Sommerferie på medaljeplass

Gutta virket klare for ferie, likevel var seieren aldri truet i kampen mot Sandefjord på lørdag. Nå er det en kort sommerferie før det smeller mot Lillestrøm om to uker.

Tekst: JonasA // foto: Grydis (grydis.no)


Starten på siste halvdel av denne sesongen begynte på best mulig måte, hvert fall resultatmessig. Sandefjord viste tydelig at det ikke er tilfeldig at de ligger sist, og da var det klasseforskjell mellom lagene ute på Ullevaal-matta. Vålerenga vant til slutt kontrollert 2-0, uten å briljere.

Vi har alle sett Vålerenga spille bedre kamper, men vi vant hjemme og ligger på tredje etter over halvspilt sesong. Da er det ingen grunn til klaging og egentlig bare å ønske gutta en god ferie. Den er velfortjent.

Skal vi oppsummere første halvår så tror jeg alle er enige om at dette har vært bra. Målet er medalje og spill i Europa neste sesong, og ser man på tabellen er den jobben nå halvveis gjennomført. Det er selvfølgelig en lang vei igjen, men vi ligger i en perfekt posisjon for å nå målet som er satt.

Mange ergrer seg nok over tapene hjemme mot Glimt og AAFK fortsatt. Begge var sure og kan vise seg kostbare når det skal telles opp i november. Samtidig er det ingen tvil om at vi også har hatt marginer på vår side i noen av bortekampene som er vunnet helt på slutten.

Uansett, så må vi nok gjøre en minst like god andre halvdel av sesongen for å klare dette. Det betyr at av de gjenstående 14 kampene må 8 vinnes. Absolutt mulig, men heller ingen rom for lengre perioder uten seier. Vi må huske på at vi lå i en nesten lik posisjon på samme tid i fjor før vi klappet helt sammen, så det er ingen grunn til å ta av enda. Her må det leveres jevnt og trutt, og uten flere feilskjær mot bunnlag hjemme.

Søndag kunne man lese at selv om det er ferie så får ikke gutta bare ligge på latsiden i ferien. Og det er naturlig, for når det sparkes i gang igjen om to uker så er det rett inn i en periode der nøkkelkampene kommer på løpende bånd.

I de neste fem kampene venter LSK, RBK, Stabæk og Molde i fire av dem. Med andre ord erkerival og medaljekonkurrenter på rekke og rad. Her vil mye avgjøres. Ligger vi på medaljeplass etter august, så skal jeg begynne å virkelig tro på at medalje er mulig. Frem til det ligges det lavt, selv om vi kan gå rundt med et smil om munnen, være litt mer breiale enn vanlig og tenke at denne starten har vært jævlig bra.

Forhåpentligvis går denne fotballpausen fort. Å vente to uker på neste kamp føles lenge, hvert fall når det er småfugl som er neste motstander. Jeg vil banke dem nå og sende dem ned i den sumpa de er på god vei til å havne i. Og så kommer grunnsteinnedleggelse og starten på ny stadion. Nei, spol klokka to uker frem takk, ferie er oppskrytt.

God sommer! Vi er halvveis der.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.