Overblikket: Tre poeng på Hamar

Poengfangsten til Vålerenga fortsetter, torsdag aften ble Storhamar slått 3-1 i siloen på Hamar.

Det har ikke gått mange minuttene av 1. periode før Martin Rønnild pådrar seg en 2-minutter for tripping, og dette klarer St. Halvards menn utnytte mot slutten av powerplayet. På venstre kant, nesten nede ved mållinja, får Jonas Oppøyen servert pucken av Andreas Frisk, Oppøyen passer tvers over til Mathias Trygg som enkelt setter gummiskiva i mål. Bedre start på kampen kunne man neppe fått. Perioden er litt smånervøs, og bortsett fra et par helt ufarlige skudd i stanga fra Storhamar ender perioden 1-0 i Vålerengas favør.

Ok, vi skal være litt fair mot de gule; Steffen Søberg hadde flere klasseredninger, og holder oss definitivt inne i kampen. Men her er det også et lite skjult poeng; vi har ro i forsvar. Backene spesielt stoler på Søberg, og han stoler på dem. Det er ingen som virrer rundt i egen sone som hodeløse høns.

Det er disiplin.

Jerndisiplin.

Skuddstatistikken for andre periode, 3-7, juger ikke. Vålerenga har initiativet gjennom hele perioden, men klarer som så ofte før ikke omsette sjansene i scoring, ikke engang i overtall. Men det er greit, vi beholder ledelsen, og ikke minst holder vi Storhamar unna også i undertall når Ylven drar på seg en 2-minutter mot slutten av perioden.

Mathias Trygg står for enda mer magi; drøye 10 minutter ut i 3. periode er plutselig Vålerenga alene tre mot målvakt. Yes. Tre mot målvakt. De tidligere dragene er altså gått helt opp i liminga. Trygg finter lekkert ut Storhamars målvakt Östlund, og vips er det 0-2. Så jævla enkelt. Storhamar er helt på læret, og de evner ikke produsere noe som helst. Storhamar får lov til å redusere mot spillets gang, de får ta timeout, men ikke noe av dette hjelper mot Vålerengas forsvarsverk.

Så, mens Storhamar har 6 utespillere på isen snapper Martin Laumann Ylven pucken, spiller til Jonas Oppøyen som enkelt setter pucken i det åpne buret. 1-3.