Fortjent seier mot Frisk Asker

Vålerenga – Frisk Asker 5-1 Vålerenga ville mest og gjorde en fin figur mot det eneste laget de ikke hadde vunnet over i årets sesong. Det betalte seg og vi gikk av isen med en svært komfortabel seier.

Tekst: FeiteFrode og EspenB

Kampen åpna med markant overtak til Vålerenga. Vi tok da også ledelsen på en retur fra Dahlberg etter 6.48. Tobias Lindstrøm feiler ikke foran kassa. (Erik Follestad Johansen)

Gjennom perioden er vi dominerende men vi viser klare svakheter bakover ved noen anledninger og etter 16.12 sitter utligninga. Perioden ender med en pinne til hver og skuddstatistikken blir10-8 til gutta våre.

Andre periode starter utmerket sett med våre øyne. Bare 1.23 er spilt før Filip Gunnarsson (Jonas Oppøyen, Thomas Olsen) får satt nok en retur fra Dahlberg. Vi sliter fortsatt bakover men klarer å ri av undertall fem mot tre sjøl om de har en i stolpen.

Etter 5.20 er det klart for mer jubel på Jordal. Vi går opp til 3-1 og det er Jonas Knutsen (Brede Frettem Csiszar) som leverer godsakene. Vi blir fradømt et mål i denne perioden. Vi mener sjølsagt at pucken er inne, men dommer er av en annen oppfatning og 3-1 står seg ut perioden. Bortelaget vinner skuddstatistikken 12-10.

Tredje periode var dørgende kjedelig lenge, og det passa oss skribenter bra all den tid vi leda 3-1. Etter 8.34 skjedde det ting og vi ble ennå mer fornøyd. Etter par sekunder etter at et powerplay til oss var over står Jonas Oppøyen (Filip Gunnarsson, Brede Frettem Csiszar) i slottet og kan enkelt sette 4-1.

Frisk viser liten evne eller vilje til å kjempe seg tilbake i kampen etter det og vi skøyter rundt tilfreds med tremålsledelsen vår. FRisk får overtall og skal gjøre et siste forsøk, plukker ut keeper og spiller seks mot fire med i overkant av fire minutter igjen. Etter litt kløning sender de pucken til Tobias Lindstrom og han gjør ingen feil. 5-1 til gutta våre og alle er strålende fornøyd.

Vi kan bokføre sesongens første seier mot Frisk Asker og det smaker særdeles deilig. Skuddstatisktikk 3. periode 10-11.

Dagens VIF-gutt ble Steffen Søberg.

Under følger vår livereferat.

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 5-1!

16.38: 5-1! Filip Gunnarsson setter pucken i det tomme buret. Hans andre mål for kvelden. Nå er det i hvert fall avgjort.

16.18: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for holding. Frisk tar ut keeper og spiller 6 mot 4.

13.23: Bastiansen for hekting.

8.34: 4-1! Jada! For et spill. Akkurat i det Frisk får fullt lag spiller Enga klikk-klakk i Frisks sone. Jonas Oppøyen setter pucken i mål på pasning fra Gunnarsson og Csiszar.

6.30: 2 min Frisk/Asker. Gaarder for slashing. I tillegg får Follestad Johansen og Everson 2 min for roughing. Enga 5 mot 4.

3.56: 2 min Frisk/Asker: Everson for tripping.

Tredje periode er nå i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 3-1 til Vålerenga, Vål’enga startet perioden klart best og vi fikk forholdsvis raskt to mål. Etter at vi fikk annullert det som muligens skulle vært nok et mål, endret kampen sitt preg. Frisk kommer mer med i kampen og vi serverer dem noen store sjanser ved å gi dem pucken i god posisjon. Heldigvis har Søberg vørt helt strålende så langt. Han har reddet oss flere ganger. Forhåpentligvis skjerper Enga konsentrasjonen igjen i 3. periode, sånn at vi ikke gir bort målsjanser helt uten videre. Skuddstatistikk 2. periode: 10-12.

Under 4 minutter igjen nå og stillingen er fortsatt 3-1. Frisk har hatt et par store sjanser de siste minuttene etter at vi har servert dem pucken i egen sone. Søberg har dog reddet oss hver gang. Vi må uansett skjerpe konsentrasjonen i egen sone!

Vålerenga ble sannsynligvis snytt for et mål til. Hele Enga-laget reagerte på at en puck var inne. Dommeren sa nei, selv etter å ha sett på video. Vi har dog fått se et bilde hvor det tyder på at pucken var inne. Veldig merkelig at det ikke ble dømt mål.

5.28: 3-1! Jonas Knutsen setter pucken i mål fra skrå vinkel. Ikke så veldig bra av keeper Dahlberg, men vi takker og bukker. Assist til Csiszar og Olsen.

Strålende undertallsspill av Vålerenga! Vi rir av 3 mot 5 i nesten 2 minutter. Frisk hadde et skudd i stolpen, men skaper ikke så mye ellers.

2.11: 2 min Vålerenga. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Veldig spesielt siden Frisk i trekket før spilte med seks mann lenge.

1.41: 2 min Vålerenga. Gunnarsson for slashing.

1.23: 2-1! Filip Gunnarsson får satt inn en retur. Assist fra Oppøyen.

Da er midtperioden i gang. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er iver med stillingen 1-1. Vålerenga har vært det beste laget i denne perioden, men som så mange ganger før sliter vi med å få uttelling. Alt for mange skudd ifra god posisjon treffer ikke en gang mål. Det er rett og slett for dårlig! Ellers er perioden helt ok. Vi går oss bort med to backer bak buret da Frisk utlignet, men ellers er forsvarsspillet så langt ok. Det gjelder bare for Enga å være mer distinkte foran mål. Avslutte oftere og ikke minst mer presist. Treffer man målet, kan vi i det minste få en retur. Skuddstatistikk 1. periode: 10-8

16.12: 1-1. Frisk utligner etter svakt forsvarsspill, En bonde får skyte fra slottet og pucken sniker seg opp i krysset. Det er ikke rettferdig kampen sette under ett så langt.

12,59: 2 min Frisk/Asker. Kåsastul for hekting.

Frisk klarte bare å skape én sjanse i overtall, men den var til gjengjeld stor. Søberg redder dog glimrende!

9.41: 2  min Vålerenga. Hilt Jørgensen for med vilje å forsinke spillet.

06.48 MÅÅÅÅL Vålerenga setter kveldens første og det er Tobia Lindstrøm.som løfter en retur over keeper. Assist  til Follestad Johansen.

Litt problemer med nettet på Jordal. Vi har spilt i 05.46 nå og det står 0-0. Vi har vært frempå ett par ganger uten resultat.

Pucken er droppet for dagens kamp å Jordal. Kom igjen, Enga!