Csisar blogger: Seriestarten

Da var endelig GET-Ligaen igang igjen. Ferdig med kjedelige treningskamper og tunge barmarkstreninger. Og for en start på sesongen det skulle bli!

Tekst: Fredrik Csisar // foto: Kenneth Myhre


Tre poeng borte mot Storhamar, laget som har blitt prata om som om det var CCCP på 80-tallet, var akkurat den starten vi trengte.

Treningskampene, selv om de ikke betydde noe, ga oss ikke akkurat tryggheten vi trengte før seriestarten. Varierende prestasjoner, dårlige resultater og mye skader gjør noe med selvtilliten til folk. Men heldigvis har vi spillere som har vært med en del sesonger nå og vet hva som kreves for å vinne hockeykamper. Derfor var det veldig godt å vise både for oss selv, men også alle supportere og såkalte eksperter rundt om i hockey-Norge at vi kommer til å bite fra oss i år også.

For å ta noen kjappe ord om kampen kan vi vel konkludere med at det tok nøyaktig 20 sekunder før vi skjønte at T.O. Johnsen ikke har brukt sommeren på å pugge regelboka.

Steffen Søberg viste at han, hvert fall i mine øyne, er den beste keepern i ligaen.

At det er hockeyfeber på Hamar. Imponerende med 5000 i en vanlig hjemmekamp, selv om det skal sies at det ikke er så veldig mye annet å gjøre der oppe.

Også var det som sagt godt å vise at vi fortsatt kan spille hockey og at vi nok kommer til å bite godt fra oss denne sesongen.

Forutsetningene for årets sesong er jo som de fleste har fått med seg litt annerledes enn hva man er vant til i Vålerenga. Det er ikke penger i kassa og fokuset ligger på å bygge opp klubben fra bunnen av, noe alle nok er enig i at er fornuftig. Vi er ikke nevnt som noen utfordrer til å vinne verken serien eller sluttspillet. Vi er faktisk spådd å ende utenfor topp 4 av så å si alle som følger med på hockey i Norge. Men akkurat det tror jeg passer oss ganske bra.  Jeg vil si det bare er positivt for oss å være litt underdogs og i utfordrerposisjon.

Det er motiverende bare det å vite at det ikke er så mange som har troa på oss i år, ingenting er jo bedre enn å bevise at de såkalte ekspertene tar feil.

Laget vårt i år er i det hele tatt en gjeng ydmyke og jordnære gutter som kommer til å jobbe rævva av seg i 45 seriekamper pluss sluttspill. Vi har verken mest talent eller de største stjernene i ligaen, men jeg kan garantere at ingen kommer til å slå oss på innsats. I tillegg er hele laget vårt fra Oslo-området som gjør at vi alle har en naturlig tilhørighet til Vålerenga. Nå skal vi ikke glemme de fire svenskene våres, men jeg vet at de også er blitt glad i klubben etter noen sesonger her.

Med dette som utgangspunkt håper jeg så mange som mulig tar turen ned på Jordal denne vinteren og støtter oss i det som er den siste sesongen i OL-arenaen fra ’52. Alle som har vært med på det før vet jo at masse folk, god stemning og trøkk på Jordal er noe av det kuleste vi har av idrettsarrangementer i Norge.

Og til dere som tror at noen av gutta har blitt litt stjerner og glad i seg selv etter at Iskrigerne begynte å gå på tv; det stemmer!!

Med blått hjerte og sine meningers mot forteller Vålerenga Hockeys Fredrik Csisar om livet i klubben fra innsiden.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.