Overblikket: Nå er topp 4 målet

Med sin tredje seier forrige uke, altså i går søndag, er Vålerenga virkelig kommet i form. Og nå er målet justert, det handler ikke bare om å jage heseblesende av gårde for å unngå kvalik.

Vålerenga vant som kjent(?) 4-3 i garasjen på Manglerud søndag aften. Er dette ukjent for deg kan du kikke på kampfakta her. Anyway, det var ingen enkel seier, og det ble unødvendig spennende på slutten da en av vår serverte på sølvfat fra seg pucken til MS’ siste scoring.

Ja ja, litt spenning kan man jo leve med når det går bra til slutt.

Det viktigste med kampen søndag, i tillegg til tre poeng selvfølgelig, var at St.Halvards menn ikke tok lett på kampen – det har jo Vålerenga en tendens til å kunne gjøre. Selv om det var MS’ menn som tilsynelatende var de som kjempet mest for hver centimeter is – var Vålerenga kloke og avbalanserte. Bortsett fra noen minutter på stillingen 2-1 (da var det litt forvirra hvitkledde høns utpå der), så holdt man roen og spillte sitt spill. Og det betalte seg.

Noen vil kanskje si at 1. periode var dårlig, men det var den ikke. Den ble kanskje spillt litt avventende fra Vålerengas side, men det var helt greit med tanke på at Manglerud Star spiller litt sånn Kamikaze-hockey; setter full fart på jerna, bøyer nakken og går all in – noe som gjør at de ikke alltid treffer målet. Vålerenga observerte dette, og etterhvert fikk man litt mer kontroll på stilen til disse selvmordspilotene.

Og med tre seire på en uke, og jammen oss ubeseiret i desember, mener man det er på tide å justere siktet litt, man ser oppover på tabellen, og setter seg et litt hårete mål – sesongen så langt tatt i betraktning:

– Det går bra nå. Tre seire på rad, så nå kan vi begynne å se oppover mot topp fire som er målet, sa Espen Knutsen til Dagsavisen etter kampen.

Men vi liker dette, at Espen Knutsen nå setter et klart og tydelig mål for laget. Det viser to ting; at han vil, og at han tror.

Tro og vilje rekker langt, ferdigheter har laget, og «Shampo» har fått igjen troen på at de ferdighetene er bedre enn en meitemarks slike.

Det er bra.

Nå venter hjemmekamp mot Lillehammar (førstkommende torsdag kl. 18:30) og bortekamp mot Stjernen (lørdag). Det bør bli seks poeng, og da en fortjent hvile med styrket selvtillit inn til romjulskampene som er mot Stavanger Oilers (hjemme) og Kongsvinger (borte).

Tør vi tro på maks poengfangst i desember? Det ville vært litt av en jule- og nyttårsgave…

Konkurransen som var…

Den riktig svarrekken var enkelt og greit; ja, ja, nei (han måtte sone en lagstraff) og ja. Husker du ikke spørsmålene finner du de her som en god repetisjon. Pondus var eneste med alle rett, vi gratulerer med et valgfritt skjert fra Vålerengasjappa og deltagelsen i trekningen av et sesongkort donert av klubben.

Ny konkurranse – runde 9!

Vi fyrer av en ny konkurranse, fristen er førstkommende torsdag kl. 18:15.

  • 1. Får Jonas Knutsen målpoeng mot enten Lillehammer eller Stjernen?
  • 2. Får Jonas Knutsen2 minutter utvisning (eller mer) mot Lillehammer eller Stjernen?
  • 3. Blir det flere enn 1299 tilskuere i Jordal Amfi mot Lillehammer?
  • 4. Scores det mere enn 6 mål i kampen Stjernen – Vålerenga?

Vinneren får et valgfritt skjerf fra Vålerengasjappa og er med i trekningen av et sesongkort for 2016/17-sesongen donert av klubben. Svarene kan man putte inn i tråden her i Klanens debattforum, eller man kan sende en elektronisk post til overblikket@klanen.no. Regler og slikt finner du i denne tråden. Vi lover nesten full anonymitet, vi må få lov å publisere fornavn, eventuelt kallenavn, på vinneren.

God natt Storhamar, trives dere der nede?


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.