Overblikket: Lørdagskamp + konkurranse

Det er lørdag, en uvant dag å spille kamp på. Og så fyrer vi av årets første konkurranse.

Vi suuuger enda på karamellen. To bortekamper på tre dager, 6 poeng. To vanskelige motstandere. Lørenskog og Storhamar. Nedsablet av Vålerengas forsvarsverk – og giftige offensive stikk. Og når vi sier Vålerengas forsvarsverk så mener vi ikke bare Steffen Søberg – han utgjør en meget viktig del av det, og mot Storhamar spesielt hadde han et uttall klasseredninger, redniniger som definitivt hold oss inne i kampen.

Men det var ikke bare Søberg som glitret, det gjorde hele forsvarssystemet vårt. Vi lå kompakt litt bakpå og avventende. Og der er nøkkelen til å slå Frisk Asker i aften. For Søberg synes å stole på forsvaret foran seg, og forsvaret ser ut til å stole på Søberg. St. Halvards menn spiller rett og slett med høy selvtillit i forsvar.

Vålerenga raver ikke rundt i egen sone som fulle sjømenn lengre.

Offensivt er det fortsatt natta når det gjelder avslutninger. Men det er en tilstand vi har lært oss å leve med denne sesongen. Sånn er det bare, det er ikke penger til å hente en måltjuv eller to. Og hadde vi henta en måltjuv eller to – hvem skulle vi da tuppe ut eller ned? Forsvaret vårt virker, det er ikke sikkert det hadde gjort det med en potensiell latsabb av en import.

For det har vi sett før, at importer som har kommet for å score mål ikke har vært særlig interesert i, eller ha even til, å jobbe defensivt.

Lørdag er det altså som nevnt Frisk Asker som kommer på besøk, og kampen starter kl. 16:00. Dette er helt klart et trekk for å forsøke øke tilskuerantallet ytterligere, da spesielt barnefamilier. Dette er spennende.

Vi tror det kan fungere.

God natt Storhamar, vi ser dere sliter, og vi liker det!

Konkurranse

Årets første konkurranse går herved av stabelen, innsendingsfrist er torsdag (førstkommende) kl. 18:15 – og vi fyrer av spørsmålene fra hofta:

  • 1. Scorer Martin Lauvmann Ylven mot Sparta og/eller Manglerud Star?
  • 2. Scorer Mathias Trygg mot Sparta og/eller Manglerud Star?
  • 3. Scores det mer enn 6 mål mellom Vålerenga og Manglerud Star?
  • 4. Blir det over 1999 tilskuere hjemme mot Manglerud Star?

Svarene kan du hakke inn her eller sende som elektronisk post til overblikket@klanen.no – vi garanterer nesten full anonymitet, vi må få publisere brukernavn (fra forumet) eller fornavn (hvis du sender e-post). Reglene finner du her. Ukesvinneren får et valgfritt skjerf fra Vålerengasjappa, sesongvinner får et sesongkort for 2016/17-sesongen donert av klubben.

Og vi ønsker lykke til!

Foto: Line Svalastog


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.