Før Glimt borte

Ny fredag og ny kamp. Denne gangen reiser vi til Bodø for det som uten tvil er en tøff bortekamp, men som absolutt må vinnes hvis det skal være noe som helst å hente fra årets sesong.

Tekst: JonasA // foto: Kenneth Myhre


Kampen mot Start orker jeg ikke skrive noe om. Hvordan det ikke ble seier har jeg fortsatt ikke noe godt svar på annet enn at vår kjære keeper trives med mange «hits» på YouTube. 1-1 føltes som et tap. Kanskje ikke så rart med tanke på at uavgjort i den kampen mest sannsynlig var kroken på døra for alt som heter E-cup neste sesong.

Nå må resten av kampene vinnes og det er ikke engang sikkert at det holder. Da ser alle at det ser blytungt ut. Men så lenge det er mulig i teorien får vi fortsette å ha troa.

Glimt borte må vi kunne kalle en ganske kjip kamp. Lang til helvete å reise, lite folk på stadion og et hjemmelag som ser ut som de har en kvote med flaks som aldri går tom. Kaldt og jævelig er det også. Rett og slett en kamp man bare gleder seg til å bli ferdig med, så lenge poengene blir med hjem naturligvis.

En annen ting som må nevnes her er hvordan det er mulig å legge den kampen her til en fredag. Først får vi Tromsø borte en tirsdag, og nå altså Bodø på en fredag. Normal arbeidstid i Norge sier at man er ferdig på jobb klokka 16. På tre timer da skal du ta deg 1200 kilometer fra Oslo til Bodø før kampen er i gang. Sterkere beskjed om at bortefans ikke er ønsket er det vanskelig å få til. Det er bare å ønske god bedring til samtlige som er involvert i å sette opp disse kamptidspunktene.

Lite vi får gjort med det nå dessverre og vi blir nok derfor ikke 200+ i Bodø som det var i fjor. Det kommer nok likevel mer enn nok til at hjemmelagets supportere føler det som de spiller borte, men det burde vært så mange fler.

Spillemessig var det ikke så ille mot Start sist. Vi skapte mer enn nok sjanser til å score fem og det er liten tvil om at uavgjort var et ran. Derfor var det mulig å ta med seg noe positivt fra den kampen faktisk. Og bare så det er sagt så er ikke Glimt bedre enn at vi vinner den kampen her hvis vi kommer opp på vårt egentlige nivå.

Hvordan laget ser ut har vi egentlig slutta å tippe. Det gjøres endringer til hver kamp som det i utgangspunktet er vanskelig å forutse. En ting kan vi si sikkert og det er at Tollås Nation ikke spiller, for han er ute med skade til denne. Ellers er Moa fortsatt ute. Skal vi tippe noe blir det at Braaten får en ny sjanse på topp og at Larsen tar plassen til Nation.

Et av de sureste tapene vi har hatt denne sesongen kom hjemme mot nettopp Glimt. Det skal revansjeres nå. For alle som ikke har mulighet til å ta turen anbefaler vi Vålerenga Vertshus som sted for å overvære kampen med likesinnede. På Bohemen er det quiz og kampen vil gå uten lyd. Til alle som tar turen er det bare å si god tur. Syng høyt, syng Vålerenga!

Kjære Vål´enga, gi oss tre poeng her og hvert fall litt spenning utover høsten. Vi er lei av å være ferdigspilt tidlig i oktober.

Heia VIF!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.