Hvem står i mål mot småfugl?

I forkant av kampen mot Odd for to uker siden fikk Vålerenga plutselig et akutt keeperproblem. Otto Fredrikson ble redningen og har gjort sine saker godt. Men står han mot sine gamle venner i Lillestrøm nå som Lars Hirschfeld er på vei hjem?

Tekst: JonasA // foto: Grydis


Lars Hirschfeld har spilt Gold Cup for Canada de siste par ukene. Eller spilt og spilt, han har sittet på benken for et Canada som i natt røyk ut av turneringen ved første mulighet. Det betyr at han igjen er tilgjengelig for spill for Vålerenga når vi får besøk av bittelillestrøm  om halvannen uke.

Da er keeperkrisen plutselig forandret til noe som minner om et luksusproblem. Å kalle det for et luksusproblem når det dreier seg om to keepere som den siste tiden stort sett har spilt i Oddsenligaen er nok et lite hån mot uttrykket, men klubben har nå hvert fall to alternativer som kan benyttes.

Så hvem bør stå?

Otto Fredrikson har en avtale som strekker seg til og med kampen mot Lillestrøm. I de to kampene han har spilt har han gjort sine saker bra. Spesielt i Skien der han måtte i aksjon langt flere ganger enn hva som var tilfellet mot Sandefjord. Alt tyder på at samarbeidet med forsvaret fungerer godt, tiltross for den korte tiden de har lært hverandre å kjenne. Otto virker derfor per dags dato som det mest naturlige valget på keeperplass mot fugla.

Likevel er det noe med det faktum at han er eks-fugl og åpenlyst sier i intervjuet på VIF TV at han fortsatt har følelser for lsk som gjør meg litt skeptisk. Mest sannsynlig helt uten grunn, men tenk dere at Otto gjør en tabbe mot slutten av kampen og lsk vinner. Da blir det kaos og hvert fall jeg vil tenke mitt. Ikke minst vil han skrive seg inn i historien til Lillestrøm som en legende. Dog virker han langt mer profesjonell enn at dette skal være noe alternativ og vil bare ta vare på det som mest sannsynlig er hans siste sjanse til å levere på toppnivå i Norge.

Hva så med Lars? Landets best betalte andrekeeper har faktisk ikke spilt Tippeliga for Vålerenga siden 2013. I mellomtiden har han spilt litt for VIF 2, men stort sett sittet på benken og sett på at pengesekken hans fylles opp uten å måtte jobbe noe for det. Det betyr at faktisk Otto kjenner forsvaret bedre enn det Lars gjør, hvert fall i kampsituasjon. Han fikk ikke spilletid i Gold Cup og er derfor kamprusten i tillegg.

MEN, det er fortsatt en stund til Langer er tilbake. Det betyr at med mindre vi henter enda en keeper i mellomtiden så må Hirschfeld stå i noen av kampene i august. Som vi har vært inne på tidligere er august en måned der vi skal ut i en rekke toppkamper og en svært viktig måned med tanke på kampen om medalje. Vil derfor det beste være at vi får i gang Lars allerede mot lsk?

Mye tyder på at «I» ikke er spesielt fan av Hirschfeld hvis man ser på spilletiden han har fått under hans ledelse. Derfor tror jeg det blir en eks-fugl i kassa mot fugla. Det virker også som det beste alternativet, men litt ekstra puls får jeg av tanken.

Knuse kanari!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.