Derbyseier mot kjøpelaget

Vålerenga-Lørenskog 4-1 . Vålerenga satt skapet på plass i kveldens lokaloppgjør mot kjøpelaget fra skauen. Etter en stygg tapsrekke kan iskrigerne igjen heve armene over hodet.

Tekst: EspenB/JonasA

Vålerenga åpna kampen best og la trykk på skauen umiddelbart. Det resulterte ikke i så mange skudd, men de eide både puck og kamp. Det var høy temperatur uttpå isen og utvisningene kom på rekke og rad. Typisk nok kom den første scoringa til Vålerenga rett etter at skauen fikk inn en mann etter på spilt noen sekunder med 3 mot 5. Martin Laumann Ylven (power play) (Fredrik Csisar, Morten Ask) etter 11:11.

Dalstrøm var ute med en svært grisete albuetalking dommer klarte å unnlate å gi 5+ video på, og i påfølgende utvising satt Martin Laumann Ylven (Jørgen Karterud) sin andre pinne for kvelden. Skuddstatistikk 9-5.

Andre periode ble en rotete affære der lagene tydeligvis  hadde fått beskjed om å roe ned og være mer disiplinerte. Ingen av lagene klarte å produsere noe finspill. Mye fram og tilbake men med spillesmessig overtak til gjestene. Etter 12 minutter smalt det og skauen fylte opp boksen sin med spillere. Vi spilte fem mot tre i to minutter men klarte ikke å utnytte overtallet.

Med tre minutter igjen av perioden var vi i undertall og drømte om å holde perioden ut. Så får vi tak i pucken og kommer to mot en. Jonas Knutsen setter pucken(short handed) etter pass fra (Jonas Oppøyen) 3-0! Skuddstatistikk 8-12.

Tredje periode starta med en i ræva og vi nervøsiteten spredde seg umiddelbart blant våre iskrigere. Vi trengte noen minutter på å roe nervene og så bestemte Jonas Knutsen seg får å servere Lindström en paning med kremtopp. Lindström gjør ingen feil og vi har atter en tremålsledelse. 4-1 til vårs!

Vålerenga tok over og pissa på kjøpelaget fra skauen de siste minuttene. Det er forbaska synd at vi kglapp ni sekunder før slutt mot dette laget på torsdag. Vi var bedre enn dem da og vi er bedre enn dem i dag.

Kampen ebber ut med 4-1 på tavle og vi vinner helt, helt fortjent. Skuddstatistikk 7-6.

Det er faen så deilig!

Dagens VIF-gutt er selvsagt Martin Lauman Ylven

Under følger vårt live-referat

3. periode

Kampen er over. Vi pissa på Skauen 4-1! Vi vant, vi vant, vi vant!!!

Meget god stemning på Jordal. Trampeklapp og bra trøkk under «står du stille er du ikke Vål’enga»

Med fem minutter igjen på tavla er det ikke så mye nytt å fortelle om fra Jordal. Vålerenga har fullstendig kontroll og Lørenskog skaper nada.

11.10: Vålerenga har god kontroll på kampen i det vi har et såkalt power break på Jordal. Dette vinner vi!

7.37: JAAAAAA! 4-1! Lindström kommer alene med keeper etter at Knutsen serverer den på sølvfat. Svensken setter den sikkert og vi er igjen 3 mål opp.

05.00: Ikke skjedd noe som helst siden reduseringen. Lørenskog har mest puck, mens vi stort sett bare slår unna nå.

1.29: 3-1. Lørenskog scorer rett fra dropp. Det er faktisk Gunnarsson som setter den i eget nett. Det er kamp igjen på Jordal.

Vi er i gang igjen. Kom igjen nå, Enga!

2. periode

Den andre perioden er over og vi leder 3-0 på Jordal Amfi. Dette har vært en jevn periode der Lørenskog har vært bedre med. Vi har dog scoret og hatt en i stolpen, så helt ufortjent er det ikke at vi vinner perioden. 3-0 kommer forøvrig etter en stygg feil fra Espeland i forkant. Det gjør scoringen bare deiligere. Vålerenga fighter jævlig bra i dag og det smeller bra fra våre gutter. Det er tydelig at Lørenskog ikke trives på Jordal i aften og det er akkurat sånn det skal være. Dette skal vi bare ikke rote bort! Skudd 2. periode: 8-12

17.09: MÅÅÅÅL! 3-0! Jonas Knutsen scorer i undertall på pasning fra Oppøyen. Så jævla enkelt!

15.42: 2 min VIF. Hilt for hekting. Må inn og rydde opp etter et grovt feilpass fra Tallak foran Søberg.

Vi får et par sjanser, men det der var altfor dårlig gjennomført. Mye slurv og dårlig tempo på pucken. Fortsatt 2-0 og vi er tilbake til 5 mot 5.

11.56: Mye gruff her nå. Det ender med at Gunnarsson blir liggende. Han kommer seg etter et par minutter til benken selv og ser ok ut. Vålerenga får etter mye diskusjon 5 mot 3 overtall i to minutter. Nå skal den sitte!

09.00 Stor sjanse Lørenskog. En dust fra Skauen får gå upressa inn i slottet og har bare Søberg foran seg. Skuddet redder Søberg mesterlig, før returen går til side for mål. Lørenskog best på Jordal nå.

08.11: Bra undertall av Enga. Lørenskog får unna noen skudd, men de fleste blir blokkert. De som går gjennom til Søberg blir holdt sikkert.

06.11: 2 min VIF. Oppøyen får 2 min for slashing.

04.35. Stor sjanse Enga!  Ylven fortsetter å være het. Denne gangen går skuddet i stolpen bak en sjanseløs Jakaitis i Lørenskog-buret. Periodens første store mulighet.

Perioden er i gang. Fortsett gutta, fortsett!

1. periode

Første periode er over. En meget god periode av Vålerenga. Lørenskog har ikke skapt noe som helst og har vært mest interessert i gruff. Vi har ikke skapt veldig mye vi heller, men for en gangs skyld har vi vært effektive. Begge scoringene kommer etter trafikk foran kassa og for alle som har sett Iskrigerne på tv vet at dette er noe Shampo er svært opptatt av. Vi vil derfor tro at talen i garderoben denne gangen vil bli av det mer positive slaget. Vi leder 2-0 og laget går inn til pause til stående applaus fra publikum. Herlig stemning. Skudd første periode: 9-5

16.30: JAAAA! 2-0 VIF! Ylven kriger inn en scoring. Feirer med å juble foran benken til Lørenskog. Deilig! Assist fra Karterud.

14.54: Nytt dårlig overtall. Mister pucken flere ganger ut av sonen når vi skal sette opp og skaper nesten ingenting. Vi er tilbake til 5 mot 5.

12.54. 2 + 10 min Lørenskog. Dahlstrøm med en grisetakling mot hodet til Ylven. Ylven blir liggende og må ha hjelp bort til benken. Koker bra på Jordal nå. Mye gruff i etterkant av den situasjonen.

11.11: MÅÅÅL! 1-0 VIF. Scoring ved Fredrik Csisar. Rett etter at Lørenskog har fått fire mann på isen. I følge speaker var det en styring fra Ylven der. Den så ikke vi, men vi får stole på det. Assist da fra Fredrik.

10.58: 2 min Lørenskog. Thoresen i boksen for albuetakling. 5 mot 3 i 11 sekunder.

9.09: 2 min Lørenskog. Lognpre blir utvist for en hekting nede i rundvandtet ved Søberg. Få en scoring her nå da gutter!

08.54: Med en gang Lørenskog får på igjen Zaar kommer kampens største sjanse. Karterud får den første fra kort hold som keeper redder. Returen får Gunnarsson, men han brenner han også. Stor sjanse!

06.48: 2 min Lørenskog. Zaar får to minutter for holding. 4 mot 4 i 35 sekunder før vi får vårt første powerplay for kvelden i ca halvannet minutt.

05.23: 2 min VIF. Brede får to minutter for slashing. Den så billig ut.

03.06: Vålerenga er fulltallige. Den farligste sjansen i løpet av de to minuttene hadde VIF ved Ylven. Skuddet fra kort hold gikk dessverre rett på keeper.

01.06: 2 min VIF. Morten Ask blir utvist for holding. Lørenskog får sitt første powerplay direkte fra start her.

Vi er i gang på Jordal Amfi. Godt besøkt her i dag også. Skal vi tippe ca 3000?  Heia VIF

Andre kamp mot Skauen på fem dager dette og det sure tapet på torsdag skal revansjeres. Dette er den berømte tåkematchen som nå spilles om igjen. For lagets del ser det litt bedre ut nå, da Ask er tilbake fra skade og Gunnarsson slapp mer enn den ene kampen i straff for den rene taklinga mot Romano forrige torsdag. Thomas Olsen, Rasmus Juell og Tim Mørk er fortsatt ute med skade. Olsen satser i følge han selv på å være tilbake mot Sparta på torsdag.