Vålerenga blir på Ullevaal

Da er det endelig avklart hvor Vålerenga skal spille frem til Vålerenga Stadion står klar i  2017. Valget falt på Ullevaal etter en lang periode med diskusjoner, forhandlinger og evaluering av de to alternativene opp mot hverandre.

Tekst: JonasA // foto: vif-fotball.no


Det blir dessverre ikke et gjensyn med Bislett i denne omgang. Bislett er rett og slett ikke egnet som en Tippeliga-arena og det er en rekke utfordringer med å spille der sammenlignet med på Ullevaal. Blant annet er gressmatta ikke god til det som forventes i Tippeligaen

Det har lenge vært spekulert i hvor mye Vålerenga kunne spare på å flytte til Bislett i perioden frem til den nye stadion står klar. Media har blant annet spekulert i så mye som 6 millioner. Det er skivebom! I redegjørelsen fra VFE står det at de håpet på å kunne spare 3-4 millioner på å flytte, men det viste seg altfor optimistisk.

I tillegg har det blitt fremforhandlet en bedre deal med Ullevaal kommende sesong, der blant annet den berømte «seteavgiften» forsvinner. Vålerenga kan altså endelig begynne å tjene penger på sine hjemmekamper igjen.

Totalt sett blir derfor ikke de økonomiske forskjellene allverden.

Når den sportslige pakka er såpass mye bedre og det at vi kommer til «dekket bord» på Ullevaal med VIP, LED-reklamer og bedre parkeringsmuligheter for å nevne noe, så går dette foran «småpenger» spart.

Samtidig er det forståelse for at mange ønsket et kort stopp tilbake i leikegrinda før vi skal flytte hjem. Spesielt for oss supportere ville det blant annet gitt nødvendig «trening» på å stå sammen før vi skal flytte til vår nye tribune på Vålerenga Stadion. Slik ble det ikke og da må vi finne en annen måte å gjøre dette på frem til vi flytter.

Uansett, vi får se det positive i dette. Vi fortsetter på ligaens beste gressmatte og har fått en bedre økonomisk deal enn vi har hatt de siste sesongene. Da får det heller være at Ullevaal ikke er i nærheten av å ha den sjarmen som Bislett har.

Vi har spilt på Ullevaal lenge nå og takler en kort periode til. Om drøye to år får vi tross alt det beste alternativet av dem alle – egen stadion på Valle.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.