godt av neste konkurranse nå, så kan man benytte påsken til å diskutere seg frem til riktig rekke…

  • 1. Vinner Vålerenga første semifinale?
  • 2. Blir det flere enn 3500 tilskuere i den 2. semifinalekampen?
  • 3. Scorer Martin Lauvmann Ylven i den 3. semifinalekampen?
  • 4. Må det mer enn fire kamper til for at Vålerenga skal nå finalen?

Svarene hakker man inn i denne tråden i Klanens forum, vi lover full diskresjon. Alternativt sender man en eletronisk post til overblikket@klanen.no. Ukesvinneren får et valgfritt skjerf fra Vålerengasjappa og er med i trekningen av et seongkort for 2016/17-sesongen donert av klubben.

Fristen er 15 minutter før kampstart til den første finalen.

Og vi ønsker lykke til!

God natt Frisk Asker, hvorhen dere er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.