Vålerenga kjørte over Lillehammer på Jordal

4-1. Vålerenga kjørte over Lillehammer i torsdagens kamp på Jordal og vant tilslutt uten problemer i det som var en underholdende kamp.

Tekst: FrodeL/JonasA    Foto:Grydis

Den første perioden var ganske tam og kjedelig, men ble krydret ordentlig opp av 1-0 scoringen til Martin Laumann Ylven. En kanon opp i krysset til venstre for Zajkowski i Lillehammer-målet. Så mye mer er det ikke å fortelle. Vålerenga hadde grei kontroll, men skapte ikke allverden. Ledet dog fortjent 1-0 da spillerne tok sin første pause.

Andre periode startet vi i overtall. Gutta kom til en stor sjanse direkte som ble reddet av keeper. På den neste sjansen satt den etter at Karterud fikk servert pucken på sølvfat på blank kasse fra Thomas Olsen. Det stod 2-0 etter drøye minuttet av perioden og det så ut til at vi hadde full kontroll mot bunnlaget fra OL-byen.

Etter sju minutter av perioden ble det dramatisk på Jordal. Først kjører Medby det som ser ut som en albue i ansiktet på Oppøyen, som også blir liggende. I det gruffet som oppstår etter den situasjonen blir Ylven sendt i dusjen av dommerne og Lillehammer får derfor 3 min overtall. Vi så ingen spearing fra Ylven, så noe mer om den situasjonen kan vi ikke fortelle dere om.

Med 19 sekunder igjen av det nevnte undertallet reduserer Lillehammer en gang til 2-1. Direkte etter setter Vålerenga press på Lillehammer og skaper flere store sjanser. Til slutt sitter 3-1 når Lillehammer har en avventende utvisning og vi har seks mann på isen. Jonas Knutsen setter en retur kontant i nettet med 6 minutter igjen av perioden.

Vålerenga fortsatte å kjøre kampen og minuttet etter 3-1 fikk Lillehammer en ny utvisning. Vålerenga fikk satt opp spillet med en gang og en for året målkåt kaptein satte inn 4-1.

Mer skjedde ikke i en periode som våre gutter kjørte fra start til mål.

Overkjøringen bare fortsatte i starten av den tredje. Men scoringsfesten som vi fikk i midtperioden uteble. Det ble kun med et par i stengene før det hele var over på stillingen 4-1. Enkel og grei seier for våre gutter.

Nå venter Stjernen i Fredrikstad på lørdag.

3. periode:

Kampen er over. Lett!

Kampen virker å ebbe ut på stillingen 4-1 til Enga. Drøyt minuttet igjen nå.

Enga rir unna undertallet etter et par fine redninger fra Søberg.

14.10: 2 min Hilt Jørgensen for tripping.

12 minutter spilet av 3. periode og Enga har full kontroll her, Vi kommer stadig til muligheter, mens LIK virker å ha gitt opp. Spørsmålet nå er bare hvor stor seieren blir.

8.06: 2 min Lillehammer. Fosse for hekting.

Flere gode sjanser for Vål’enga nå og vi har vært totalt overlegen i banespillet de første 5 minuttene av perioden.

Kjempesjanse for Vålerenga. Lindstrøm får lagt over til Oppøyen foran buret, men Zajkowski får med nød og neppe avverget.

Ellers på Jordal: Klanens webradio er  i ekstase over at Vålerengas kvinnelag i hockey leder 7-1.

Siste periode er i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 4-1 til Vålerenga. Enga har vært det klart beste laget i mellomperioden. Perioden blir dog noe oppstykket med en god del utvisninger til begge lag, blant annet ble Laumann Ylven sendt i garderoben for resten av kampen. Den situasjonen var det ingen som så og dermed blir det vanskelig å si noe om akkurat det. Uansett har Enga festet grepet om kampen og lagde tre mål med en mann mer på isen. Gledelig er at at kaptein Brede noterte seg for årets andre scoring. Det her bør gå veien nå. Skuddstatistikk 2. periode: 16-6.

Kjempesjanse for Lindstrøm når han får pucken fra Karterud og er helt alene foran mål, men setter pucken utenfor.

16.37: 4-1! Kapten Brede Csiszar øker ledelsen i power play. Han syter via en LIK-kølle og i mål. Assist fra Trygg og Hult Jørgensen.

15.25: 2 min Lillehammer. Bakken for interference,

13.03: 3-1! Jonas Knutsen er målscorer. Han scorer på en retur på et skudd fra Hilt Jørgensen. Assist også til Karterud som var den som skapte sjansen. Enga presset på lenge der under en avventende utvisning og fikk uttelling.

11.09: 2-1. Lillehammer scorer i overtall. Søberg redder et skudd, men pucken skilr mellom bena hans og en LIK-spiller får satt den inn. Søberg er rasende på dommerne og mener at spillet skulle vært avblåst.

7.48: 2 min Lillehammer. Åhsberg for slashing.

6.28: 5 + 20 min Vålerenga. Lauman Ylven for spearing. Ingen på pressetribunen så noe av dette, så det var uforståelig for oss.

6.28: 2 + 10 min Lillehammer. Medby for takling mot hodet. Stygg takling på  Oppøyen.

1.12: 2-0! Det er Jørgen Karterud som dobler Vål’engas ledelse i overtall. Assist fra Thomas Olsen og Follestad.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-0 til Vålerenga. Det har ikke vært noen stor forestilling på Jordal så langt. Begge lagene ser ikke ut til å gi 100%. Svakt tempo og lite intensitet. Enga er uansett i ledelsen etter et flott mål fra Laumann Ylven, Utenom scoringen har det vært et par bra muligheter til begge lag, men heldigvis ser Søberg ut til å være i slag i kveld. Han ser svært så trygg ut.  Skuddstatistikk 1. periode: 9-12.

20.00: 2 min Lillehammer. Åshberg for tripping.

Med et par minutter igjen er stillingen fortsatt 1-0. Det går forholdsvis rolig for seg på Jordal nå. Mye tyder på at stillingen holder seg ut perioden.

God sjanse for Vål’enga eter 14 minutter. Gunnarsson vinner pucken opp setter fart inn i Lillehammers sone. Han finner debutant Vegard Aspehaug, men keeper Zajkowski får avverget.

10.24: 1-0! Jada! Laumann Ylven med et slagskudd oppe i krysset! Assits fra Lindstrøm og Follestad.

Et par ok forsøk fra Enga i power play, men vi klarer ikke å skape det helt store.

6,19: 2 min Lillehammer. Medby for slashing.

5 minutter spilt og det har vært en tam affære så langt. LIK har faktisk vært det førende laget foreløpig, uten at de har hatt de store sjansene.

Vi er i gang med første periode. Kom igjen, Enga!