Før Viking hjemme

En landslagspause vi trengte og som faktisk ble en norsk opptur er unnagjort, og det er igjen klart for hjemmekamp. Det er vinn eller forsvinn for bronsen på Ullevaal på søndag. Nå må vi trå til.

Tekst: JonasA // foto: Eivind Hauger


Vålerenga kollapset nok en gang i august. Det skjer hvert år og kan ikke lenger være en tilfeldighet. Med kollapsen har vi gått fra å være en favoritt til å ta medalje til å være en outsider før de siste 8 rundene. Det går alltid et tog sies det, men det bronsetoget går nå og dørene er i ferd med å lukkes.

Nok om tog og kollaps, kampen mot Viking er en kamp som skal og må vinnes. For selv om Viking ligger foran oss på tabellen føler jeg meg ganske trygg på at vi er et bedre lag enn dem. De har gjort litt som Lillestrøm og solgt unna det de hadde av profiler, men fortsatt levert stabilt etter det. Nedturen kommer for Stavanger-laget før eller senere, så hvis vi tar 3 poeng på søndag føler jeg meg ganske trygg på at vi er over Viking på tabellen ved sesongslutt. Dette er en klassisk sekspoengskamp.

Rekdal sendte ut en melding etter kampen mot AAFK der det sto: «Vi trenger Klanen på sitt aller beste nå….som motiverer gutta til enorm innsats, vi skal snu alle steiner som fins de neste 14 dagene. Vi skal IKKE rase nedover på tabellen som i fjor. 8 kamper igjen, 6 seire gir bronse.»

Forhåpentligvis skjønner alle hvor viktig den kampen her er. Viking er kanskje ikke den mest spennende motstanden, men det er nå laget trenger oss. Vil du se Vålerenga i Europa neste sesong må vi hjelpe dem ut av den sumpa de har surra seg inn i nå. Etter denne venter Mjøndalen og Start, så mulighetene for en god september ligger servert. 9 poeng på de tre, så tror jeg vi er tilbake på bronseplass før den siste innspurten.

Forøvrig ser det litt merkelig ut at ikke klubben gjør mer for å få folk til en så viktig kamp. Her burde man vært aktive ute i bybildet og pusha på folk til å ta turen. Fokuset har vært på Røde Kors, og det er naturligvis bare en positiv greie at klubben støtter opp i krisesituasjoner, men det burde kanskje i større grad vært kombinert med å få folk på kamp.

Nok en om det, det kanskje viktigste av alt med kampen er at vi scorer mål igjen. Nå må Moa, Zahid, Lindkvist og resten våkne fra dvalen. Zahid så bra ut i U21-landskampen mot England og Moa har fått et par uker til med laget. Det samme har våre andre nysigneringer, så denne pausen bør ha vært en utmerket mulighet til forbedre tingene som ikke fungerte i august. Wæhler er også tilbake fra karantene og vi vet alle hvor viktig den mannen er for dette laget.

Her er det ingen grunn til å bli hjemme. Ta med venner og fyll opp Bredden. Da støtter dere både Røde Kors og Vålerenga, det gjør man ikke fra sofaen. Vi skal faen meg klare dette. Sammen. Alle til Ullevaal!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.