Overblikket: Surest mulig

Det skal godt gjøres å få til et mer bittert tap enn søndagens.

Med ett sekund igjen på klokka setter Patrick Ulriksen pucken bak Steffen Søberg. Kalddusj. Sinne. Oppgitthet. Depresjon.

Vålerenga ledet både 1-0 og 3-1 før askerne våknet ordentlig, frem til da hadde Vålerenga i sum eid kampen. Et eierskap som i følge oss burde resultert i en større ledelse, men i stedet kom askerne inn i kampen, og fikk etterhvert et visst grep på den.

Det florerte av feil fra begge lag. Såvel feilpasninger som merkelige taktiske stunt-valg. Og Vålerenga, for å holde oss til dem, spilte alt for mye på tvers i stedet for på langs av banen. Da fikk askerne tid til å samle seg i forsvar.

Morten Asks utligning til 4-4 med et skudd nesten fra blålinja bar håp om i det minste spilleforlengelse og ett eller to poeng, men sånn gikk det altså ikke.

Det ble nedtur.

Vålerenga må begynne å stole på seg selv. Kampen mot Storhamar viste at det er kvaliteter i laget som gjør at det skal kunne ha mer selvtillit enn vi så i Askerhallen i går etter at vi hadde økt til 3-1. Nok om det.

Som et lite plaster på såret nevner vi at Vålerengas første scoring kamp etter en nydelig enkelprestasjon av Rasmus Juell, og 3-1 fikset Jonas Oppøyen på ypperlig vis ved å skjære inn fra venstre kant og finte ut to askere. Det og Morten Asks scoring skal vi suge lenge på – som en trøst og i fornektelse over tapet selvfølgelig.

Resten av kampen, bortsett fra Hilt Jørgensens 2-1, hiver vi på giljotinen bak oss. At gutta kjemper som løver kommer liksom litt i skyggen når man taper på det viset. Uff.

Tirsdag er det opp i ringa igjen, Sparta kommer på besøk til Jordal Amfi, kampen starter kl. 19:00. Er du forhindret kan du se kampen på TV2 Sportskanalen og TV2 Sumo. Men hockey er best live altså.

Konkurransen altså…

Vi tar det kort, vi er bitre. Fasiten i følge oss er nei, nei, nei, ja. Man kan sikkert krangle på Morten Asks mål, men vi godkjenner det som skudd fra blålinja. Heia Morten!

Ukas vinner ble Pondus, og vi gratulerer.

Pondu kan hente seg et valgfritt skjerf i Vålerengasjappa, og har også skaffet seg et lodd i konkurransen om et sesongkort for 2016/17-sesongen donert av Vålerenga Ishockey.

God natt løver av Enga, innsatsen skal ingen ta fra dere!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.