Vålerenga slo Sparta på et tåkefritt Jordal

1-1 (2-1 etter straffer). Det løsna til slutt for Iskrigerne i tirsdagens kamp mot Sparta. Vålerenga vant fortjent etter en overlegen straffekonkurranse.

Tekst:FrodeL/JonasA   Foto: Kenneth Myhre

Vålerenga tok i mot Sparta til det som for oss var 3. runde etter at det ble klart at kampen mot Lørenskog skal spilles på nytt. I kveldens kamp var det tåkefritt og fartsfylt på Jordal.

Førsteperioden var jevnspilt. Vålerenga med et knapt overtak, men de aller fleste skudda testa heller kvaliteten på plexien bak mål enn smurfenes keeper. Sparta vant periodens skuddstatistikk med 8-5, uten egentlig å skape noe særlig.

I andre startet Vålerenga klart best og hadde blant annet en i stanga etter knappe 3 minutter fra Gunnarsson. Det tok dessverre fort slutt. Bare minuttet etter hadde Sparta en eventyrlig mulighet til å sette kampens første, men på en eller annen måte klarte klovnen å sette pucken utenfor på blank kasse fra 1 meter.

7 minutter ut i andre periode satte Sparta inn 1-0. Vålerenga surra det til i egen sone og et skudd for styring gikk inn bak Søberg. Det tok forøvrig 10 minutter av perioden før Vålerenga fikk sitt første skudd på mål. Etter 30 minutter hadde Vålerenga totalt 6 skudd på mål. Meget tynt!

Siste del av perioden viste Vålerenga bedre takter og det var kun en god Tommy Johansen i Sparta-buret som gjorde at sarpingene ledet inn til 2. pause.

I tredje kjørtene Vålerenga over gjestene, men igjen var våre gutter for dårlig foran mål. Store muligheter ble sløst bort og Johansen fortsatte storspillet.

Scoringen uteble og med drøye minuttet igjen ble Søberg tatt ut. I 6 mo 5 kom endelig sesongens første scoring på Jordal. Lindström fikk den store ære. Herregud så fortjent!

Kampen gikk dermed til sudden. Etter 30 sekunder var Sparta svært nære det ekstra poenget. Resten av de 5 minuttene var det et jævla tempo på isen der spillet bølget frem og tilbake hele veien til straffekonk.

Thomas Olsen sendte Johansen ut i boden på vår første. Sparta bomma. Lindström limte den i krysset. Sparta bomma og takk for i dag. Så jævla enkelt!

Neste kamp nå er mot MS i garasjen på søndag. Et Oslo-derby som skal, bør og må vinnes.

Straffer:

Sparta bommer! Søberg redder. Vålerenga vinner kampen på straffer!

Lindstrøm for Enga. Han scorer. Setter den i krysset! 2-0.

Sparta bommer på sin første straffe.-

Thomas Olsen starter for Enga. Han scorer med en herlig dragning! 1-0!

Sudden death:

Da er de 5 minuttene over. Det blir avgjørelse på straffer her på Jordal i kveld. Skuddstatistikk s.d.: 5-3.

Flere store sjanser for Vålerenga! Både Trygg, Hilt og Oppøyen har store muligheter. Spillet bølger frem og tilbake i stort tempo!

Etter et halvt minutt spill setter Sparta pucken i stolpen. Søberg får kontroll på returen.

Vi er i gang med sudden death. Kom igjen, Enga!

3. periode:

Tredje periode er over med stillingen 1-1. Det blir sudden death her på Jordal. Vålerenga har vært totalt dominerende i tredje periode. At scoringen ikke kom før er et under, men at scoringen kom til slutt er også et under. Enga stanger og stanget på, lenge uten uttelling. Skuddstatistikk 3. periode: 17-4.

18.56: 1-1! Jaaa! Det er Tobias Lindstrøm som endelig får satt pucken i mål! Assist fra Ask og Follestad Johansen.

1.12 igjen. Søberg går og setter seg. Vi har dropp i Spartas sone.

Under 5 minutter igjen. Nå begynner det å haste! Enga fortsetter å kjøre, men Sparta har fått et par halvsjanser på kontring.

Ylven får en kjempesjanse, men heller ikke nå klarer vi å score. Johansen redder nok en gang.

Enga fortsetter å trykke på og skuddene fortsetter å fyke utenfor eller over. Driver vi med skuddtrening i det hele tatt på treningene?

Nok et svakt power play av Vålerenga. Intet nytt under solen, der altså,

7.20: 2. min Sparta. Nøkleby Svendsen for interference. Stygg takling!

Vålerenga presser på, men pucken vil ikke i mål. Fortsatt er effektiviteten det store problemet.

Kanonade mot Spartas mål, men hverken Trygg eller Karterud klarer å få pucken i mål. Der er vi nære.

Vålerenga rir unna den gjenværende tiden i undertall fra forrige periode.

Da er pucken droppet for tredje periode. Kom igjen nå, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 0-1. Det er egentlig utrolig at Vålerenga klarer å ligge under nå. Vi er helt klart det førende laget i kampen, men vi roter det til med personlige feil og håpløse avslutninger. Til dels lider vi også av at vi skal spille oss helt inn i kassa til motstanderen før vi skyter. Vi har ingen Makarov eller Larionov på laget, så det er ingen grunn til å spille som om vi har det. Sånn det ser ut nå mangler Vålerenga en spiller med det lille ekstra. Vi har mange bra spillere, men ingen skikkelig kreativ spiller eller en virkelig målscorer. Derfor må vi jobbe veldig hardt for hver eneste sjansen og for hvert eneste mål. Nå er det bare én ting som gjelder: Opp i ringa! Skuddstatistikk 2. periode: 7-6.

19.31: 2 min Vålerenga. Ask for tripping.

Trygg drar seg flott forbi flere Sparta-spillere, men setter symptomatisk skuddet over.

God mulighet til Follestad i power play, men Johansen får hansken på pucken.

13.05: 2  min Sparta. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen.

Utrolig nok har Vålerenga 1 (!) skudd på mål etter drøye halve perioden. Igjen fortsetter trenden med håpløse avslutninger. Vanskelig å score mål når du ikke treffer målet en gang.

To store sjanser til Vålerenga i undertall. Først ved Gunnarsson, hvor keeper Johansen reddet. Der etter fikk Trygg et flipp-pass som spratt over kølla hans da han skule sette den på åpent mål.

8.30: 2 min Vålerenga. Juell for tripping.

0-1. Sparta scorer på en styring. Hele angrepet kommer som en følge av at Ask nok en gang gir bort pucken i farlig posisjon i egen periode. Skjerpings, Ask! Målscorer var visstnok Nilsen.

Rett etterpå gir Morten Ask bare bort pucken til en Sparta-spiller rett foran Engas mål. Utrolig nok scorer ikke Sparta hverken på første skudd eller retur.

For en sjanse for Vålerenga! Filip Gunnarsson setter pucken klokkerent i stanga fra slottet. Johansen hadde ikke hatt en sjanse hvis skuddet hadde gått på mål.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 0-0. I en jevn periode har Vålerenga vært det førende laget. Innimellom roter vi det dog til for oss selv, sånn at Sparta kan komme til muligheter. Søberg virker uansett solid så langt. Noe av problemet til enga i første periode er kvaliteten på skuddene. Vi ender med kun 5 skudd på mål i en periode som vi tildels dominerer. Det er altfor dårlig! Der må nivået heves. Vi viser i hvert fall tendenser til bra spill og innsatsen er upåklagelig. Så gjelder det bare å sette pucken i mål. Skuddstatistikk 1. periode: 5-8.

Stor sjanse til Sparta nå, men Søberg redder flott.

Kampen bølger frem og tilbake i øyeblikket. Enga er det førende laget, men Sparta kontrer raskt. Fartsfull hockey nå.

Veldig bra undertallsspill av Vålerenga! Sparta klarer ikke å skape noenting. Enga får til og med en god sjanse rett etter at vi er fulltallige, men Hilt setter pucken over.

10.48: 2 min Vålerenga. Hilt Jørgensen for hekting. Han hekter opp en Sparta-spiller på vei mot en god mulighet.

Stor mulighet til Vålerenga når Trygg setter opp Karterud flott foran mål. Dessverre bommer Karterud regelrett på pucken når han skal sette den i mål.

Ylven er farlig frempå et par ganger for Enga, men keeper Johansen står i veien.

Svakt overtallsspill av Vålerenga. Sparta har ingen problemer med ¨ri unna det undertallsspillet.

2.09: 2 min Sparta. Lystad Jacobsen for albuetakling.

Kampen er i gang. Kom igjen, Enga!

Vi følger kampen mot Sparta live fra Jordal. Vålerenga tapte mot Frisk/Asker på søndag etter å ha dominert i store deler av kampen. I dag kommer det til å gå utover guttene fra «hockeytown» som har startet sesongen noe rufsete. For vår del er Tim Mørk fortsatt ute med brudd i armen. Kampen følger du her, på webradioen eller på TV2.