Overblikket: I fritt fall + konkurransetid

Vålerenga er i fritt fall på tabellen, og ser vi veldig pessimistisk på det kan fallet bli langt. Og så fyrer vi av en konkurranse igjen…

Med tap mot Lørenskog søndag aften har Vålerenga tapt 9 av 12 mulige poeng siste fire kamper. Mens laget en tid lå og vaket på 3. plass har man nå falt ned til en 6. plass, bare ett poeng foran byrival Manglerud Star. Nå anser vi ikke Manglerud Star for å være noen trussel når sesongen 2015/16 sitt regnskap gjøres opp, men det er nok en pekepinn om hvor laget skal ligge denne sesongen.

Mye stang ut.

Og det betyr at hverdagen er her. Med full kraft, ikke bare det at det er mandag, Absolutt blåmanda’ for noen overtørste kanskje, men altså den hverdagen Vålerenga må leve i. Laget har ikke vært godt nok til å smelle inn de få, men akk så nødvendige, målene man trengte for å slå eksempelvis Stavanger Oilers og Storhamar. Og i samme åndedrag kan vi nevne at grove personlige feil ditto har gjort at vi har fått unødvendige mål i mot.

Og vi skal ikke glemme bortekampen mot Frisk Asker tidligere i sesongen, der tapte vi nettopp på grunn av en grov personlig feil.

Vi henger ikke ut noen, vi bare peker på at sånn er det.

Og som om ikke sorgen alene var stor nok over å falle som en stein på tabellen, her er litt salt i såret; Lørenskog som feide oss av isen med 4-0 søndag er også motstander i hengekampen – tåkekampen – og denne spilles 1. desember. Vi ser at det kan bli en tøff kamp, og vi er ikke optimister.

Vel, når det er sagt, Vålerenga må bare fortsette som de har begynt sesongen. Det er ikke mer å hente på spillerfronten, ingen nye spillere altså, og da må trenerduoen tyne mest mulig ut av den stallen man har. Det betyr å luke vekk personlige feil om mulig, og det betyr å sette flere pinner. Dette med å sette flere pinner kan man taktisk endre på – mer skudd på mål og mer trafikk foran mål.

Og det var dagens morgenandakt, velkommen til høymesse i Jordal Amfi førstkommende torsdag kl. 18:30 – det er Frisk Asker som kommer på besøk fra pengebingen.

Konkurranse igjen

Så er det konkurransetid igjen, og uten mer om og men fyrer vi av uken spørsmålL

  • 1. Vinner Vålerenga over Frisk Asker?
  • 2. Scorer Tobias Lindström mot Frisk Asker og Sparta?
  • 3. Blir det flere enn 6 mål (overtid/straffer ikke inkludert) mellom Sparta og Vålerenga?

Svaret kan du klistre inn tråden her i Klanens debattforum. Regler & stuff finner du her. Ukesvinnerne får et valgfritt skjerf fra Vålerengasjappa, mens alle ukesvinnerene er med i trekningen av et sesongkort for 2016/17-sesongen donert av klubben. Fristen for innsendelse er torsdag førstkommende kl. 18:15.

God natt optimister, hvorhen dere er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.