Overblikket: Hva nå Vålerenga?

I ettermiddag er det kamp igjen, Kongsvinger kommer på besøk, og kanskje vinner Vålerenga – men bare kanskje, statistikken mot Kongsvinger er ikke god denne sesongen. Alt annet enn god.

Først vant Vålerenga i starten av oktober, komfortable 4-1 ble resultatet. Ingen brakseier mot skrotet, men grei nok. Dernest var det tidenes flaueste tap, hjemme i Jordal Amfi i novemeber. Skrotet vant 2-0 og Shampo kom med det etterhvert så berømte meitemark-utsagnet. Og så, som om ikke det var flaut nok tapte Vålerenga romjulskampen der oppe i skauen, igjen 2-0.

Men hvordan tør vi da kalle dem skrot?

Fordi Kongsvinger er skrot, på alle mulige måter. Ferdig snakka. Vi gidder ikke dra hele historien, den er for trist. Kongsvinger ligger hjelpeløst nederst på tabellen, og de tilfører intet av verdi til GET-Ligaen. Ikke engang deres seire over Vålerenga har noen verdi.

For Kongsvinger er så langt fra gode det er mulig å komme.

Problemet var og er Vålerenga. Det er ingen som er så flinke som Vålerenga selv til å gjøre seg dårlige. NM-gull i dårlige, NM-gull i å undervurdere motstander, NM-gull i å gå på isen og tro man har vunnet før pucken er droppet.

Da kan sånne ting som at Kongsvinger vinner skje.

Vi ser ingen grunn til at det skal skje i ettermiddag. Snarere tvert om. Laget fungerer bra om dagen. Vi forventer og krever en målfest. Av rang og dimensjoner. Man har faktisk mye å rette opp når det gjelder Kongsvinger. Spesielt et såret ego. Både individuelt og kollektivt. Laget må heve seg fra de to siste møtene med Kongsvinger, ikke sitte på gjerdet og tro kampen er vunnet i forkant.

Klarer laget heve seg?

Klarer de ikke det kan det bli en spennende kamp. Et Vålerenga halsende rundt på isen, totalt uten kollektiv samhandling vil åpne for Kongsvinger. En syndeflod av feilpasninger og hjernedøde avsporinger fra taktikken og spillesystemet vil medføre spenning og underholdninge. En spenning og en undeholdning vi ikke vil ha; vi vil ha målfest.

Målfest er også underholdende.

Så være så snille Vålerenga, gi oss det vi vil ha.

På forhånd takk.

God natt Vålerenga, måtte dere ikke være deres egen største fiende i dag…

(Foto: Line Svalastog)


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.