Før Start hjemme

Det ble endelig en opptur mot Mjøndalen forrige søndag og vi er fortsatt med i kampen om Europa neste sesong. Når Start nå kommer til Ullevaal bør den oppturen bare fortsette.

Tekst: JonasA // foto: Grydis

Vi spilte ikke glimrende mot Mjøndalen sist, men at vi vant fortjent er det ingen tvil om. Fokuset etter kampen var den store sjansen bruntrøyene hadde på overtid, noe som kanskje ikke er så rart i og med hvor mye det poenget kunne betydd for dem. Likevel, var det stort sett det eneste dem hadde av sjanser, mens vi også hadde en på innsiden av stolpen i tillegg til flere andre store. Alt enn borteseier ville vært et ran.

Nå venter Start, som er det kanskje dårligste laget i Tippeligaen per dags dato, hjemme på Ullevaal. De hadde 8(!) tap på rad før de sleit seg til en uavgjort mot fugla sist. Det er en klubb det stort sett bare har vært negative overskrifter om denne sesongen og nå er også Mons Ivar Mjelde sparket. Her vil alt annet enn seier være en nedtur, selv om Start har enkeltspillere som holder bra klasse.

Vi kan rett og slett ikke annet enn å forvente tre poeng her. Så stor skal forskjellen være. Og siden vi vant sist er vi optimistiske igjen og har troa på at Start skal bli sendt hjem som slakt fra hovedstaden.

Det kanskje største lyspunktet med kampen på Nedre Eiker forrige helg var Ghayas Zahid. Han var i min bok banens beste og det lover godt for de resterende kampene. Skal håpet om E-cup leve videre er han en av de som nå må levere uke etter uke frem til november. Han skjøt i stanga forrige helg, fredag kveld går den i nettet.

Forsvaret var også veldig solid, anført av Jäager på backen som har lagt til seg den fine vanen å lime den i korset minst en gang hver match. Hvor mye forsvaret får å gjøre i denne kampen er jeg veldig usikker på, men det blir naturligvis viktig å være våken de gangene Start sender folk i angrep.

Uansett, er det nok ingen tvil om at Vålerenga kommer til å styre denne kampen. Start kjemper desperat for å unngå nedrykk og vil garantert være fornøyd med uavgjort. Derfor kan jeg nesten love at de kommer til å parkere den velkjente bussen på Ullevaal fredag kveld. Gå for 0-0, drøye fra første minutt og satse på kontringer. Vi har sett det så mange ganger før.

Som vi også har sett mange ganger før går ikke det alltid bra, men her har hvert fall jeg stor tro på at vi vinner. Og da er vi med igjen.

Tribunekampen er det ingen vits å skrive noe om. Start, som stort sett alle andre i ligaen, har nesten ikke syngende supportere. Hvert fall ikke en fredagskveld i Oslo. Tipper det blir under 50 sørlendinger på bortefeltet.

Med seier her er vi to poeng bak medaljen før lagene foran oss skal fullføre runden. Med litt flyt er både medaljen og den (kanskje) så viktige 4. plassen få poeng unna med fem kamper igjen. Det er cupfinaler hver helg nå, og cupfinaler er vi gode på. Kom deg til Ullevaal!

Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.