LasseL: Du har helt rett, Borgersen

Finn Borgersen får sitt tilsvar etter at han skjemmet ut seg selv via Aftenpostens sider onsdag. 

Tekst: LasseL // foto: EspenB


Tidligere informasjonssjef i Norges Idrettsforbund, Finn Borgersen gikk onsdag ut i Aftenposten og kritiserte Oslo Kommune og NFF for å tillate Vålerenga å bygge nytt stadion.
Noe bittert oppgulp mot klubben vår har han også, men utifra hva han skriver er det ikke Enga han kritiserer.

Og han helt rett på et punkt.

NFF burde ha makt til å tvinge lag å spille sine hjemmekamper på Ullevål. Spesielt laget som var medeier og har bygget stadion. Skiklubben burde bli tvunget å spille sine kamper og betale tosifret millionbeløp hver sesong for å gjøre det.
Så slipper Ullevål å stå tomt foruten kamper hvor spansk fotballs minst brukte og mest profilerte innbytter kanskje deltar med flagget på brystet innimellom.

For eller i mot?

Du tar også for deg den skjeve fordeling av fotballfokus hos norske medier, da tidligere nevnt innbytter får metervis med spalteplass og Enga sin kamp om medalje har gått deg hus forbi:

«Her bygger nå den klubben som vi de senere år nesten ikke har hørt noe annet om enn at de har økonomiske problemer – og at rike onkler som John Fredriksen og Tor Olav Trøim har måttet trå til – en ny stadion».

Nesten ikke hørt at Fredriksen trakk seg ut for fem år siden heller, tydeligvis.
Eller at økonomien er på rett vei. Og at satsingen på egen stadion – med lokaler for at unge skal bli bedre til å lære enn hva Borgersen viselig er viser tydelig at å kaste millioner ut av vinduet ved å leie Ullevål, ikke er økonomisk fornuftig, så da kjøper vi eget «palass».

Så langt fra virkeligheten er du, Borgersen, at du påstår at:

«Alle tippeligalag i Norge har skaffet seg sine egne funksjonelle og profesjonelt drevne arenaer, finansiert for en stor del med private midler, noe arenanavnene skulle tilsi.»

Ja, Skagerak energi be grunnlagt i 2001, men bygde Odds stadion allerede i 1932.
AKA viste stor sponsorvilje i Hønefoss rundt krigen, da de gladelig bygde det anlegget.

Og siden du har problem med rike onkler som Trøim, burde vel det ikke nevnes at Kjell Inge Røkke betalte for, ja «Røkkeløkka» i Molde.

Røyka EPO

Man undrer om du har vært i syskrinet til Friidrettsforbundet og røyka sist rest av dopet de tyllet i utøverne når du kommer med utsagn som

«Dette er arenaer som skal tilfredsstille det stadig økende behovet fra publikum for moderne og trygge fasiliteter».
AAAAAAHAHAHAHAHA. Det stadig økende behovet fra publikum????!!!! Få sprøytespissene ut av øra, for er det en ting idrettens ledere absolutt ikke føyer seg etter, så er det publikum.
Hadde du bare opplevd en arena uten skinnstoler, champis og kanapeer, men med brukne plaststoler, overprisede pølser og varm brus, hadde du kanskje hold kjeft, din pamp.

Men la gå, du skal få din vilje og vi skal følge ditt gode argument.
Økonomisk riktige avgjørelser for NFF og andreforbund, men ikke klubbene…Skiklubben tilbake på Ullevål, la oss dytte Skeid tilbake på Voldsløkka, så har man bare et arrangement på Bislett hvert år, Bislett Games.

Det kan jo ikke være riktig at bare ett arrangement skal få ha en stadion, så da river vi Bislett. Bygg et kjøpesenter, det er bra for økonomien.

Og siden vi er i gang med riktig bruk av midler, kan vi se på antallet konkurranser i skihopp på Holmenkollen… Jøss, ikke flere? Får vel rive Holmenkollen også, da. Så kan vi bygge fengsel oppe i åsen. Sponset av Osram sikringer. Osram sikringsanstalt, klinger vel i øra dine.

Ikke det? Kanskje la Enga få ha stadion sin i fred og konsentrere deg om noe du vet noe om.
Og helst ikke i media.

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.