Før Odd borte

Fadesen mot Glimt er glemt og det er på tide å se frem mot kampen som er den siste før serien er halvspilt. Vår åttende bortekamp for sesongen står for tur. De sju foregående har gitt poeng. Fortsetter poengfangsten i Skien på søndag?

Tekst: JonasA// foto: Kenneth Myhre


Å dra til Skien har alltid vært noe spesielt etter DEN kampen i 2005. Vi kan tape der ti år på rad, men vil fortsatt ha gode minner fra Skien med oss i grava.

Nå står det ikke om seriegull denne gangen, men om tre poeng. Og nå er det jammen på tide med en seier igjen for å rette opp de siste ukers tynne poengfangst. Mulighetene for det er absolutt tilstede, men da må gutta vise noe helt annet enn de gjorde på søndag. Hodeløse feil har vi ikke råd til mot fjorårets bronsevinner.

Det har skjedd en hel del rundt Vålerenga den siste uka som må nevnes. Vi begynner med den plutselige keeperkrisen.

Langer er ute med skade og Hirschfeld er på tur med Canada. I mangel på andre alternativer måtte klubben hente inn det som må kalles en kriseløsning. Otto Fredrikson ble hentet inn, uten at det hvert fall gir meg særlig grunn til optimisme. Det er lenge siden han har stått på dette nivået og det er aldri gunstig for det defensive med en keeper som ikke kjenner forsvaret. På plussiden har han erfaring som skal til for å kunne takle dette.

Det bringer oss videre til forsvaret. Wæhler er tilbake fra karantene. Takk og lov! Tollås Nation måtte ut med en hodeskade sist og da vet man at han må være 100% klar for å kunne spille. Han har dog trent for fullt de siste dagene og spiller med all sannsynlighet sammen med Wæhler på søndag. Det betyr at vi mest sannsynlig stiller med vår antatt sterkeste firer til denne kampen.

På midtbanen er Stengel tilbake. Han starter hvis han ikke er skada. Det tør jeg nesten å garantere etter at Heltne Nilsen var svak sist. Det eneste spørsmålet på midtbanen er egentlig om Zahid spiller eller ikke. Han har fastet denne uka og slitt med varmen. Spiller han ikke kan det bety at Fredheim Holm tar hans posisjon og så kommer Omarsson inn på kanten.

For Omarsson leverte igjen varene for rekruttene denne uka med to scoringer. Jeg blir derfor overrasket hvis han ikke får spilletid i denne. Hvem det eventuelt blir for vil tiden vise. Brown har fått mye pepper etter alle sjansene han brant mot Glimt. Det positive får være at han kommer til en rekke sjanser og snart må de jo sitte. Han scorer på søndag!

For å ta litt om Odd, så er det ikke så mye nytt der sammenlignet med i fjor. Stammen er den samme og ledet an av Jone Samuelsen har de et meget godt lag. På tre kamper mot de i fjor ble det to tap og en uavgjort, så det er liten tvil om at dette blir en tøff oppgave. Det som etterhvert bør være en fordel for oss er at de spilte bortekamp i Moldova så seint som torsdag kveld. Riktignok sparte de en del spillere og vant enkelt, så det usikkert hvor mye det har kostet. Men at vi skal noe mer sprut i beina utover kampen er sannsynlig.

Det eneste som er sikkert med denne kampen er at bortelaget vinner kampen på tribunen. Det ryktes om mange busser som tar turen og sammen med de alternative skal vi ta over gågata i Skien i timene før match. Alt ligger til rette for en herlig søndag i den ikke så altfor spennende byen i Telemark.

Jeg har gjort det til en greie at jeg avslutter med resultattips i disse før kampen sakene. Det begynte med at det ble spådd målfest i Molde. Kampen endte 0-0. Det fortsatte med at Vålerenga skulle banke Glimt 4-1. Det endte 1-2. Trenden er at det blir det stikk motsatte av tipset, så da er valget denne gangen enkelt. Odd vinner komfortabelt 3-0.

Heia VIF!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.