Enkel derbyseier for Vålerenga

Vålerenga startet fryktelig tamt, men vant etterhvert fortjent 5-2 mot byrivalen fra Manglerud. Med det har vi hengt oss på i medaljekampen igjen.

Tekst: FrodeL/JonasA       Foto: Kenneth Myhre

Derbyet mot MS startet meget sjansefattig og jevnt. At perioden ender 0-0 er det derfor ingenting å si på, men MS var totaltsett best. Mye på grunn av tre overtallspill, mot vårt ene. Karterud hadde våre to beste sjanser, men klarte ikke å omsette noen av de i mål. Her var det et sterkt behov for en tordentale fra Shampo og Svenna i pausen.

Hva som ble sagt i pausen vites ikke, men Vålerenga kom ut mye sterkere i 2. periode. Først etter drøye fire minutter skyter Oppøyen i stolpen, før Jonas Knutsen scorer like etter med en puck som glir mellom beina på Hare i MS-buret og inn i mål. Bare minutter etter varter Thomas Olsen opp med en lekker scoring. Kommer alene med Hare, drar av han og bare dytter pucken rolig inn i det tomme buret. Vi er 2-0 opp og kan endelig slippe ned skuldra litt.

Da perioden var halvspilt fikk Jonas Oppøyen straffeslag. Den satte han sikkert via stolpen og inn. Vi ledet 3-0 og hadde egentlig full kontroll på kampen.

Full kontroll og Vålerenga er som regel en dårlig match. Med 83 hundredeler igjen av perioden surrer vi det til og MS får satt inn reduseringen. Nytt liv i kampen rett før lagene gikk inn til 2. pause. Utrolig unødvendig!

33 sekunder inn i tredje scorer MS igjen og Vålerenga har surra det til igjen. Med 19 lange minutter på uret var det tydelig at våre menn fikk høye skuldre. Men gutta fra Manglerud pådro seg mange unødvendige minutter og klarte aldri å sette et ordentlig press for utligning. Istede var det Vålerenga som satte inn 4-2 med åtte minutter igjen. Scoringen til Karterud var ikke vakker, men den var utrolig deilig. Da var kampen i realiteten over.

Etter 4-2 så det ut som MS ga opp litt og seieren var aldri truet. De satset likevel friskt og tok ut keeper med over tre minutter igjen av kampen. Det gikk som det måtte gå. Karterud satte pucken i åpen kasse med 30 sekunder igjen og det hele ender med 5-2 til våre gutter. Solid gjennomført med en såpass tynn tropp.

3. periode:

Kampen er slutt. Vi vant 5-2!

19.30: 5-2! Jørgen Karterud setter pucken i det åpne buret. Nå er det avgjort! Pasning fra Csiszar og Knutsen.

To minutter igjen.  Keeper er inne igjen med dropp i sonen til M/S. Han går dog rett ut på benken igjen.

Tre minutter igjen og M/S har tatt ut keeper. De satser (naturlig nok).

Drøyt fire minutter igjen og Enga ser ut til å ha full kontroll. Det så det imidlertid ut til at de hadde i forrige periode også, så det er litt for tidlig å innkassere seieren.

11.52: 4-2! Så fikk vi den viktige scoringen i power play. Jørgen Karterud får satt en retur i mål. Sannsynligvis via skøyta, men det er tillatt hvis man ikke sparker pucken i mål. Dommeren så på video og godkjente scoringen. Assist til Trygg og Olsen.

10.07: 2 min M/S: Tveten for hekting.

Nok et helt forferdelig overtall fra Engas side. Tror de at kampen er slutt? Nå kreves det skjerping!

6.07: 2 +10 minutter M/S. Cocozza for takling mot hode. Veldig stygg takling av Cocozza!

Helt elendig power play av Vålerenga. VI kom aldri skikkelig inn i sonen.

3.29: 2 min M/S. Bilstad Pedersen for tripping.

0.27: 3-2. Så klarer M/S å redusere nok en gang. Erik Salsten kommer igjennom på skrått hold. Han skjærer inn mot Søberg og pucken sklir på mystisk vis inn. Ikke bra backspill (fra Frisk) eller keeperspill.

Tredje periode er i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er iver med stillingen 3-1. En veldig god periode fra Vålerengas side helt til det gjenstår noen få sekunder. Vi spiller godt i undertall i perioden og er også mer direkte i spillestilen. Det gjør at vi får flere avslutninger ifra god posisjon og ikke bare går rundt og rundt i vantene. Laget så mange ganger bedre ut i denne perioden enn i den første. Kampen skulle egentlig ha vært avgjort nå, men dessverre roter vi det til på utilgivelig måte få sekunder før periodeslutt. Dermed er det kamp igjen. Nå gjelder det bare å holde konsentrasjonen oppe og spille på samme nivå som i denne perioden, så bør det holde til seier. MEN, vi kan ikke slippe oss ned. Da kommer vi til å bli straffet av M/S. Skuddstatistikk 2. periode: 13-8.

19.59: 3-1. Så klarer Enga å rote det til. Gir bort pucken i egen sone med få sekunder igjen. Jesper Hoel scorer.

Minuttet igjen av midtperioden nå og i øyeblikket kontrollerer Enga kampen. Vi spiller på sikkerheten for å beholde tremålsledelsen ut perioden.

Lindstrøm får et par gode muligheter i power play, men klarer ikke å sette noen av dem. M/S har fullt lag igjen,

13.29: 2 min M/S: Braavold for slashing.

10.21: 3-0! Jonas Oppøyen setter pucken via stolpen og inn på straffeslaget!

10.21: Straffeslag Vålerenga. Oppøyen kommer alene i gjennom i undertall og hektes.

10.11: 2 min Vålerenga. Lindstrøm for tripping.

5.26: 2-0! Thomas Olsen kommer alene mot Hare fra skrått hold. Han gjør en av sine velkjente draginger og legger lekent pucken i mål. Yes! Pasning fra Gunnarsson.

4.05: 1-0! Så sitter den! Et skudd fra Jonas Knutsen sniker seg mellom bena på Hare. Assist fra Oppøyen og Csiszar.

Vålerenga rir enkelt av resten av undertallet. Ikke lenge etterpå setter Oppøyen pucken i utsiden av stolpen.

Da er midtperioden i gang. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 0-0. Det har vært en ganske jevnspilt periode, med Vålerenga som det førende laget (når vi har vært fulltallige). Vi drar på oss et par unødvendige utvisninger som gjør at M/S har fått etablert et trykk og skapt noen muligheter. Søberg ser dog ut til å være i sonen i dag. Vi skaper noen sjanser fremover, men en del av spillet vårt foregår dessverre rundt i vantene, og der scores det ikke mål. Innsatsen er det ikke noe å si på, selv om tempoet i kampen ikke er spesielt høyt. Rekka med Karterud og Lindstrøm ser farlige ut, men det gjelder for dem å sette sjansene sine. Karterud har hatt et par store i denne perioden. Skuddstatistikk 1. periode: 6-10.

19.46: 2 min Vålerenga. Knutsen for interference.

Karterud får en kjempesjanse på slutten av undertallet. Lindstrøm gjør en kjempejobb og vinner pucken bak målet til M/S. Han får lagt tilbake til Karterud som skyter fra kort hold, men Hare redder.

15.30: 2 min Vålerenga. Trygg for hekting.

Vålerenga rir av undertallet, men kommer i en 1 mot 2 situasjon rett etterpå og Trygg tar nok en utvisning.

12.43: 2 min Vålerenga: Trygg for delay of game.

God sjanse for M/S etter 9 minutter. Pucken blir styrt opp i masken til Søberg som får pucken unna.

Karterud får en stor sjanse i overtall, men keeper Hare forflytter seg raskt og redder.

5.58: 2 min M/S: Engebråten Hermansen  for slashing.

Vi har spilt drøye 5 minutter og spillet bølger frem og tilbake. Enga med et lite overtak.

Da er byderbyet i gang. Kom igjen, Enga!

Skadene fortsetter å ramme Vålerenga denne sesongen. Juell og Tallak Lyngset er fortsatt ute. Det har de vært en stund, men nå er også Karterud og Laumann Ylven ute. Nummer 2 og 3 på poengtoppen i Vålerenga denne sesongen. Takk og lov skal ingen av disse skadene være spesielt alvorlig, men at troppen i kveld er tynn er det ingen tvil om. Ny oppdatering: Informasjonen klubben selv gikk ut med om at Karterud var ute stemte ikke. Han er i hvert fall med på oppvarmingen.