Ny trepoenger for Iskrigerne

Vålerenga hockey har våknet nå og tok sin andre strake seier på to dager hjemme mot Sparta. 3-2 ble det og seieren var fullt fortjent.

Tekst:FrodeL/JonasA      Foto: Grydis

Sparta gjestet Jordal i det som var Vålerengas fjerde kamp på en uke. Etter en periode der det har gått litt trått har gutta nå våkna igjen. Dagens kamp var god og selv om det fortsatt ikke er fantastisk, så viser vi at vi fortsatt kan slå hvem som helst hjemme på Jordal.

Etter en svært rolig start på kampen fikk Ylven kampens første sjanse etter drøye 3 minutter. Sjansen ble brent og på det påfølgende angrepet satt Sparta inn kveldens første. Altfor lett. Vi slo dog kjapt tilbake etter en herlig scoring i power play av Karterud. Pasningen fra Fredrik Csisar i forkant av den scoringen var det rett og slett høy klasse over. Etter noen forrykende åpningsminutter roet det seg veldig ned frem til det gjenstod under minuttet av perioden. Da dukket Karterud opp igjen og ga oss ledelsen etter et nytt bra angrep. Vi gikk inn til første pause med ledelse 2-1.

Andre periode startet med et undertall etter for mange mann på isen. Vi kom oss unna det uten utligning fra Sparta, men det var likevel en slurvete start på perioden. Sparta fikk en stor sjane minutter etter da de sto to mann alene mot Søberg. Men Søberg reddet alle forsøkene som kom. Etter halvspilt kamp fikk Sparta sin andre utvisning (burde vært tredje) for seks mann på isen. Med en gang det overtall var over fikk vi en ny mulighet i power play. Hvorfor? Fordi Sparta hadde seks mann på isen…. Dessverre ble de ikke straffet for sin mangel på tellekunnskaper.

Med i underkant av fire minutter igjen av perioden kom kveldens høydepunkt. Karterud spilte fri Ylven, som tok med seg pucken inn og finta Johansson i Sparta-buret ut av Jordal før han la den rolig inn i det tomme buret. En nytelse å se på! Perioden ebbet etter det ut med ledelse 3-1 til våre helter.

De siste tjue startet ganske så rolig uten noe særlig å skrive hjem om fra noen av laga. Åtte minutter ut i perioden ble det ny spenning i kampen etter en fin scoring av særpingene. Mer blåsing av bobler ble det ikke og det skjedde ikke stort før kampen var over. De tre poengene ble igjen i hovedstaden. Det betyr at vi nå har tatt seks poeng på to dager og har slått Sparta i tre av tre møter denne sesongen. Selv om det fortsatt er et stykke opp til pallen, så er vi inne i en god periode nå og har et greit kampprogram i tiden fremover. MS venter til helgen, før vi tar i mot Lillehammer hjemme neste uke.

3. periode:

Kampen er over. Vi vinner 3-2! Yes!

Med 1.57 igjen blir Morten Ask taklet så har går med hodet rett i vantet. Det så ikke bra ut. Han virker litt fortumlet.

Spillet har bølget raskt frem og tilbake de siste minuttene, så vi har ikke rukket å oppdatere. Bare drøyt 2 minutter igjen nå. Vi leder 3-2.

13.32: 2 min Sparta. Henriksen for hekting.

10.49: 2 min Vålerenga. Gunnarsson for tripping.

8.47: 3-2. Faen. Sparta kommer lett inn i Engas sone. Jubinville setter pucken opp i krysset og reduserer for Sparta.

6,42: Sparta har tatt timeout.

Bra start av Enga på perioden. VI har hatt pucken i Spartas sone mye av de 4 første minuttene av perioden.

Da er pucken droppet for tredje periode. Kom igjen, Enga

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 3-1 til Vålerenga. Enga har vært det klart beste laget i denne perioden, noe hjulpet av at Sparta insisterte å spille med seks mann på isen så ofte de kunne. Fire utvisinger (!) på Sparta så langt i kampen for å ha for mange på isen. I tillegg hare de sluppet unna med det flere ganger. Enga klarte ikke å utnytte sitt spilleovertak til mer enn ett mål, men det var til gjengjeld en strålende mål! Rekka med Lindstrøm, Ylven og Karterud er livsfarlige hver gang de er på isen og de står bak begge våre mål med like mange på isen. Karterud har tre poeng så langt. Skuddstatistikk 2. periode: 6-3.

Ny god mulighet for Lindstrøm med under minuttet igjen av perioden, men Johansson reddet.

16.23: 3-1! For et mål av Vål’enga! Martin Laumann Ylven scorer med å enkelt dra ut keeper Johansson. Herlig forarbeid av Karterud og Lindstrøm. Fot en rekke!

Enga skapte et par bra muligheter i overtall, men fikk ingen uttelling. Det er viktig at vi klarer å få neste målet nå. Enga har vært det klart beste laget i perioden.

12.06: 2 min Sparta for å ha for mage spillere på isen. De gir seg ikke. Slappa unna samme forseelse få sekunder tidligere. Vet ikke helt hva som skjer med de smurfene…

9.32: 2 min Sparta for å ha for mange spillere på isen. De slipper ikke unna hver gang.

Et par gode muligheter for Vål’enga nå, der spesielt Csisar så farlig ut. Han har hatt en god kamp så langt.

2 minutter til Lyngsetb og Roest for roughing. Sparta skulle også hatt utvisning for å ha for mange spillere på isen, men dommerne fulgte ikke med.

1.48: 2 min Vålerenga for å ha for mange spillere på isen.

Midtperioden er i gang. Kom igjen Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Det har vært en jevn periode, der Vål’enga likevel har vært det førende laget. Det begynte verst mulig med at Sparta scoret på sitt første skudd mål. Deretter tok Enga tak i kampen og skapte flere sjanser. Vi fikk utligningen ved Karterud og jagde videre for å få ledermålet. Ylven Laumann viste karakter med å ta en fight med smurfen Tam! Etter drøyt halvspilt periode hadde Sparta noen gode minutter før Vålerenga tok over mot slutten igjen. Det overtaket førte til et flott mål fra Karterud nok en gang. Skuddstatistikk 1. periode: 9-5.

19.10: 2-1! Jørgen Karterud igjen! Lauvman Ylven jobber hardt i Spartas sone, pucken går til Lindstrøm bak buret som setter opp Karterud. Jada!

16.51: 2 min Sparta. Børresen for highsticking.

4 minutter igjen av perioden. Sparta har hatt et par gode minutter nå.

Vi har spilt i 13 minutter og stillingen er 1-1. Det har vært en jevn kamp så langt, med forholdsvis få sjanser.

8.21: 2 min Vålerenga. Lindstrøm for slashing.

Så bryter det ut en liten slåsskamp på Jordal. Sparta spillere angriper Lindstrøm. Da kommer Laumann Ylven til og setter skapet på plass. Han gruser Tam! For en mann!

7.38: 2 min Sparta for å ha for mange spillere på isen. Sparta spilte 30 sekunder med en mann for mye, men dommerne merket ingenting før klanen gjorde dem oppmerksomme på det.

6.35: 1-1! Vålerenga utligner i power play! Jørgen Karterud scorer på en one-timer. Pasning fra Csisar.

5.23: 2 min Sparta. Panelin Borg for hekting. Godt angrep av Enga og Borg måtte ta en utvisning for å hindre scoring.

3.06: 0-1. Sparta scorer på sitt første skudd på mål. Så irriterende! Malmstrøm var målscoreren.

Da er pucken droppet for første periode. Kom igjen, Enga!