Overblikket: En god aften på jobb

Torsdag aften gjestet Frisk Asker Jordal Amfi, og det var mange lyspunker å bite seg merke i fra St. Halvards menn; det er en god fredag.

For Vålerenga eide første periode. Frisk Asker var på sporadiske visitter i Vålerengas sone, men mens Vålerenga virket offensit tente var Askerlaget ditto nølende og passive. Askerne kom mer med i kampen utover i de to siste periodene, Vålerenga slapp dem til, men at Vålerenga var det beste laget på isen er det ingen tvil om.

Men det skorter, å ja det skorter. Først og fremst når det gjeler to ting; skudd på mål og en målsone-kriger (eller fire).

Skuddstatistikken endte 19-38, men den lyver en smule (ikke et helt brød). Slik vi så det fyrte Vålerenga av like mange skudd som Frisk Asker, men St. Halvards menn treffer ikke innenfor stålrammen. Det går utenfor. Det trengs altså finsiktig – det trengs mye skudd-trening. Mye.

Vi regner med at duoen Knutsen/Olsen (trenerteamet altså) tar tak i dette, og at vi ser en bedrng allerede på søndag når Sparta kommer på besøk til Jordal Amfi (kampstart kl. 17:00). Vi vet ikke hva som ble sagt i garderoben etter kampen i går, men kjenner vi de to nevnte herrer rett fra «Iskrigerne» var nok beskjeden «piss dårlig». Nok om det. Kjør skuddtrening!

For det andre har vi ikke noe gangbar trafikk foran mål. Det må sporenstreks fikses på – enten ved å skolere eller omskolere eksisterende spillere, eller få tak i noen nye. Ja, få tak i noen nye. For det kommer til å bli forferdelig å se på at vi har et sort hull foran mål i offensiv sone.

Med mangler på grep på disse to tingene nevnt her blir det magert med mål denne sesongen.

På den positive siden kan vi melde om at pasningspillet nå ser ut til å sitte langt bedre enn i de tidligere treningskampene. Det er godt nytt. Nå klarer man spille 4-5-6 pasninger på rad uten å miste gummiskiva. Det var ikke sånn for bare en drøy uke siden. Laget er altså i ferd med å finne hverandre.

En annen god nyhet er at Steffen Søberg ser ut til å være i dytten. Torsdag kveld så vi glimt av tidligere storhet. Og det på en kveld hvor forsvarsspillet egentlig ikke var mer enn middels; Søberg tok altså ansvar inni der og hadde noen virkelig sexy redninger. Han virket trygg og rolig, og hadde tilsynelatende tro på backene.

Apropos backer… Hr. Kaptein fikk 3 ganger 2 minutters hvile i går aften. Det var i overkant. Vi minner om frasen «Lead by example» – det gjør man ikke fra utvisningsboksen.

Men på tross av at man skippet sudden death og dro rett på straffeslag, var det en god aften. At Frisk Asker stakk av med seieren på straffer blåser vi en lang marsj i.

Det var treningskamp.

Om en uke er det alvor.

Vi gruer oss, Storhamar er forferdelig gode om dagen. Det kan bli stygge sifre for St. Halvards menn. Veldig stygge.

God natt nyheter fra klubben, hvorhen dere er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.