Før Sarpsborg 08 hjemme

Nest siste hjemmekamp står for tur, og det er Sarpsborg 08 som kommer på besøk til det som er vår første hjemmekamp på det «vanlige» tidspunktet søndag klokken 18:00. Det må vi nesten feire med tre poeng. 

Tekst: JonasA // foto: Eivind Hauger


Før stort sett hver eneste kamp de siste ukene har vi skrevet at det fortsatt er håp bare vi vinner kamper igjen. Dessverre har vi sluttet å vinne kamper, og derfor er det altså slutt på alt håp om at denne sesongen skal bli godkjent. Den blir ikke bra, den blir ikke elendig og den blir heller ikke godkjent. Den blir ingenting med andre ord.

Likevel skal vi naturligvis være der helt til siste sparket på ballen er gjort og vi endelig kan begynne å tenke på neste sesong der verdensherredømme venter. Veien dit begynner altså med Sarpsborg, et lag som stort sett består av spillere som Vålerenga har kasta på dør. Det er også et lag vi har hatt det merkelig vanskelig mot i de siste kampene og som vi ikke har slått på de tre siste møtene.

Utenom det er det ikke så mye å si om laget fra byen som er selvutnevnt som hockeytown. Et av mange lag som er i Tippeligaen, men som nesten ingen bryr seg om. Landets dårligste bortetribune har de også, uten at det betyr noe akkurat nå. Poenget her er at det ikke akkurat er et fyrverkeri som kommer på besøk søndag kveld. Det er en motstander vi skal slå hjemme, uansett om kampen går mellom to lag som ikke har annet enn æren å spille for.

Vålerenga gjorde en god kamp borte mot Glimt før landslagspausen. Mange klaga etter kampen fordi det ikke ble seier. Det er greit nok å være forbanna over at vi mister ledelsen nok en gang, men faktumet er at det var en veldig bra bortekamp. Noen ganger er det lov å se litt bak resultatet også, selv i en periode det har gått tungt. Vi fortjente mer enn det poenget vi fikk, akkurat som mot Start i runden før. Men vi blir nok en gang straffet for å ikke ha en ordentlig toppscorer på laget denne sesongen. Det skal dog sies at Brown scoret og gjorde en brukbar match i Bodø.

Mye er sagt og skrevet om nevnte Brown. For mange er faktisk han grunnen til at vi ikke ligger på medaljeplass nå. For meg blir det skivebom, selv om jeg også forventet mer enn det som har blitt levert. I og med at han var positiv sist velger jeg å tro han får fornyet tillit til denne kampen. Da får vi se om han nå også kan levere mot lag som parkerer bussen fra første minutt, noe helt sikkert Sarpsborg vil. Det er tross alt der nøkkelen ligger for om han er noe å satse på eller ikke. Det er ytterst sjelden vi har behov for en såkalt bakromspiss som Brown er, spesielt hjemme.  Derfor er slike kamper viktig for han.

Ellers er Tollås Nation tilbake i troppen siden sist. Det var det ryktet at Moa også skulle være, men han er ikke med.

Ikke mange rundene igjen nå og det gjelder å avslutte med stil. Selv om høsten foreløpig har vært skuffende vet vi hvor kjipt det er når sesongen er over og det er nesten et halvt år pause fra fotballen. Derfor er det bare å møte opp mens vi enda kan, selv om premieskapet ikke får påfyll i år heller.

Og bare så det er sagt så vinner vi denne kampen. Det kan jeg nesten love deg.

Sitte hjemme på ræva kankke værra sunt, vi følger Vål’enga året rundt!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.