Før Sandefjord hjemme

En svært sterk seier i Skien forrige helg og plutselig var vi tilbake på pallplass. Nå kommer det to hjemmekamper på rad. Det begynner med Sandefjord på lørdag før laget tar en kort sommerferie.

Tekst: JonasA // foto: Grydis


Oppladningen og forutsetningene til kampen mot Sandefjord minner skremmende mye om før kampen mot Glimt. Vi får med oss viktig poeng borte runden før, er på pallplass og de aller fleste er positive. Ikke minst forventer alle at Sandefjord hjemme er en enkel sak og tre sikre poeng. Men som du vet er det eneste som er sikkert med Vålerenga at du aldri vet hva som kommer til å skje.

Først må det snakkes litt om kampen i Skien. Vålerenga spilte nok en solid bortekamp og selv om kampen var jevn, så er det ikke tilfeldig lenger at vi går seirende ut av slike kamper gang etter gang. Istedenfor å legge seg ned og prøve å safe seg til det ene poenget så satses det på seier. Det betaler seg, selv om det helt sikkert kommer kamper der det vil straffe seg også. Resten kan vel oppsummeres med at vi har Omarsson!

Men er det ikke typisk Vålerenga? Først driter man seg ut hjemme i en kamp der alle forventer seier, så blir det akutt keeperkrise og sesongens beste spiller blir skada før en vanskelig bortekamp. Da blir det seier. Dette laget er helt umulig å bli klok på.

Så hva forventer man av kampen mot Sandefjord? Jeg tipper de aller fleste forventer enkel seier, eller i hvert fall seier. Det gjør jeg også skal jeg innrømme, men blir heller ikke overrasket hvis det skjærer seg nok en gang. Vi møter et lag som ikke har vunnet borte i Tippeligaen siden de slo oss på Ullevaal i 2009. Det er lenge siden det. Akkurat som det var lenge siden Glimt hadde vunnet borte da de kom på besøk sist.

Dog er det liten tvil om at vi er et bedre lag enn Sandefjord. Vi ligger på tredje, mens de ligger klart sist. Det er heller ikke lenge siden vi banket dem på ligaens dyreste arena med de klåfingra vaktene. Vi er derfor med rette klare favoritter på lørdag. Så får vi se hvordan det blir taklet denne gangen.

Det ble gjort en del endringer på laget sist. Mathisen kom inn og gjorde sine saker bra, men jeg er likevel usikker på om han spiller her. Hvis jeg skulle tippe, så tar Omarsson hans plass og Brown går inn på topp. Resten blir nok ganske likt, selv om det er vanskelig å vite hvem sjefen ønsker hvor opp mot det kampbildet han forventer.

Om Sandefjord er det egentlig ikke så mye å si. De scorer lite og slipper inn mye. Det er en ganske så dårlig kombo. Forrige seier kom i april og det meste tyder egentlig på at Grå-Lars og hans menn rykker rett ned igjen i OBOS-dassen. Dette laget skal vi slå!

Det forhåndstips-røret som har avsluttet disse sakene de siste rundene må rett og slett legges på is. Lars Berger på siste stående er en gud i forhold når det gjelder treffsikkerhet.

Forøvrig har de siste ukene blitt fylt med folk fra det ganske land som snakker om hvor lite interesse det er for Vålerenga og fotball generelt i landets eneste by. La oss gi dem alle fingern og vise at det fortsatt er på Vålerengas hjemmekamper du finner best stemning i landet. På bortekamper er ingen i nærheten, der har vi vist gang på gang denne sesongen. Nå gjelder det at vi får til det samme på Ullevaal.

Kom deg på kamp!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.