Endelig seier mot Kongsvinger

Vålerenga vant, men imponerte ingen da Kongsvinger ble slått 4-2 i lørdagens kamp inne i et halvfullt Jordal Amfi.

Tekst:FrodeL/JonasA….Foto: Grydis

Vålerenga vant, men det var på ingen måte på en overbevisende måte. En sjansefattig kamp endte til slutt 4-2. 3 poeng ble igjen i Oslo og det er det vi tar med oss fra denne kampen.

Vålerenga startet kampen bra og satte press på Kongsvinger fra første bytt i lørdagens kamp på Jordal. Trykket ble opprettholdt i de første minuttene og etter fire spilte minutter kom den første scoringen. Ylven satte den mellom beina på Jonsson, som etter det måtte bytte med Furseth som stod resten av matchen for gutta fra de dype skoger. Karterud og Lindström med assistene på målet. Et par minutter etter fikk vi muligheten til 5 mot 3 i to minutter, men de to minuttene kan kun beskrives som elendig. Kongsvinger skapte faktisk den største sjansen og det holder rett og slett ikke. Resten av perioden var sjansefattig og det eneste som er verdt å melde fra om var at Fredrik Csisar måtte i dusjen etter en takling mot hode. Det så feil ut fra der vi satt og burde kun vært en tominutter.

De første 12 minuttene av midtperioden finner jeg absolutt ingenting som det er mulig å skrive noe om. Det skjedde absolutt ingenting. Skuddtavla viste 3-1 og det sier vel sitt. Etter 12:30 av perioden skjedde det noe og da kom 1-1. Ut av ingenting og på deres første sjanse i perioden. Vålerenga svarte allerede 20 sekunder senere. Scoringen kom så rett fra dropp som det er mulig gjøre det. En variant man sjelden ser. Markus Søberg sin første i Vålerenga-drakt. Mot slutten av perioden fikk vi endelig til et power play. Kaptein Brede banket den opp i krysset og med 3-1 kunne vi endelig puste litt lettere. Det varte dessverre ikke lenge for 3-2 kom med 3 sekunder igjen av perioden. Da var det plutselig liv i matchen igjen før siste periode. Typisk Vålerenga

Den tredje perioden startet med et 5 mot 3 overtall for skogsgutta. Takk og lov klarte de kunststykket å pådra seg utvisning for 6 mann på isen noen sekunder ut i det og vi fikk ridd det av. Etter det skjedde det ingenting i en lang periode. En veldig lang periode. Med fire minutter igjen fikk vi et nytt overtall, men heller ikke da skapte vi noe som helst. Med 1:43 igjen av kampen avgjorde Juell da han satte inn 4-2 i åpen kasse. Vi slo endelig Kongsvinger! Oppøyen ble vår beste.

Storhamar venter på Jordal på tirsdag, før vi har Lørenskog samme sted på lørdag.

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 4-2 på en dårlig dag.

18.17: 4-2! Rasmus Juell setter pucken i åpent mål etter at Kongsvinger tok ut keeper.

15.37: 2 min Kongsvinger. Wikstrand for high stcking.

12 minutter spilt og nå fikk Vålerenga endelig en sjanse. Juell kommer først alene igjennom uten å score før han er nær ved å score fra skrå vinkel rett etterpå.

Drøye 8 minutter spilt og det skjer ingen verdens ting på Jordal.

1.37: 2 min Kongsvinger. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen.

0.23: 2 min Vålerenga. Gunnarsson for hekting. 3 mot 5 i  1.34 nå.

Tredje periode er i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 3-2 til Vålerenga. Nok en svak periode fra Engas side. Vi spiller med håndbrekket på og ingen gir skikkelig jernet. Gudskjelov er Kongsvinger så svake at de i liten grad klarer å utnytte det. De har hatt 3 (!) skudd på mål i denne perioden og har scoret på 2 (!) av dem! Der sier jo litt om at Søberg kanskje ikke har den beste dagen heller. Vålerenga hadde kun 7 skudd på mål i denne perioden og det er naturligvis altfor lite mot et lag som Kongsvinger. Nå må vi heve oss i 3. periode. Hvis ikke lukter det at vi klarer å rote bort poengene. Det er for meg helt uforståelig at spillerne har så avslappet holdning til denne kampen etter at vi har tapt to ganger på rad mot Kongsvinger. Hvor er stoltheten, gutta? Skuddstatistikk 2 . periode: 7-3.

19.58: 3-2. Here we go again. Enga spillerne har tydeligvis allerede gått i garderoben, så Kongsvinger får kriget inn en scoring. Kampen er helt åpen igjen. Noe som unødvendig!

17,57: 3-1! Brede Csiszar smeller inn pucken i power play. Pasning fra Trygg og Gunnarsson.

12.53: 2-1! Og gudskjelov skjerper vi oss med engang. Det er Markus Søberg som smeller inn pucken rett fra dropp. Hans første mål for Vålerenga.

12.29: 1-1. Helt forferdelig forsvarsspill av Enga gir Kongsvinger en mulighet som de naturligvis setter. Nå må dere skjerpe dere, gutta!

Nok et håpløst power play av Vål’enga. Vi har ikke et neste skudd på mål i dette overtallet.

7.58: 2 min Kongsvinger. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen.

Godt undertall fra Vål’engas side. Vi hadde pucken det meste av undertallet.

4.45: 2 min Vålerenga. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen.

Enga klarer greit å ri av resten av undertallet.

Da er midtperioden i gang. Kom igjen nå, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-0 til Vålerenga. Enga har ikke vært skrudd på i denne perioden, hvis man ser bort fra de aller første minuttene. Vi roter bort et overtall med to mann mer i to minutter. Ikke bare klarer vi ikke å score, men vi skaper ikke en eneste sjanse. Etter dette skjer det svært lite i kampen før mot slutten av perioden. Csisars utvisning ga Kongsvinger fem minutters overtall. Foreløpig har Enga ridd av drøye tre minutter av dette undertallet.  Forhåpentligvis kommer Vål’enga på isen med en helt annen innstilling i 2. periode. Dette holder egentlig ikke mål. Skuddstatistikk 1. periode: 8-3.

16.49: 5 minutter (+ video) Vålerenga. Csisar for takling mot hode. Det så veldig, veldig rart ut. Hadde vært en grei to-minutter, men var så langt vi kunne se ikke takling mot hodet.

Under 5 minutter igjen av perioden og det er lite som skjer.

12 minutter er spilt og stillingen er fortsatt 1-0. Ikke rare greiene det her fra Engas side så langt. Virker ikke som om konsentrasjonen er på topp.

Helt horribelt power play fra Vålerengas side! Vi skaper ikke én eneste skikkelig mulighet med to mann mer i to minutter. I stedet får Kongsvinger en kjempesjanse, men Søberg redder heldigvis. Helt håpløst av Enga!

6.21: 2 min Kongsvinger. Wikstrand for krysstakling.Vi spiller 5 mot 3 i 2 minutter.

6.21: 2 min Kongsvinger. Owuya for tripping.

4.09: 1-0! Martin Laumann Ylven setter inn pucken fra slottet på pasning fra Karterud og Lindstrøm.

Pucken er droppet fro dagens kamp på NJordal.

Lite endringer i laget å melde om. Ask og Mørk spiller ikke i dag heller, mens resten er de samme som de har vært de siste kampene. Det store spørsmålet i dag blir om vi endelig skal score på bunnlaget Kongsvinger igjen. Vi har tapt to på rad mot dem nå, begge uten å score. Det godtas ikke i dag.