Pangstart…

Kamptidspunktene for rundene 1-25 ble offentliggjort fredag. Der kom det fram at vi starter med noe av det vi misliker mest, nemlig mandagskamp. 

Tekst: Erling Rostvåg // foto: EngaTifo

Som de fleste har fått med seg, har den supertidlige seriestarten ført til at første serierunde kolliderer med VM i skiskyting. For Vål’engas vedkommende, er dette ekstra spesielt, fordi det foregår i Oslo. Det er med andre ord et stort idrettsarrangement som konkurrerer om publikum i første kamp i samme by som vi spiller våre hjemmekamper. Derfor har Vålerenga bedt om å starte med bortematch i år. NFF har selvsagt satt opp hjemmekamp mot Viking i første serierunde til tross for disse innspilla fra klubben vår.

Men det stopper ikke der. Nå har det nemlig kommet en henvendelse til NFF fra Ruter, de som skal kjøre oss i T-bane til stadion. De kan melde om at de er opptatt med å kjøre folk til Holmenkollen, og at de derfor anser kapasiteten som for dårlig. Ryktet skal ha det til at Politiet er i omtrent samme situasjon. Dette er folk NFF hører på, så da blir det flytting.

Men ikke endring av hjemme/borte eller tilsvarende, det er jo hugget i stein, må vite. Så hvilke alternativer sitter vi igjen med, da? Mandagskamp.

Det er lett å sukke. Det er lett å bli oppgitt. Pangstarten på 2016 blir en kald mandagskveld. Så hva skal egentli en supporter gjøre i en sånn situasjon?

STILLE OPP, FOR FAEN! Det er det vi kan gjøre. Det er det vi er best på, og det er det mest trassige jeg kan tenke meg, som ikke skader klubben i vårt hjerte.

Så når du står der og varmer henda i lommene mens du venter på neste klappesang, så kan du se på deg sjæl som en stor og fin langefinger. En langefinger som er synlig på TV og som forteller hele landet at «vi kan oppleve mye motgang, men vi svikter ikke likavæl». Så kan vi sammen gi gutta den lille dytten de trenger for å få momentum inn i seriestarten og gjøre krav på den delen av tabellen der dem hører hjemme.

Svikter aldri Vål’enga.

– Erling Rostvåg, talsmann i Klanen

P.S: Kjøp sesongkort, folkens. Det kommer til å bli et bra år, tross alt :-)


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.